Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teammanager Omgevingszaken (zzp)

Geplaatst 25 jun. 2024
Project ID: YIS 9160700
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 8 jul. 2024
Einde: 30 jun. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 jul. 2024 10:00

Startdatum: zsm

Duur opdracht: tm 30-06-2025

Aantal uren week: 36 uur p/w

Inschaling: 13 CAO Provincie

Terugkoppeling: zsm

Gesprekken: 8 of 9 juli

Extra informatie: voor inhuur zijn geen vaste parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage. Voor eventuele sollicitatiegesprekken is er een uitzondering, omdat men dan als 'bezoek' geregistreerd wordt.

Provincie Fryslân 

Provinsje Fryslân

Werken bij de provincie Fryslân betekent werken bij een ambitieuze organisatie. Samen met de mienskip willen we Fryslân sterker en mooier maken. Een Fryslân waar iedere inwoner zich thuis voelt en ontwikkelkansen heeft. Waar goed wonen, werken en leven de norm is. Het resultaat voor de Friese samenleving staat voorop en daarnaast staat het werkgeluk van onze medewerkers centraal. Persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, teamwerk en waardering zijn daarbij belangrijk. We werken in een moderne organisatie waar het resultaat voorop staat en samenwerking vanzelfsprekend is.

Het werk in de praktijk

It wurk yn de praktyk

Als teammanager Omgevingszaken geef je leiding aan een team van specialisten en adviseurs op gebied van archeologie, omgevingswet en ruimtelijke plannen. Daarnaast heeft het team VTH de opdrachtgeversrol aan de omgevingsdiensten en zijn zij regisseur en adviseur voor VTH onderwerpen, samengevat een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving(ca. 30 fte).

Vanuit je rol als teammanager verbind je organisatie- en domeindoelstellingen met het werkveld van je team. Je werkt nauw samen met andere teammanagers binnen het domein en signaleert ontwikkelingen, waarbij je hun impact goed kunt inschatten. Je draagt bij aan de ontwikkeling van de werkvelden van het team en zorgt voor verbinding tussen disciplines binnen het domein, andere domeinen en teams, en externe stakeholders. Je onderhoudt strategische contacten met relevante stakeholders in regionale en landelijke overleggen en legt verantwoording af aan de domeinmanager Provinciale Omgeving.

De teammanager die wij zoeken levert de volgende resultaten:

·        Je stuurt het team aan gericht op kwaliteit, efficiëntie en klantgericht werken;

·        Je biedt kwalitatief hoogwaardige ondersteuning van de ambtelijke organisatie aan het provinciale bestuur en de betrokken gedeputeerde(n);

·        Je geeft leiding aan de medewerkers van het team, bewaakt de voortgang op hoofdlijnen en denkt oplossingsgericht mee bij vraagstukken met tegengestelde en politieke belangen;

·        Je levert managementrapportages en draagt bij aan de Planning & Control cyclus;

·        Je ondersteunt de medewerkers bij de ontwikkeling van hun talenten, professionaliteit en inzetbaarheid;

·        Je zorgt voor implementatie van afspraken binnen het MT van het Domein Provinciale Omgeving naar het team en heb je oog voor integrale ontwikkeling.

Naast bovenstaande resultaten werk je aan een toekomstbestendige teamontwikkeling. Je begeleidt het team naar rolvastheid en bewustwording van eigen verantwoordelijkheid, en zorgt voor voortdurende ontwikkeling van het team. Voor nieuwe collega's zorg je dat zij in hun kracht komen en ontwikkel je hun politieke en organisatiegevoeligheid. Je bevordert de digitalisering van het werk en houdt het team 'in control'. Daarnaast draag je bij aan de doelen van het organisatieplan 2023-2027, zowel op organisatie- als teamniveau.

Wie ben jij?

Wa bist do?

Als teammanager ben je een stevige en inspirerende leider die beslissingen durft te nemen. Je verdedigt de belangen van de afdeling zowel intern als extern. Je bent een verbindende persoonlijkheid en een voorbeeld voor je medewerkers, waarbij je altijd integer handelt. Je bent duidelijk, open en gestructureerd, en weet opbouwend te confronteren.

Je stuurt op de resultaten van het team en bewaakt dat er conform de processen wordt gewerkt. Je stimuleert de zelfstandigheid en professionaliteit van je medewerkers en ondersteunt hen in hun persoonlijke ontwikkeling. Je beschikt over vernieuwingskracht en creativiteit, en je organiseert en verbetert processen continu. Je zet menskracht en middelen optimaal in en vindt de juiste balans tussen mensgericht handelen en gezonde zakelijkheid. Je bent gericht op het behalen van kwalitatieve en tijdige resultaten en stuurt op bedrijfsvoeringaspecten. Naast dat je een strategisch denker bent, beschik je over:

·        Hbo/wo werk- en denkniveau;

·        Ervaring binnen een politiek bestuurlijke organisatie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten