Gemeenteprojecten

Freelance Teamleider jeugd

Geplaatst 9 jun. 2021
Project ID: YIS 9096638
Plaats
Hellevoetsluis
Duur
6 maanden
(1 jul. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

Functieomschrijving 

Nadruk ligt op Jeugd, maar we gaan aanvullen met een of meer andere onderdelen.

 

We zoeken een inhoudelijk teamleider verstand iemand met verstand van jeugdzorg.

 

1 juli tot het fusieproces, dus ergens t/m de 1e helft 2022. Een brede teamcoördinator sociaal domein mag ook, maar voorkeur de voorkeur gaat echt uit naar iemand met ervaring met jeugd.

 

 Je geeft leiding aan een team van 11 consulenten Jeugd (van wie er 3 zijn ingehuurd) werkzaam voor de gemeenten Hellevoetsluis en Westvoorne en 1 consulent leerlingenvervoer (gemeente Hellevoetsluis). Kennis van de Jeugdwet is een voorwaarde, kennis van leerlingenvervoer is een pré.

We verwachten van jou een coachende begeleiding van dit team, waar de afgelopen periode veel veranderingen hebben plaatsgevonden. Het team van jeugdconsulenten valt onder het Sociaal Gebiedsteam, waar een integrale samenwerking plaatsvindt met 8 moederorganisaties gericht op integrale ondersteuning 0-100. Binnen dit team zijn zo’n 80 professionals werkzaam, verdeeld in 4 teams gericht op een bepaald gebied. Sinds 1 april werkt dit gehele team in I-Samenleving, een (nieuw) cliëntvolgsysteem.

 

De coördinator van het Sociaal Gebiedsteam zal het relatiemanagement behouden met de partijen als Veilig Thuis en de Gecertificeerde Instellingen vanuit het Sociaal Gebiedsteam. Jij zult vooral de stem van het team consulenten zijn gericht op de samenwerking met o.a. deze partijen en in de integrale samenwerking. Ondersteuning qua werkprocessen, ook gericht op het voeren van casusregie e.d. zijn aspecten die bij deze rol en taak behoren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de P-zaken en het begeleiden op expertise (SKJ, gericht op het doorzetten van voorzieningen richting specialistische zorg) en omtrent deze onderwerpen onderhoud je de contacten met beleid.

 

Nieuwe ontwikkelingen die binnen Jeugd en het Sociaal Gebiedsteam vallen zullen met de coördinator Sociaal Gebiedsteam worden besproken qua taakverdeling.

 

Qua indeling val je onder de afdeling Werk, Inkomen Zorg van de gemeente Hellevoetsluis en vorm je met de 4 andere coördinatoren samen met het afdelingshoofd het managementteam WIZ. Onder WIZ vallen o.a. de Jeugdwet, WMO en participatie, net als de schulddienstverlening. Deze afdeling is ook zo’n 80 medewerkers rijk. 

 

 Sollicitatie deadline is 17-6 om 10:00 uur