Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teammanager projecten (zzp)

Posted Nov 7, 2022
Project ID: YIS 9123429
Location
Lansingerland, Zuid-Holland
Timeline:
1 year
Starts: Jan 2, 2023
Ends: Dec 31, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Nov 14, 2022 10:00 AM

Startdatum inzet: 2-1-2023

Einddatum inzet: 31-12-2023

Uren per week: 36,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Welke uitdaging bieden wij

Lansingerland is een echte ontwikkelgemeente: er is voor de komende jaren een woonprogramma van 11.000 woningen en de gemeente investeert vol in de ontwikkeling van bedrijfsterreinen. Je krijgt de kans om het verschil te maken door samen met betrokken collega’s mooie ambities te realiseren en leidend te zijn in de groei van de gemeente, de organisatie en je team. De gemeente is flink in beweging en combineert een doorstart met een aanzienlijke groei.

 

Welke verantwoordelijkheden krijg je

Je inspireert, enthousiasmeert en coacht jouw team om het beste uit zichzelf te halen. Met jouw stijl van leidinggeven geef je ruimte aan groei en stimuleer je de professionaliteit en persoonlijke talentontwikkeling bij de medewerkers. Daarbij versterk je de professionals in de eigen kracht en het verantwoordelijkheidsgevoel.

Een belangrijke opdracht is de doorontwikkeling van projectmatig werken en porfoliomanagent en het aanbrengen van balans tussen ambities enerzijds en capaciteit anderzijds. Ook ga je aan de slag met individuele en teamontwikkeling en de verbetering van de kennis en kunde in het team bijvoorbeeld rond projectmatig werken en participatie. Tenslotte zal de komende periode nagedacht moeten worden of en op welke wijze we de uitvoeringscapaciteit van het team kunnen vergroten. Dit zal in samenhang met het hele domein moeten worden onderzocht.

Je wordt teammanager van het “projectmanagement bureau“ van Lansingerland. Vanuit de bijdrage aan de organisatiedoelstelling gaat het om het uitvoeren van projecten, directievoering en toezichthouden. Op dit moment is ook het contractmanagement nog ondergebracht in het team. De kerntaken van team Projecten zijn:

· Utvoering van alle “fysieke” projecten in de gemeente.

· Plan- en projectmatig onderhouden van de openbare ruimte en sportvelden.

· Toezichthouden op het onderhoud van de gemeentelijke accommodaties op grond van het meerjaren onderhoudsplan (MJOP).

· Realiseren van nieuwe assets in de bestaand gebieden op basis van beheerplannen.

· Advisering en voorbereiding van besluitstukken over het assetmanagement

 

Waar ben je goed in

Je stelt realistische doelen en stuurt op de samenhangen met vakgebieden, zoals infra, planologie, gebiedsontwikkeling en watermanagement. Jouw analytisch vermogen maakt dat je overzicht houdt bij grotere vraagstukken en voortgang boekt bij complexe en bestuurlijke dossiers. Je weet gevoelige argumenten passend te brengen en weestand om te buigen naar voordelen voor jouw standpunt. Dit bewerkstellig je binnen een politieke context waarin je het bestuur op juiste wijze meeneemt in het proces. Je begrijpt dat een goede relatie het halve werk is en stemt jouw communicatie af op de doelgroep van projectmedewerker tot wethouder.

 

Op welke ervaring bouw je verder

Voor deze rol neem je ervaring mee als teammanager, bij voorkeur kennis van civiel techniek en projectmatig werken en affiniteit voor een politiek-bestuurlijke organisatie. Het is belangrijk dat jij zowel aan de teamontwikkeling werkt als oog hebt voor de verantwoording richting directie en bestuur. Hiervoor vragen wij de volgende ervaring:

· Wo werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde universitaire;

· Meerdere jaren werkervaring als teammanager of in een leidinggevende rol; en

· Kennis van civiel techniek, projectmatig werken en politieke besluitvorming.

Similar projects

+ Search all projects