Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teammanager veiligheid & toezicht (zzp)

Geplaatst 16 jun. 2023
Project ID: YIS 9135267
Plaats
Gorinchem
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 3 jul. 2023
Einde: 16 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 jun. 2023 12:00
  • Zsm starten ivm vertrek huidige teammanager per 13-7

  • Insteek is t/m 31-12-2023; looptijd van de opdracht is afhankelijk van de werving voor vaste invulling die parallel loopt

  • 32-36 uur per week. Werkdagen bij voorkeur ma t/m do. Thuiswerken is mogelijk, maar voor deze functie is het van belang dat je van de 4 dagen minimaal 3 dagen op kantoor bent. We vragen hierin enige flexibiliteit; het kan ook voorkomen dat jouw aanwezigheid soms gewenst is op je vrije dag.

  • Schaal 13; max tarief €115,-

  • Kandidaten worden doorgezet op volgorde van binnenkomst. Een 2e gesprek kan onderdeel vormen van de procedure.

  • Gezien alle evenementen die deze zomer gepland staan, waaronder het Zomerfeest medio augustus, is het niet mogelijk dat de interim manager nog een aantal weken op vakantie gaat in juli/aug. In de aanloop naar en tijdens dit evenement is jouw aanwezigheid vereist.




Gorinchem (ruim 37.000 inwoners) is de mooiste vestingstad van Nederland met vooruitstrevende ambities en uitdagende vraagstukken op velerlei gebied.

De gemeentelijke organisatie met ca. 350 medewerkers ondersteunt het gemeentebestuur bij het uitwerken en realiseren hiervan. In 2019 heeft er een reorganisatie plaatsgevonden en zijn de managementfuncties opnieuw bemenst. Ook zijn er opgavemanagers benoemd. Daarmee staat er een divers, snel, resultaatgericht team van sleutelfunctionarissen met een groot hart voor Gorinchem en voor de mensen. Deze sleutelfunctionarissen geven de verdere ontwikkeling van de organisatie vorm.

Mogelijk maken, vakmanschap, vertrouwen, verantwoordelijkheid, eigenaarschap, openheid en samenwerken met elkaar en met de stad zijn hierbij kernbegrippen. En niet onbelangrijk: Gorinchem wil een leuke – zo niet de leukste – werkgever zijn waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen en met veel plezier werken.

Gorinchem hecht ook aan diversiteit in de organisatie. Met andere woorden: iedereen die voldoet aan het profiel van de vacature, is meer dan welkom bij ons.

Door het vertrek van de huidige manager, ontstaat een vacature in het managementteam van de gemeente Gorinchem en zijn wij op zoek naar een ervaren, plezierige, initiatiefrijke en op ontwikkeling gerichte

 TEAMMANAGER VEILIGHEID EN TOEZICHT

Opbouwend – Enthousiast – Inspirerend

Drager van de nieuwe organisatiecultuur

 

Het team Veiligheid en Toezicht bestaat uit 34 medewerkers en kent de werkvelden toezicht en handhaving (waaronder BOA-werkzaamheden), vergunningen en juridische handhaving van de APV, Drank- en horecawet en overige bijzondere wetten, evenementen, risicobeheersing en openbare orde en veiligheid. Als teammanager geef je leiding aan het team, inspireer je de medewerkers en geef je sturing aan de voorliggende ontwikkelopgaven. Deze liggen zowel op beleidsinhoudelijke thema’s als op de ontwikkeling en samenstelling van het team zelf. Samen met je collega-MT-leden geef je vorm aan de visie en strategie voor de organisatie als geheel.

Voor deze opdracht zoeken we iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat en tegelijkertijd met enige souplesse kan laveren binnen het politieke speelveld en de regels/kaders die binnen dit werkveld gelden.

  • Je kent je mensen en toont oprechte interesse in dat wat hen drijft.

  • Je begrijpt de inhoud van het werk en kunt je medewerkers hierin sturen, coachen en begeleiden.

  • In de aansturing ben je gericht op resultaten, mensen, processen en samenhang. Daarbij geef je richting en ruimte waarbinnen de medewerkers verantwoordelijkheid kunnen nemen en maximaal kunnen presteren.

  • Je stimuleert je mensen om te werken aan hun ontwikkeling en geeft ook hierin het goede voorbeeld.

  • Je staat stil bij successen, geeft complimenten, maar spreekt medewerkers indien nodig ook aan op hun functioneren.

  • Je neemt beslissingen en gaat in gesprek over resultaten.

  • Je stelt prioriteiten in lijn met de visie en strategische agenda van het college.

  • Het spreekt voor zich dat je een academisch werk- en denkniveau hebt.

  • Je bent overtuigend en besluitvaardig, omgevingsbewust, vindt samenwerken vanzelfsprekend en hebt een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne.

  • Ervaring met de belangrijke taakvelden van onze burgemeester (openbare orde en veiligheid, toezicht en handhaving en vergunningen) is belangrijk. Dit kan alleen als je eerder bij een gemeente in een soortgelijke rol hebt gewerkt.

  • Je bent bovenal een prettig mens, met een gezonde dosis humor, een hoge gunfactor en een stevige persoonlijkheid. Onder jouw leiding ontwikkelen team en medewerkers door naar de volgende fase.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten