Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider P&O en JZ (zzp)

Geplaatst 15 okt. 2024
Project ID: YIS 9167857
Plaats
Diemen
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 15 apr. 2025
Tarief
96 - 118 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 okt. 2024 14:00

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 3 maanden na start (optie tot verlengen)

Tarief: €96 - € 118

Duo+

Uren per week: 36,00

Standplaats: Diemen



Je werkzaamheden:      

Als teamleider ben je medeverantwoordelijk voor de advisering op een integrale manier op het terrein van bedrijfsvoering en geef je leiding aan het team Personeel en Organisatie (P&O).

Daarnaast help je de teamleider van team Juridische Zaken (JZ) èn het team om beter in positie te komen. Als teamleider ben je allereerst verantwoordelijk voor en aanspreekbaar op de aansturing van het team, de kwaliteit en tijdigheid van de dienstverlening en advisering door het team. Dit alles passend binnen de totale mores van Bedrijfsvoering (aanvullend en versterkend op integraliteit).

 

P&O

Onder jouw leiding adviseert het team over het te voeren personeelsbeleid, pakt het team projecten op en ontwikkelt het team een samenhangend instrumentarium op het terrein van personeel en organisatie. Het is belangrijk dat de DUO-organisaties zich herkennen in het ontwikkelde en gevoerde personeelsbeleid. Het team faciliteert de organisatorische ontwikkeling van de DUO organisaties.

 

Team P&O heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Deze transitie is echter nog niet af. De verdere ontwikkeling van het team en de medewerkers dient nu opgepakt en begeleid te worden. Het team is ingedeeld in een drietal adviesteams en een expertiseteam. De adviesteams worden functioneel aangestuurd door de P&O partners. De teamleider P&O is hiërarchisch leidinggevende van alle P&O medewerkers. Om projecten voor de individuele DUO-organisaties, èn voor de vier DUO- organisaties gezamenlijk, goed uit te kunnen voeren, werkt het team met themagroepen. Ook deze themagroepen verdienen een doorontwikkeling.

Als ervaren teamleider ben je verantwoordelijk voor:

  • De aansturing van de teams als geheel en de ontwikkeling van de individuele medewerkers;

  • Het leggen van verbinding van de strategische advisering naar tactische kaders en operationele uitvoering; 

  • Het voeren van regie op het proces en bijbehorende inhoud dat leidt tot een DVO waar de opdrachtgevers zich in herkennen én dat ook haalbaar is in termen van kwaliteit, kwantiteit en tijdigheid;

  • De planning en realisatie van de reguliere werkzaamheden van P&O en JZ en de planning en realisatie van de uitvoering van de DVO (maatwerkarrangementen);

  • Het voeren van periodiek overleg met opdrachtgevers over de uitvoering van de reguliere werkzaamheden van P&O, JZ en de DVO;

  • De ontwikkeling van teams P&O en JZ. Het verder begeleiden van de ontwikkeling van het team én de weg in te slaan naar continue verbetering vanuit aansluiting met de organisatiebehoeften.

  • Het creëren van structuur binnen de teams. En daarnaast sterke communicatieve vaardigheden te schakelen met de verschillende gemeente en DUO+ als uitvoeringsorganisatie.


Je profiel                                                           

  • WO werk- en denkniveau;

  • Je hebt minimaal 5 jaar managementervaring;

  • Je hebt actuele inhoudelijke expertise en professionaliteit op het vakgebied en je bent gewend om daar pro actief mee om te gaan;

  • Je gaat gestructureerd te werk; en staat stevig in je schoenen

  • Je hebt een strategisch denkvermogen en je combineert dit met plan en projectmatig opereren, praktisch en doortastend optreden.

  • Gemeentelijke ervaring is een vereiste.

 

Je beschikt daarnaast over de volgende competenties:

  • Organisatiesensitief: als teamleider weet je hoe de lijntjes in de organisatie lopen. Je bent je bewust van de formele en informele machtsverhoudingen, hoe besluiten worden gevormd en je hebt inzicht in hoe men samenwerkt. Je sluit jouw interventies daarop aan;

  • Pro actief handelen: je toont initiatief. Je kunt vooruitkijken en toekomstgericht handelen;

  • Change management: je bent enthousiast, sociaal, gedreven en doelgericht. Je weet je medewerkers en de stakeholders te bewegen tot eigenaarschap, persoonlijk leiderschap en initiatief;

  • Communicatief vaardig: Je bent goed in het voeren van het gesprek. Je stelt de juiste vragen met de juiste “tone of voice” en je schuwt hierbij de confrontatie niet. Je bent een verbinder.

  • Je bent stressbestendig

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten