Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teammanager HR (zzp)

Geplaatst 25 apr. 2023
Project ID: YIS 9132606
Plaats
Hillegom, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 10 mei 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
80 - 91 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 3 mei 2023 17:00

Startdatum: z.s.m.

Duur: 31 december 2023

Richttarieven: 80-91 Euro

Ervaring: Senior

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Ben jij op zoek naar niet-zomaar-een-opdracht als interim teammanager, maar één opdracht waar je het team coacht naar professionalisering en op organisatieniveau de verandering en de doorontwikkeling van de organisatie vorm geeft vanuit de kracht van het HR team. Dan is dit dé opdracht voor jou!

Wie zijn wij

HLTsamen: In 2017 ontstaan uit een fusie tussen de ambtelijke organisaties van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Sindsdien zetten we ons met zo’n 500 collega’s in voor drie gemeentebesturen, drie gemeenteraden, tienduizenden inwoners, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke organisaties en onze eigen collega’s. Met meer mensen hebben we meer kennis in huis. Zijn we slagvaardiger. Bieden we betere service. We adviseren én voeren de gemaakte keuzes uit. Denken vanuit de opgaven die er liggen, vanuit ‘de bedoeling’, niet vanuit de regels. Zo zijn we creatief in de oplossingen die we bieden. Samen werken we hard aan het bereiken van resultaten voor onze dorpen en de besturen. We zijn groot genoeg om specialist te kunnen zijn. En klein genoeg om zichtbare impact te hebben in de gemeenten waarvoor we werken. We zijn volop in ontwikkeling. Streven naar een cultuur, waarin we ons allemaal betrokken en gewaardeerd voelen en vanuit de eigen kracht het verschil maken. Onze organisatievisie voor 2025 is vastgesteld, nu werken we aan een daarbij passende organisatie-inrichting. Je komt dus werken in een omgeving waar veel gebeurt.

Aanleiding

Na het vertrek van de teammanager HR en de doorstart van de organisatieontwikkeling heeft het team HR de directie verzocht om vanuit de visie op zelfsturing zonder teammanager verder te gaan. Na diverse gesprekken zijn er verschillende scenario’s gepresenteerd en is gekozen voor een interim teammanager voor de periode tot eind 2023, waarbij het gedachtegoed en de doorontwikkeling van HR in de lijn van afgelopen jaren wordt doorgezet. Dit vormt een belangrijke basis voor het verdere verloop van het organisatie ontwikkel traject (OOT).

Wat ga je doen

-coaching in verdere (persoonlijke) ontwikkeling in professionalisering van het team

 naar HR partner

- omgaan en inspelen op dynamiek van systeemgericht werken en belevingswereld van de

 domeinen/teams

- voortgangsbewaking behalen resultaten o.b.v. doelstellingen (KPI’s)

- case manager voor medewerkers eigen team

- onderzoek te doen naar de effectiviteit en efficiency van de opzet van de werving en

  selectie en hier arbeidsmarktcommunicatie en strategisch recruitment bij te betrekken

- evaluatie van de genomen maatregelen in 2023 in het vierde kwartaal 2023

- profiel op te stellen voor de nieuwe teammanager HR a.h.v. evaluatie, de fase van ontwikkeling van het team en de organisatie, en de toekomstige opgaven.


Dit breng je mee

Jij bent prima in staat om goed samen te werken​ in een keten. Je weet als geen ander de brug te slaan tussen het operationele, tactische en strategische niveau. Coachen van leidinggevenden en teams en daarmee het ontwikkelen van medewerkers is je tweede natuur. Je hebt snel inzicht in het totale plaatje en kunt dit goed vertalen naar bedrijfskundig inzicht. Je neemt graag initiatief. Dat doe je ook vanuit je drang om te innoveren, teams te ontwikkelen en de organisatie zo goed mogelijk te helpen de strategische doelstellingen te behalen. Jouw bedrijfskundige kijk, presentatievaardigheden en overtuigingskracht helpen hierbij.

Gevraagde competenties

-coachen

-resultaatgerichtheid

-inlevingsvermogen

-analytisch vermogen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten