Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Technisch Applicatiebeheerder (zzp)

Geplaatst 11 mei 2022
Project ID: YIS 9111337
Plaats
Dordrecht
Uren
36 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 11 mei 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
0 - 85 €/uur

Sollicitatie deadline: 19-05 12:00

  • Start: zsm
  • Aantal uur per week: 36
  • Functie schaal 10 - Gemeente CAO
  • Tarief maximaal €85,0 all in
  • Duur van de opdracht: Voorlopig tot einde jaar met optie tot verlenging
  • Je kunt ongeveer 50/50 vanuit huis/ kantoor in Dordrecht werken. Vrijdag is een vaste en verplichte werkdag op kantoor. Deze verhouding kan de komende maanden oplopen naar meer op kantoor.

 

Ben jij die ervaren technisch applicatiebeheerder die van begin tot eind zijn weg weet met applicaties? Die geen uitdaging uit de weg gaat, bezit over een doeners mentaliteit en flexibel is ingesteld? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

De Servicegemeente Dordrecht (SGD) verleent binnen de Drechtstedenregio diensten aan zeven gemeenten, inclusief de gemeente Dordrecht, en drie Gemeenschappelijke Regelingen. Denk hierbij aan diensten op het gebied van gemeentebelastingen, onderzoek, projecten in de openbare ruimte, communicatie, financiën, juridische zaken en HRM.

Deze werkzaamheden worden door de medewerkers uitgevoerd vanaf het kantoor aan Noordendijk 248 in Dordrecht. Dit zal voor jou de plek zijn waar jij zal gaan werken. Samen met je collega's van het team Vastgoed & Facilitair ben je verantwoordelijk voor het pand.

 

Het is een samenwerkingsverband van diverse organisaties, waarbij bedrijfscultuur en complexiteit van bestuurlijke processen zorgt voor een dynamische werkomgeving. 

 

De afdeling ICT bestaat uit 5 afdelingen: Servicedesk, Functioneel Beheer, Applicaties, Infrastructuur en Projecten, Processen & Advies en is verantwoordelijk voor de levering van alle automatiseringsdiensten vanuit het Servicecentrum Drechtsteden (SCD). De belangrijkste taken van de afdeling ICT zijn:

•   Het beheren van standaard en keuze applicaties en van de technische voorzieningen;

•   Het bewaken van de synergie voor alle SCD diensten waar automatisering een rol speelt; 

•   Het meedenken met de klantorganisaties op het gebied van automatiseringsvraagstukken.

 

Het team Applicaties zorgt voor het beheer van applicaties, het doorvoeren van wijzigingen met betrekking tot applicaties en het (door)ontwikkelen en wijzigen van maatwerkapplicaties. Het team bestaat uit 5 personen, waaronder één senior die de taken binnen team applicaties coördineert.

 

Wat ga je doen?

Als technisch applicatiebeheerder ben je de linking pin tussen de verschillende organisaties met betrekking tot applicaties. Je coördineert in samenwerking met de overige vakgebieden, functioneel- netwerk- server- en databasebeheer, de uitvoering van wijzigingen aan applicaties. Met de verschillende expertises zorg jij voor het oplossen van incidenten van de verschillende applicaties. Daarbij monitor en evalueer je de prestaties van applicaties. Storingen, incidenten en/of problemen met applicaties worden binnen het team ICT opgelost.

 

Bij wijzigingen zorg jij voor het doorvoeren van aanpassingen. Je onderzoekt of applicatieve wijzigingsvoorstellen te realiseren zijn d.m.v. een uitvoerige intake in de testomgeving. Je definieert de impact van wijzigingen. Dit kunnen zowel nieuwe als bestaande applicaties zijn. Voor het in productie zetten zorg je dat het vooraf gemaakte testplan door de functioneel beheerder van de applicatie is goedgekeurd. 

 

In overleg met functioneel- en technisch beheer voer je diverse opschoontaken binnen applicaties uit. Je coördineert en bewaakt ook de voortgang hiervan en voert tactische processen uit. Je bent alert op security-issues en neemt actie om deze vooraf al te voorkomen.

 

Wat neem je mee?

•   Hbo-opleiding werk- en denkniveau;

•   Kennis van ITIL  methodieken en werkwijzen;

•   Brede ervaring en kennis van hardware- en softwareproducten;

•   Brede Kennis van en tenminste 5 jaar ervaring met:

  • Microsoft platformen Windows 7, 10 en MS Server 2012 R2
  • IIS, 
  • Topdesk tooling
  • Algemene brede applicatiekennis zoals Centric applicaties & Paketten , Roxit, kennis van Microsoft SQL en Oracle
  • koppelingen Squit XO, Squit 2020 , Decos, Kofax;

•   Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;

•   Je bent een teamplayer, hebt geen 9 tot 17 mentaliteit en bent stressbestendig.

 

Je bent een enthousiaste en gedreven dienstverlener en hebt een klantgerichte instelling, waarbij je ook nee durft te zeggen. Je beschikt uiteraard over een volwaardige kennis van de producten waarvoor jouw team verantwoordelijk is. 

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten