Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider Ruimtelijke Ordening, APV en bijzondere wetten (zzp)

Geplaatst 24 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130915
Plaats
Zwijndrecht, Zuid-Holland, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 mei 2023
Einde: 24 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 apr. 2023 10:00

Startdatum: z.s.m.

Uren: tussen 24-36

Duur: 6 maanden (deta, deta/vast behoort ook tot de optie)

Thuis/locatie: Hybride gewenste kantoordagen: maandag, dinsdag, donderdag (2 dagen graag op kantoor)

Schaal: richttarief conform schaal 12


Heropende positie: geselecteerde kandidaat heeft een andere opdracht verkozen.


Opdracht: Teamleider Ruimtelijke Ordening, APV en bijzondere wetten.  

Zwijndrecht is een ambitieuze gemeente. Een gemeente waar het net even anders kan en mag. Een plek die bruist van de ideeën en waar je alle ruimte krijgt om écht het verschil te maken. Een plek waar ontwikkeling centraal staat; die van de samenleving, de organisatie én van jou. Jij bent hierbij als teamleider Ruimtelijke Ordening, APV en bijzondere wetten. verantwoordelijk voor de verschillende ruimtelijke en planologische ontwikkelingen in de gemeente en voor vergunningentrajecten als de Evenementen-, APV- en Alcoholwet en toezicht en handhaving. Je levert daarmee een belangrijk bijdrage aan de ruimtelijk-economische ontwikkeling, de gemeentelijke dienstverlening en de levendigheid!   

 

Waar kom je te werken? 

Jouw thuisbasis is de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. De werkzaamheden van de afdeling RO beslaan de volle breedte van het ruimtelijk domein. We zijn zowel verantwoordelijk voor (strategische) beleidsontwikkeling als voor de uitvoering daarvan. Veel van onze taken verlangen niet alleen een lokale maar ook een regionale aanpak en betrokkenheid. Jij komt direct te werken met de concernmanager Ruimtelijke Ontwikkeling en je vormt samen met de concernmanager en teamleider Ruimtelijk Beleid het MT Ruimtelijke Ontwikkeling. Je staat aan de lat voor de dagelijkse aansturing en personele zaken van ongeveer 30 mensen.  

 

Wie zijn wij? 

Gemeente Zwijndrecht is een platte, informele en open organisatie. Een prettige werksfeer, vakmanschap, talentontwikkeling en resultaat staan centraal. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers en geven dat vorm door hun talent in te zetten voor het realiseren van onze opgaven.  

Zwijndrecht is met bijna 45.000 inwoners een levendige en aantrekkelijke gemeente in de Randstad. Het raadsprogramma “Krachtig Zwijndrecht 2.0” omvat een stevige ambitie. De opgaven waar de gemeente Zwijndrecht voor staat, vragen om een grotere mate van samenlevingsgericht werken en het handelen vanuit één organisatie met een integrale aanpak. In opgaveteams bestaande uit collega's van alle afdelingen zoeken we samen met onze partners en inwoners naar oplossingen. Ook jij levert daar vanuit je expertise of talent een bijdrage aan!  

 

Wat ga je doen? 

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de formatie, bezetting en begroting van jouw team. Het team bestaat uit verschillende vakgroepen en professionals die zich bezighouden met de verschillende ruimtelijke en planologische ontwikkelingen in de gemeente van eerste initiatief tot aan eventuele verdediging bij de Raad van State, met vergunningverlening- en toetsing: Omgevingsvergunningen, Evenementen-, APV-, de Alcoholwet en met juridisch handhaving op het ruimtelijk domein en op grond van APV en andere bijzondere wetten. Je team is taakvolwassen. Je faciliteert en stimuleert collega's door duidelijke kaders te geven waarbinnen de professionals in jouw team de vrijheid en ruimte krijgen om te werken en besluiten te nemen. Je coacht zowel op individueel als op teamniveau. Door je kennis van ruimtelijke ordening ben je voor je collega's niet alleen op proces, maar ook inhoudelijk een belangrijke strategische sparringpartner. Je team is vrij groot van omvang, natuurlijk heb je ruimte om zelf af en toe ook de inhoud in te duiken, maar je bent vooral een echte teamleider die ervan geniet om het team samen met de collega's verder te ontwikkelen! 

 

Jouw team heeft een belangrijke rol bij het opstellen van beleidsvisies, ruimtelijke plannen en de vergunningverlening en handhaving op de eerder genoemde gebieden. De implementatie van de omgevingswet en de digitalisering van vergunningprocedures zijn daarin belangrijke ontwikkelingen. De collega's zijn betrokken bij alle grote gebiedsontwikkelingen en projecten in Zwijndrecht. Je hebt als teamleider dan ook intensief contact met de wethouders rondom ruimtelijke ordening en met de burgemeester rondom APV en bijzondere wetten. Daarnaast dragen de professionals bij aan de beleidsontwikkeling binnen het eigen taakveld. Het team is essentieel in het leggen van de verbinding tussen beleid en uitvoering, waardoor theorie en praktijk bij elkaar komen. Jij stimuleert niet alleen de onderlinge verbinding, maar ook de samenwerking met andere teams, afdelingen en organisaties die een meerwaarde kunnen betekenen. Collega's uit jouw team dragen door de hele organisatie heen bij aan opgaveteams die aan de slag zijn met team- en afdelingsoverstijgende opgaven. Een belangrijke opgave die raakt aan jouw team is het verder optimaliseren van de dienstverlening en de participatie en communicatie in vergunningtrajecten en bij ruimtelijke procedures.  

 

Wat neem je mee? 

  • Kennis van ruimtelijke en planologische procedures en vergunningtrajecten; 

  • Werkervaring in een leidinggevende positie;  

  • WO werk- en denkniveau met een juridische of bestuurskundige achtergrond; 

  • Minimaal drie jaar werkervaring bij de overheid. 

 

Als teamleider Ruimtelijke Ordening, APV en bijzondere wetten werk jij aan een sfeer van warme zakelijkheid; mens- én resultaatgericht. Je hebt oog en hart voor je mensen, maar bent ook scherp op afspraken. Je beschikt over een groot empathisch vermogen en bent een baken voor het team wanneer het team onder (politiek of bestuurlijke) druk staat. Je bent daadkrachtig/besluitvaardig, oplossingsgericht, duidelijk, omgevingsbewust, politiek sensitief en toont lef. Je weet verantwoordelijkheden voor de uitvoering zo laag mogelijk in de organisatie te beleggen en je weet de professionaliteit van de teamleden op waarde te schatten. 

Gemeente Zwijndrecht streeft ernaar om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van onze gemeente, zodat we samen betere resultaten kunnen behalen.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten