Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Teammanager Strategie en Beleid (ZZP)

Geplaatst 28 dec. 2021
Project ID: YIS 9106919
Plaats
Geldrop
Uren
36 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 10 jan. 2022
Einde: 31 aug. 2022
Tarief
Onbekend

Ben jij de manager die van buiten naar binnen denkt en medewerkers in hun kracht zet? Als teammanager van het team strategie en beleid ga je binnen de afdeling ruimte aan de slag met de vertaling van strategische opgaven van onze organisatie, de doorontwikkeling van het team en het verder professionaliseren van de dienstverlening.

 

Onze organisatie

Wij zijn een gemeente met veel ambitie en werken er hard aan om samen met inwoners, bedrijven en instellingen te zorgen voor een fijne woon, werk- en leefomgeving. We willen voortvarend inspelen op vragen uit de samenleving of, beter nog, deze vragen voor zijn. Daarom blijven we onze interne organisatie doorontwikkelen. Zo werken we bijvoorbeeld steeds meer opgavegericht. Nog veel belangrijker vinden we dat onze gemeente een informele organisatie is waarbinnen we streven naar verbinding, integraliteit, samenwerking en eigenaarschap.

 

Team Beleid en Strategie Ruimte

Dit team bestaat uit 20 collega’s die werken binnen een breed scala aan werkvelden op het gebied van economie, recreatie en toerisme, volkshuisvesting, grondzaken, verkeer en stedenbouw. Naast beleidsvorming houdt het team zich ook bezig met het strategische contact met onze stakeholders buiten het gemeentehuis.

 

Jouw functie

Je creëert en faciliteert een inspirerende en stimulerende werkomgeving voor je medewerkers. Je zorgt dat het team de teugels in handen neemt als het gaat om de ontwikkeling en de borging van beleid en de continue verbetering van de dienstverlening. Je zoekt hierin afstemming met diverse interne en externe partijen, zoals de burgers, het college van B&W en andere teams. Je zoekt actief de samenwerking op met jouw collega teammanagers en kijkt vanuit een integrale bril naar vraagstukken. Jouw focus is de ontwikkeling van de organisatie én van het team strategie en beleid. Denk hierbij aan het politiek sensitiever maken van medewerkers maar ook aan de opgave om de komende 15 jaar bijna 3.000 woningen te realiseren.

Daarnaast:

 

 

·        Geef je richting en stimuleer je eigenaarschap door de inhoudelijke verantwoordelijkheden bij het team neer te leggen.

·        Zorg je dat het team een proactieve en verbindende rol inneemt richting andere teams

·        Kijk je niet alleen naar de dag van morgen maar denk je vooruit en zie je kansen en mogelijkheden waarmee je kan anticiperen op toekomstige ontwikkelingen.

·        Stel je samen met je medewerkers teamdoelen vast die je regelmatig met elkaar evalueert.

·        Ben je met je medewerkers in gesprek over de invulling van het werk, een goede werkbalans en persoonlijke ontwikkeling.

·        Maakt strategische personeelsplanning en integrale sturing daarop een belangrijk onderdeel uit van je werk.

·        Ben je eindverantwoordelijk voor het ontwikkelen van kader stellend beleid en bied je procesmatige ondersteuning hierin.

·        Ben je verantwoordelijk voor de budget- en beleidscyclus en bewaakt de totale budgettering binnen het team. 

 

 

Over jou

We zoeken iemand die zich herkent in het volgende:

 

Collega's omschrijven jou als een inspirerende manager met een doortastende persoonlijkheid. Je bent gedreven tot verbetering, kijkt vooruit en gaat voor succes.

Je vergroot de veranderingsbereidheid door interesse te tonen, goed te luisteren en ruimte te geven aan (integrale) initiatieven. Je schakelt makkelijk tussen organisatorische vraagstukken en operationele uitdagingen. En zorg je voor de juiste verbinding binnen de organisatie. Vergeet ook niet een goede dosis humor mee te nemen. Je verliest de mens niet uit het oog.

 

-      Je hebt minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring.

-     Je hebt minimaal een hbo-werk- en denkniveau.

-      We zoeken een ervaren manager die per direct inzetbaar is voor het team strategie en beleid en de taakvelden die daaronder vallen.

-      Op 1 april 2020 is een reorganisatie doorgevoerd binnen de gemeente Geldrop-Mierlo. De gewenste verandering voor zowel cultuur, structuur als teamontwikkeling is nog niet volledig gerealiseerd. In verband daarmee zoeken we iemand met ervaring in het begeleiden van veranderingstrajecten en organisatieontwikkeling.

-      Binnen de afdeling Ruimte werken 4 teammanagers. De interim kandidaat zal mogelijk ook ingezet worden als buddy voor een van de andere teammanagers.

-      Verder verwachten we iemand met een frisse blik die het team en de afdelingsmanager kan helpen om de juiste stappen te zetten in het veranderingsproces.

-      Vanwege het binnen halen van een miljoenensubsidie wordt er gewerkt aan een uitbreiding van het team dit moet in goede banen worden geleid.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten