Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance technisch facilitair specialist / gebouwbeheerder (zzp)

Geplaatst 26 apr. 2022
Project ID: YIS 9113793
Plaats
Best
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 10 mei 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 mei 2022 12:00

Aantal uren: 8 uur per week, evt over 2 dagen te verspreiden

Start: zsm

Einddatum: tot 1 september 2022

Schaal 10

 

De Technisch facilitair specialist/gebouwbeheerder gaat aan de slag met de klimaatinstallatie(s) van het gemeentehuis en advies formuleren m.b.t. de inrichting gericht op de toekomst. 

Je organiseert de werkzaamheden om een goed werkende installatie op te leveren en in samenwerking met de gebouwbeheerder, gebruikers en leveranciers. 

In jouw functie ga je onderhoudscontracten plannen en uitvoeren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitvoering.

Je schrijft MJOP’s en voert deze uit zodat de gebouwen, waar nodig in afstemming met de beheerder, goed onderhouden zijn en blijven. Door jouw dagelijkse werkzaamheden heb je ook een adviserende functie bij de (eind)gebruiker afgezet tegen een achtergrond van over 5 jaar te komen tot een nieuwe gezamenlijke huisvesting.

Verzorgt en onderhoudt de contacten met de gebruikers en leveranciers. Je stuurt deze aan en voorziet van advies op basis van jouw inhoudelijke kennis. Je coördineert de onderhouds- en beheerwerkzaamheden van het gebouw en de gebouw gebonden installaties. Adviseert Manager I&O over inrichting van de contracten, planning onderhoud en taakverdeling binnen organisatie én betrokken leveranciers.

Je adviseert vanuit een tactische visie de organisatie en zorg je voor de implementatie. Samen streef je ernaar om een voorspelbare jaarplanning te formuleren in samenwerking met o.a. contractbeheer, regie en ontwikkeling en externe partners en/of adviseurs.

 

Je levert een afgewogen en toekomstbestendige visie en plan van aanpak op met als uiteindelijk resultaat een gezond en prettig werkklimaat voor onze interne klant nu en in de toekomst.

Je vervult een spilfunctie tussen meerdere disciplines en hierbij communiceer je op verschillende niveaus. Je bent nauw betrokken bij de verbetering van de kwaliteit van de gebouw gebonden installaties en inrichting. Strategische plannen weet jij te vertalen naar tactische voorstellen.

Jouw doel is het coördineren en inzetten van jaarcontracten, technische projecten en verplichte keuringen, maar ook het onderhouden van gebouw gebonden installaties.

Opstellen van specificaties t.a.v. benodigde componenten, onderdelen of andere technische zaken.

Technische projecten; voorbereiden, (mede)begroten, plannen en begeleiden van werkzaamheden m.b.t. onderhoud, reparatie en modificaties aan gebouw en bijkomende installaties;

Oplossen van complexe escalaties met de betrokken externe organisaties middels advies of ondersteuning.

Uiteraard zorg jij er ook voor dat alles volgens planning, budget en wettelijke- en vergunningseisen wordt uitgevoerd. Het betreft een functie in dagdienst en hierbij rapporteer jij aan onze Manager Informatie & Ondersteuning.

 

Jij neemt mee:

Om de kwaliteit van onze voorzieningen te waarborgen voor onze collega's in Best zoeken wij een koersvaste en hands-on Technisch Facilitair Specialist/Gebouwbeheer. Door jouw visie op onderhoud te combineren met jouw technisch inzicht en overtuigingskracht ben je in staat om ons gebouw in Best efficiënt te laten draaien!

 

-       Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in onderhoud aan gebouwen en bijbehorende installaties;

-       Operationeel leiderschap skills, jij weet als brug te fungeren tussen de medewerkers en het management;

-       Je hebt genoeg technische bagage om als sparringpartner te dienen voor afdeling beheer en regie en externe technische partijen;

-       Jij weet een strategie om te zetten in concrete operationele (jaar)plannen, de voortgang bewaken en hier regelmatig over informeren;

-       Je pakt cross functioneel eigenaarschap om probleemoplossingen te initiëren, organiseren & faciliteren;

-       Jij weet als geen ander structureel en consequent te communiceren (informeren, enthousiasmeren en motiveren) over plannen, doelen en de voortgang hiervan;

-       Kennis van geldende wet- en regelgeving

-       Je bent ondernemend van aard en combineert dit met gedegen financieel inzicht

-       HBO werk- en denkniveau, (gelieve (bouw)technische richting of facilitair Management)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten