Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance technisch beheerder mechanische riolering (zzp)

Geplaatst 11 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152541
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 1 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 mrt. 2024 12:00

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 3 maanden met optie tot verlengen

Uren: 36

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever

Maatschap en VOF zijn niet mogelijk

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


De afwisseling qua werkgebied is nergens zo groot als in Almere. Het ene moment sta jij middenin een ontwikkelgebied en het volgende moment sta je middenin de stad. Dit maakt dat Almere een enorm dynamische stad is om voor te werken. Waar jij continu op creatieve wijze weer mag zoeken naar de juiste oplossing voor het gebied waar jij op dat moment staat. Jij werkt dus heel direct mee aan het verbeteren van de leefomgeving van iedere Almeerder.


WAT GA JE DOEN

Als beheerder werk jij in een heel divers en omvangrijk gebied. Er zijn ruim 300 gemalen met bijbehorende persleidingen, daarnaast coördineer en regisseer je over het beheer van 5 schutsluizen. Jij bent betrokken bij de nieuwbouw, het gebruik/ beheer en de vervanging van vacuüm- en drukpompen. Termen als een relatief eenvoudig tunnelgemaal tot een complexe 4-pomps boostergemaal zijn jou bekend en hier heb jij direct een beeld bij. Jij weet namelijk wat de beheer rol concreet inhoudt en je draagt graag bij aan de ontwikkeling van Almere richting een beheer- en regieorganisatie.  

Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van beheerplannen, levert kaders en randvoorwaarden aan voor ruimtelijke projecten en draagt bij aan de doorontwikkeling van databeheer. Met jouw inhoudelijke expertise, advisering, inbreng, en betrokkenheid werk je samen met betrokken collega’s aan effectief, risico- en data-gestuurd beheer van de sluizen en gemalen. 


Om jou een iets concreter beeld te geven van de inhoud van de functie, hebben wij voor jou een kleine greep uit jouw dagelijkse werkzaamheden opgesomd:

·    Toezien op een juiste uitvoering van het jaarprogramma beheer en onderhoud.

·    Het coördineren en controleren van risico-inventarisaties en instandhoudingsinspecties. 

·    Het adviseren op technische civiele/waterbouwkundige beheervraagstukken. 

·    Input leveren voor beheerparagrafen bij de nieuwbouw en herontwikkelingen. 

·    Beoordelen van inspecties en keuringen en omzetten van de resultaten ervan naar maatregelen.

Dit is slecht een kleine greep uit de grote diversiteit aan werkzaamheden, die jij zult uitvoeren.


Je komt te werken in de vakgroep Blauw, waarbij de focus zal liggen uit de uitvoering van werken en het dagelijks en meerjarig beheer. Hierin werk jij voornamelijk samen met adviseurs, directievoerders en toezichthouders. Daarbij werk je nauw samen met andere vakdisciplines. Ook onderhoud je zorgvuldig contacten met andere betrokken en belanghebbende partijen als aannemers, het waterschap, de provincie, gebruikers en adviesbureaus. Momenteel is er een hele goede samenwerking met de verschillende partijen binnen Flevoland. Hierdoor ontwikkel je jezelf, weet je wat er speelt, vang je tijdig signalen op en zie je tijdig uitdagingen en kansen aankomen.  


Functie-eisen:


  • Jouw omgeving noemt jou geregeld een verfrissende ‘’vakidioot’’. Je leeft voor het vak van water en riolering. Jij hebt dan ook kennis en ervaring van het vakgebied (Stedelijk) Water. Daarnaast ben je iemand die goed en prettig samenwerkt en ben je nauwkeurig. Jouw daadkracht maakt dat je resultaatgericht bent, zonder de belangen van alle betrokken partijen en vooral die van de gemeente en de gebruikers van de sluizen en gemalen uit het oog te verliezen. 

  • Je durft positie te nemen als daar aanleiding voor is en staat stevig in je schoenen. Je weet met overtuiging je positie als deskundige en betrokken beheerder neer te zetten. Je hebt lef, bent positief-kritisch en weet een objectieve blik te behouden. Je beschikt over (zelf)reflecterend vermogen, waarbij je ongevraagd (opbouwende) feedback geeft aan collega’s en ook vraagt op je eigen handelen. Kortom, je toont eigen verantwoordelijkheid voor jouw rol binnen de afdeling en de organisatie.  

  • Verder is het voor een goede invulling van de functie belangrijk dat jij een civieltechnische opleiding of iets vergelijkbaars hebt afgerond. Techniek en elektronica hebben voor jou weinig geheimen en je hebt oog én inzet voor het belang van adequate en betrouwbare beheerdata. Dat betekent dat je affiniteit hebt met het combineren van data, daarin kansen ziet en deze uitwerkt tot concrete oplossingen. Daarnaast is het van belang dat jij een leergierige instelling hebt en bereid bent om cursussen en/of trainingen te volgen, wanneer dit nodig is om jouw kennis up-to-date te houden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten