Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance technisch adviseur groen (zzp)

Geplaatst 25 mei 2023
Project ID: YIS 9134200
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 12 jun. 2023
Einde: 11 sep. 2023
Tarief
0 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 31 mei 2023 17:00

Uren: 36

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 3 maanden met optie tot verlengen

Schaal: 9


We zijn voor de vakgroep groen en spelen op zoek naar een technisch adviseur Groen, die samen met ons aan de slag gaat om de stad nóg aantrekkelijker te maken voor onze inwoners.


Wat ga je doen

Als technisch adviseur groen werk je aan het groene casco van Almere. Almere is uniek omdat de natuur tot in de haarvaten van de wijk doordringt en iedere bewoner op korte afstand van zijn woning een bos of park inwandelt. Met bijna 2.000 hectare groen binnen de bebouwde kom hebben we 2x zoveel groen als andere 100.000+ gemeentes. In Almere beheren we ongeveer 120.000 straat- en laanbomen en 800 hectare aan houtopstanden.

Het gebiedsgericht werken vraagt dat je bij het uitoefenen van je werk verder kijkt dan je eigen vakgebied en kunt denken en handelen vanuit het grotere geheel, waarbij je de balans zoekt tussen de systeem en de leefwereld. Vanuit je vakgebied denk je mee om knelpunten op te lossen, signaleer je ontwikkelingen en gaat hier proactief mee om door zaken bespreekbaar te maken. Intern heb je in projectverband contact met alle betrokkenen van andere teams, afdelingen en diensten.

Extern onderhoud je contacten met bouwpartners, andere (semi)overheden, en initiatiefnemers. Vanuit de vakgroep adviseer je het team gebieden op het gebied van de dagelijkse groenverzorging, daarbij werk je ook samen met het team bomen.

Je maakt op vakinhoudelijk gebied een duurzame verbinding met de 3 gebieden waarin we de stad hebben ingedeeld. Je beoordeelt de door externe partijen aangeleverde plannen, berekeningen en tekeningen. Je voert overleg met aannemers en leveranciers over de uitvoering van werken, en je overlegt met collega’s over de zaken die spelen in de diverse projecten. Hierbij begeleid en ondersteun je projectmedewerkers, projectmanager en directievoerder bij vakinhoudelijke werkzaamheden.


Naast de beheerwerkzaamheden lever je je expertise voor de projecten van gebiedsontwikkeling. Je werkt constructief samen in projectteams aan ontwerpen en assisteert en adviseert bij de voorbereiding en uitvoering van werken.

Het team en de werkomgeving

Binnen het team Stedelijke Beheersystemen (SBS) van de afdeling Stadsruimte, vindt het beheer plaats van de grote hoofdinfrastructuren in de stad en leveren we technische expertise in projecten openbare ruimte en bij engineeringsvraagstukken vanuit gebiedsontwikkeling.

Het team bestaat uit vier vakgroepen; Groen en Spelen, Water en Riolering, Wegen en Constructies, Openbare verlichting en Kabels & Leidingen. Het team bestaat uit totaal 85 medewerkers. De technisch adviseur groen valt onder de vakgroep Groen en Spelen.


Almere is uniek door de meerkernige opzet met gescheiden verkeerssystemen, met daartussen veel groen en water. Almere is een aantrekkelijke green city, waarbij elke kern een eigen identiteit heeft. Dat maakt het een uitdagende stad om aan te werken. Almere groeit nog steeds, heeft een grote nieuwbouwopgave, maar de beheeropgave is groter dan je bij een jonge stad zou verwachten. Het tempo van groeien en bouwen, bepaalt het tempo van verouderen. Daar komt bij dat Almere te maken heeft met extreme bodemdaling en spelen actuele thema’s als klimaatadaptatie, de energietransitie en essentaksterfte een grote rol.


Functie-eisen:

  • Je bent een enthousiaste, proactieve en zelfstandige collega die zijn werk als een uitdaging ziet.

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding groentechniek, bijvoorbeeld Van Hall Larenstein, inhoudelijke plantenkennis is een pre.

  • Je bent communicatief vaardig en een echte verbinder.

  • Je beschikt over ruime kennis en ervaring op je vakgebied specifiek, en beseft wat de klimaatadaptatie en de energietransitie met zich meebrengt.

  • Je hebt kennis van groot onderhoud woonwijken.

  • Je beschikt over ervaring op het gebied van calculeren en bestekschrijven.

  • Je bent in staat om zelfstandig de voorbereiding te doen van werken op het vakgebied.

  • Je kunt lezen en schrijven met de geautomatiseerde systemen op je vakgebied.

  • Je bent thuis in financiële zaken zoals begroting en kosten.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten