Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teammanager Comm JZ BDO (zzp)

Geplaatst 31 jan. 2023
Project ID: YIS 9127581
Plaats
Assen, Drenthe
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 13 feb. 2023
Einde: 1 jul. 2023
Tarief
89 - 99 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 3 feb. 2023 12:00

Starten: 13.02.2023

Duur: t/m uiterlijk 1-07-2023

Uren: 36

Schaal: 12

Max tarief: € 98,75 (Senior)

Aanleveren CV: tot uiterlijk 03-02-2023 12.00 uur


Voor de gemeente Assen zijn wij opzoek naar een interim Teammanager ondersteuning die tijdelijk waarneemt tot dat de rol structureel wordt ingevuld


Organisatie/ Team

Ruim 650 mensen zetten zich in voor de groei van de gemeente Assen. Onze gemeente is een open en informele organisatie die dichtbij de inwoners, ondernemers en partners staat. Dat doen we vanuit verschillende rollen: soms zijn we nog de overheid die bepaalt, maar steeds vaker sluiten we aan bij initiatieven van onze doelgroepen. Ons perspectief is de netwerkorganisatie: onze medewerkers werken samen met partners aan de opgaven voor de gemeente. Dat maakt ons werk interessanter, maar ook complexer.

De teams Juridische Zaken (JZ), Communicatie & Web en Bestuurs- en Directieondersteuning (BDO) zijn op zoek naar een toegankelijke, enthousiaste en betrokken interim-teammanager. Samen met de ca. 30 medewerkers geef je vorm aan het nieuwe team. Bij verschillende vakgebieden ligt een uitdagende opdracht om hun werkzaamheden professioneler te maken. Je gaat aan de slag met de teamontwikkeling en de ontwikkeling van medewerkers.

Jouw competenties

·        Resultaatgericht: Je bent gericht op het realiseren van resultaten en toont je hierin gemotiveerd en vasthoudend. Je weet denken, durven en doen op de juiste manier te combineren.

·        Samenwerken: Je stimuleert en neemt actief deel aan informatie-uitwisseling en kennisoverdracht over de grenzen van het eigen team. Je stimuleert en spoort anderen aan tot samenwerken.

·        Leiderschap: Je geeft leiding en richting aan individuele medewerkers en het team. Je delegeert verantwoordelijkheden en weet talenten en initiatieven van medewerkers te benutten. Je stimuleert medewerkers om richting te geven aan hun eigen duurzame inzetbaarheid.

·        Empathisch vermogen: Je luistert, pikt non-verbale signalen op, vraagt door en nodigt de ander uit zijn verhaal te doen. Je ziet en erkent de individuele bijdrage van de verschillende teamleden.


Jij 

Je bent toegankelijk en mensgericht. Collega’s hebben de verantwoordelijkheid om de inhoudelijke vraagstukken en werkzaamheden op te pakken. Jij bent nauw betrokken, kan als sparringpartner optreden en hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke dynamiek. Dit laatste is belangrijk, omdat jouw medewerkers veel samenwerken met het bestuur en de directie. Je staat in verbinding met de organisatie, zodat je weet wat er van je mensen wordt verwacht. Je hebt affiniteit met communicatie en juridische zaken. Je toont eigenaarschap voor de prestaties van je eigen team en voelt je als deelnemer aan het Managementoverleg (MO) ook verantwoordelijk voor het resultaat van de gehele organisatie.

 

·        Jij haalt energie uit het aanjagen en organiseren van verandering en boekt daarin ook resultaten.

·        Jij werkt aan een klimaat van gelijkwaardigheid en vertrouwen. Je geeft collega’s de ruimte om te experimenteren en te ontwikkelen in lijn met Het Verhaal van Assen.

·        Jij redeneert vanuit kansen en bent vooruitziend in het ondernemen van acties wanneer je kansen ziet. Waar nodig heb je de creativiteit om buiten de lijntjes te kleuren. 

·        Je kent de uitdagingen en talenten van je medewerkers. Met deze kennis ondersteun en motiveer je als leidinggevende jouw team om nieuwe dingen te doen en initiatief te nemen.

·        Jij ziet leidinggeven als mensenwerk en houdt daarbij ook de zakelijke aspecten voor ogen. Je kunt hard zijn op de inhoud en zacht op de relatie.

·        Je kunt waarderend en open communiceren met je collega’s of dat nu een welgemeend compliment is of opbouwende feedback.

·        Jij bent in staat tegenwicht te bieden aan weerstand bij het doorbreken van heilige huisjes. Daarbij ga je ongemak niet uit de weg.

·        Jij bouwt met jouw vermogen tot verbinding aan krachtige werkrelaties en boekt samen resultaten. In verbinding werk je met plezier samen.

 

Wij vragen

·        Minimaal HBO werk- en denkniveau

·        Meerjarige ervaring met integraal leidinggeven aan een gevarieerd team van professionals

·        Ervaring of een sterke affiniteit met de werkgebieden binnen het team

·        Visie op de vakgebieden en, voor zover niet aanwezig, de bereidheid die te ontwikkelen

·        Een duidelijke focus op ontwikkeling met een proactieve en flexibele houding

  • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden

·        Besluitvaardig, innovatief vermogen en resultaat- en samenwerkingsgericht

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten