Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider sociaal domein onderwijs & jeugdhulp (zzp)

Geplaatst 4 mei 2022
Project ID: YIS 9114147
Plaats
Lelystad
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 20 mei 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
105 - 125 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 mei 2022 12:00

Startdatum: Zsm 

Einddatum: 31-12-2022 optie tot verlenging

Aantal uren week: 32-36

Richttarief €120

Gesprekken met eindkandidaten: 19 mei 14.00 t/m 17:00.

 

Teamleider Sociaal Domein Onderwijs & Jeugdhulp

Ben jij een mens- en resultaatgerichte teamleider die tijdelijk kan inspelen op de behoeften in het management team van het Sociaal Domein? Spreek jij duidelijke taal en vraag jij daar ook om? Dan kunnen wij jouw frisse blik en ervaring goed gebruiken.  

 

Sociaal domein  

Voor het Sociaal Domein zoeken we een stevige teamleider voor het beleidsteam Onderwijs & Jeugdhulp die ons tijdelijk kan ondersteunen. Een teamleider die oprecht nieuwsgierig naar de ander is en waar teamleden altijd hun verhaal kwijt kunnen. Een teamleider die voor het team gaat staan, gemakkelijk contact legt en positief is ingesteld. De teamleider heeft kennis van de inhoud, waarbij er genoeg inhoudelijke professionals/teamleden zijn die de teamleider ‘voeding’ kunnen geven. 

 

Wat ga je doen?  

De vraagstukken waar het beleidsteam Onderwijs en Jeugdhulp voor staat zijn complex en de werkdruk is hoog. Dit vraagt om een teamleider die het team hier in ondersteunt en faciliteert en daarmee de ruimte creëert voor de ontwikkelopgaven waar het team voor staat. Je bent verantwoordelijk en draagt zorg voor het behalen van de doelstellingen en resultaten van het team.  

 

Jouw kracht  

Leiderschap zit in je DNA. Je neemt met overtuiging beslissingen en kan heel helder prioriteiten stellen. Je zet mensen in hun kracht en krijgt ze mee en hebt ervaring met de opgaven, producten en diensten binnen Onderwijs en Jeugdhulp. Je bent energiek, ondernemend, bevordert opgavengericht werken en zorgt voor een goed en plezierig werkklimaat waardoor de medewerkers trots kunnen zijn op hun werk. Daarnaast ben je contentieus en bestand tegen druk en pak je een voorbeeldrol als teamleider.  

 

Verantwoordelijkheden  

Initieert samen met teamleden het planmatig formuleren van te behalen doelen in lijn met de relevante kaders. 

Je zorgt er samen met het team voor dat op korte termijn grip, duidelijkheid en focus komt op de complexe vraagstukken en uitdagingen in relatie tot de mankracht die er is. Daarin bewaak je de balans in zorgvuldigheid en daadkracht en help je het team om stappen te zetten in het ‘doen’. 

Waar nodig stel je prioriteiten met het team en met het MT over bestaande of extra werkzaamheden, bijvoorbeeld vanuit gemeenteraad of landelijke ontwikkelingen. Daarin speel je in op kansen die zich voor doen en capaciteit die er in het beleidsteam is.  

Initieert samen met teamleden de totstandkoming van juiste, tijdige en volledige managementinformatie om het bestuur kwalitatief goed en integraal te adviseren.  

Voorziet DT van input en adviseert het DT, om zo het concernplan en/of concernbeleid tijdig bij te stellen.  

Heeft geregeld gesprekken met individuele medewerkers en het team. Draagt bij aan stroomlijnen van werkprocessen binnen en tussen teams.

Verdiept zich in de producten, taakvelden en/of dienstverlening van het team en begrijpt de samenhang (van de in- en output) hiervan met andere teams.  

Signaleert knelpunten in de samenwerking binnen en tussen teams, verkent de problematiek en doet pro-actief (in afstemming met betrokken medewerkers en teamleiders) verbeteringsvoorstellen.  

Houdt coachingsgesprekken met medewerkers en collega’s om daarmee de inzetbaarheid te bevorderen.  

Met betrekking tot verzuim houdt de teamleider conform wetgeving en interne protocollen contact met medewerkers, legt afspraken vast in de daarvoor beschikbare systemen. 

 

Het mooie van gemeente Lelystad en de functie  

Je komt werken in een stad waar de pioniersmentaliteit nog altijd heerst. Dit zie je ook terug in jouw werk. Sterker nog, jij hebt directe invloed op hoe professioneel de organisatie overkomt op de inwoners en andere stakeholders van Lelystad. We werken samen, het is duidelijk en we zijn betrokken.

 

Wat wij vragen  

  • je hebt hbo+ / wo werk- en denkniveau;  
  • je kunt goed overzicht houden bij verschillende belangen, visies, wensen en mogelijkheden;  
  • je kunt goed communiceren, netwerken en bent bestand tegen druk (staat stevig in je schoenen);  
  • je hebt oog voor de mens in de organisatie; een sterke gerichtheid op een verdere ontwikkeling en professionalisering van het team;  
  • je hebt ruime ervaring - zeker 5 jaar - als (functioneel) leidinggevende in het werken met een omvangrijk (beleids)team van specialisten/professionals.  
  • je hebt ervaring in het werken met agile/lean en weet dit toe te passen in een gemeentelijke of overheidsomgeving en hebt kennis van processen met een achtergrond in het sociaal domein 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten