Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider openbare ruimte (zzp)

Geplaatst 16 mrt. 2022
Project ID: YIS 9111247
Plaats
Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 apr. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
Onbekend

Startdatum: ZSM

Duur: Maximaal 1 jaar (het is tvv ziekte)

Inzet: 32-36 uur

Inschaling: Schaal 10, cao Gemeenten

 

Heb jij hart voor een veilig en leefbaar Groningen en wil je gemeentelijk toezicht en handhaving (nog) verder op de kaart zetten en helpen mee door te ontwikkelen? 

Dan is deze functie iets voor jou! Een functie vol dynamiek en uitdaging waarin je leiding geeft aan de handhavers in de openbare ruimte. 

Als Teamleider leg je verbindingen met relevante partners en geef je aandacht en vertrouwen aan de teamleden.

 

Plek in de organisatie

De afdeling Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte (THOR) is onderdeel van de directie Stadstoezicht, waar de afdelingen Markt & Haven, Openbare Orde en Veiligheid en Evenementenmanagement ook onderdeel vanuit maken.

 

Stadstoezicht is een jonge, diverse directie die zeer zichtbaar is op straat, die continue in ontwikkeling is, meebeweegt met de politieke agenda en landelijke tendensen in de gaten houdt. Gezamenlijk voert ze diverse taken uit die gericht zijn op een veilige openbare omgeving die aantrekkelijk is voor inwoners en bezoekers. Het bewaken van de balans tussen veiligheid, leefbaarheid en levendigheid staat daarbij centraal.

 

Onze afdeling Toezicht & Handhaving Openbare Ruimte bestaat uit twee teams en twee clusters, te weten: team Handhaving Parkeren, team Handhaving Openbare Ruimte, cluster Horeca & Prostitutie en cluster Cameratoezicht.

 

Het team Handhaving Openbare Ruimte waaraan jij leiding gaat geven bestaat uit ongeveer 35 medewerkers, welke opgeleid en actief zijn als BOA. 

Samen werken zij aan een veilige en leefbare gemeente. Van ’s ochtends vroeg (afvalbijplaatsingen) tot in de avond (evenementen) zijn we actief en zichtbaar aanwezig. We werken daarbij samen in verschillende (veiligheids) ketens en merken dat onze positie steeds meer wordt gezien en gedragen. 

Het werken op straat waar je in verschillende situaties kunt belanden vraagt om vertrouwen in elkaar en het informeren van elkaar. Een sterke positie in de veiligheids- en handhavingsketen is een belangrijk aandachtspunt voor de komende jaren. Daarnaast investeren we in informatie gestuurd handhaven en moet de slag gemaakt worden naar kwalitatieve resultaatverantwoording. 

 

Jij

  • bent in staat mee te denken in de doorontwikkeling van de afdeling;
  • bent een mensgerichte leidinggevende die een brug kan slaan tussen de uitvoering en het (uitvoerings)beleid en zorgt ervoor dat de verwachtingen ten aanzien van de handhavers duidelijk zijn. In dat kader zorg je in afstemming met de coördinatoren voor heldere werkinstructies en kaders;
  • faciliteert en geeft vertrouwen en ruimte aan de handhavingsprofessionals;
  • weet resultaten helder te benoemen en hierop te sturen;
  • bent verantwoordelijk voor het inwerken, begeleiden en coachen van de handhavers;
  • hebt gevoel voor informatie gestuurd werken en innovatie;
  • bent het gezicht van het team en legt actief verbinding met andere directies en stakeholders in het veld;
  • houdt landelijke en regionale ontwikkelingen scherp in de gaten en neemt initiatieven voor verbetering en vernieuwing;
  • hebt hart voor toezicht en handhaving en kunt je identificeren met de toezichthouders en BOA’s.
  • hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

 

Wij vragen

  • minimaal HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur in het bezit van een BOA-diploma;
  • een toegankelijk en open leidinggevende die in staat is om mensen en belangen te verbinden en die de medewerkers coacht;
  • ervaring met resultaatgericht, coachend en faciliterend leidinggeven;
  • standvastigheid en stevigheid op de inhoud wanneer hierom gevraagd wordt;
  • affiniteit met operationele handhaving en het makkelijk kunnen schakelen tussen de verschillende lagen van de organisatie;
  • ruime kennis en ervaring op het gebied van toezicht en handhaving en/of veiligheid.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten