Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider wijkteam (zzp)

Geplaatst 12 jul. 2024
Project ID: YIS 9161927
Plaats
Barendrecht, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 2 aug. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 jul. 2024 12:00

Gemeente Barendrecht

Uren per week: minimaal 24, max 36u

Startdatum inzet: 2-8-2024

Einddatum inzet: 31-12-2024

Optie tot verlenging: alleen als er geen vaste teammanager is gevonden.

Mogelijkheid tot thuiswerken: ja maar minimaal, nabijheid is zeer belangrijk

Als teamleider wijkteam ben jij verantwoordelijk voor het leidinggeven aan het wijkteam Carnisselande in Barendrecht. In deze rol coach en stimuleer je je medewerkers die aan de slag zijn op de gebieden preventie & ondersteuning, schuldhulpverlening en leerplicht. Verder ga je aan de slag met de implementatie van de hervormingsagenda jeugd en de RBOK (Regionaal Bestuursopdracht Kostenbeheersing), waarmee je een directe impact hebt op de toekomst van onze jeugdhulp en de toekomst van het wijkteam.

Je zorgt voor een analyse van de resultaten van ons wijkteam, waarbij je belangrijke inzichten genereert voor verdere verbetering en optimalisatie.

Als teamleider ben je onderdeel van het MT en daarmee gezamenlijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening van het cluster en het behalen van de concerndoelen, zoals het verbeteren van processen en het sturen op zowel resultaten als financiën (programmabudgetten en loonkostenbudget).

Je bent een inspirerende leider die het beste uit zijn team weet te halen. Je bent in staat om medewerkers te motiveren, te coachen en te stimuleren om zich verder te ontwikkelen. Je bent een echte teamspeler die samenwerking stimuleert en zorgt voor een prettige werksfeer. Je hebt oog voor talent en weet dit op de juiste manier in te zetten binnen de organisatie. Door jouw positieve instelling en betrokkenheid weet je anderen te enthousiasmeren en te inspireren om samen te werken aan de doelen van de organisatie. Je bent een echte bruggenbouwer die verbindingen legt tussen verschillende disciplines en afdelingen. Als manager ben je een voorbeeld voor anderen en weet je met jouw leiderschap de organisatie naar een hoger niveau te tillen.

We vinden het belangrijk dat je als teamleider vanuit het totale cluster je rol als teamleider oppakt. Dit betekent dat je je continu bewust bent dat jij en je team onderdeel uitmaken van een groter geheel (het cluster en uiteindelijk de organisatie Barendrecht). Alle teamleiders vormen samen met de manager, de strategisch adviseur en de projectondersteuners het MT Sociaal.

Als MT zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening en het behalen van de concerndoelen, zoals het verbeteren van processen en het sturen op zowel resultaten als financiën (programmabudgetten en loonkostenbudget). Ook heb je een rol in de reguliere gemeentelijk P&C processen, zoals de begroting, de jaarrekening en de tussenrapportages op jouw onderdelen.

Belangrijk voor ons is om specifiek aandacht te hebben voor:

1.       Ervaring in jeugdhulp in relatie tot gemeentelijk werken.

2.       Ervaring in verandertrajecten waarbij het team meer onderdeel wordt van de organisatie en zich verantwoordelijk voelt voor een realistische aanpak en taakverdeling

3.       De kosten jeugdhulp in relatie tot

4.       De aanpak jeugdhulp in relatie tot de kosten


Jij neemt mee:

  • Naast een afgeronde passende opleiding op minimaal HBO-niveau heb je ook meerdere jaren werkervaring als leidinggevende.

  • De gemeentelijke organisatie is niet nieuw voor jou; je hebt ruime kennis van en ervaring binnen het Sociaal Domein.

  • Je hebt een brede kijk op maatschappelijke vraagstukken en bent in staat om strategische keuzes te maken die bijdragen aan de doelstellingen van de gemeente. Je bent flexibel, stressbestendig en kunt goed omgaan met veranderende omstandigheden. Je bent politiek sensitief en een stevige gesprekspartner voor bestuurders.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten