Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider contractmanagement jeugdhulp/sociaal domein (zzp)

Geplaatst 16 jan. 2024
Project ID: YIS 9148064
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 16 jul. 2024
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 jan. 2024 12:00

Startdatum: zsm

Duur: z.s.m. tot eind 2024

Reden inhuur: Vertrek huidige teamleider

Schaal: 12 Gemeente CAO op basis van kennis en ervaring

Aantal uren: 32-36 uur per week.

In deze rol is hybride werken mogelijk. Verwachting is dat je minimaal twee, bij voorkeur drie dagen beschikbaar bent voor werken op locatie.

Richttarief: 100,-


Als ervaren teamleider vervul je een belangrijke rol in het versterken van ons team én het werkproces rondom inkoop en contractmanagement. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van leidinggevende taken op zowel werkinhoudelijk- als personeel vlak. Jouw toegankelijke, zichtbare en makkelijk benaderbare houding maakt dat teamleden de ruimte voelen én krijgen om aan de slag te gaan met hun persoonlijke ontwikkeling. Je hanteert een duidelijke stijl van aansturing die bijdraagt aan het verbeteren van het werkproces.


Teamleider Serviceorganisatie jeugd

Wat ga je doen?

Jouw focus ligt intern en is gericht op het orde brengen van de basis: excellente inkoop en contractmanagement. Je wordt daarbij op de inhoud ondersteund door twee programmamanagers en een aantal contractmanagers. Naast het bewaken van de kwaliteit van onze dienstverlening, zet jij je in voor de verbetering daarvan, inclusief de werkprocessen die daarmee samenhangen. Je verbindt de dagelijkse uitvoering van onze taken met een stevige bedrijfsvoering, rekening houdend met de politiek-bestuurlijke uitdagingen en strategische keuzes die gemaakt moeten worden.

Een goede aansturing van het team is daarbij essentieel. De ontwikkelingen in het team en het werkveld vragen om een inventarisatie van de kwaliteitseisen die gesteld worden aan de medewerkers. Naast het creëren van de juiste randvoorwaarden, heb je oog voor de individuele medewerkers en de dynamiek in het team. Je beschikt over een duidelijke en transpartante leiderschapsstijl, bent voorwaardenscheppend, coacht waar mogelijk en grijpt in als de situatie daar om vraagt. Je komt tot verbetervoorstellen in veranderende tijden.

Je bent de verbindende schakel binnen het team en je onderhoudt de noodzakelijk contacten met gemeenten, aanbieders, jeugdteams en gecontracteerde partijen. Kortom, je acteert in een complex speelveld met veel verschillende belangen. Je stelt kritische vragen, durft positie in te nemen en vertaalt organisatiedoelen naar concrete acties en resultaten. Ook de landelijke ontwikkelingen neem je hier in mee. Goed om te weten is dat er sprake is van een grote budgetverantwoordelijkheid t.w. de omvang van de budgetten, het aantal contracten/overeenkomsten en de variëteiten in contracten/overeenkomsten. Het komende jaar staan er twee belangrijke aandachtspunten op de agenda. Je gaat aan de slag met de verdere uitwerking van onderdelen uit de hervormingsagenda jeugd die het contractmanagement en de inkoop raken. Een belangrijk onderdeel is de evaluatie van de huidige inkoop. Jij doet een voorstel voor de vormgeving daarvan en geeft sturing aan dit proces.


Wat breng je mee?

  • Minimaal hbo werk- en denkniveau.

  • Minimaal 3 tot 5 jaar gerichte werkervaring in een leidinggevende functie.

  • Gerichte werkervaring ervaring op het gebied van inkoop en contractmanagement binnen het sociaal domein.

  • Jouw gerichte ervaring in het werkveld maakt, dat je de taal spreekt van de zorgaanbieders. Goede communicatieve vaardigheden, gezonde overtuigingskracht en verbindend vermogen zijn daarbij essentieel.

  • Je bent in staat om op een heldere, effectieve manier standpunten over te brengen. Binnen de brede context van jouw werkveld heb je niet alleen oog voor het resultaat, maar ook voor de individuele behoeften en ontwikkeling van de teamleden. Je staat voor je team en bent nauw betrokken bij de individuele medewerkers. Jouw luisterend vermogen, coachende én sturende vaardigheden zet je in voor de persoonlijke ontwikkeling van individuele teamleden en het team in zijn geheel



Waar kom je te werken

Je komt te werken bij de Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid, onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd. DG&J is partner van de gemeenten en is zowel uitvoerder als specialist op het gebied van publieke gezondheid, aansturing van integrale jeugdgezondheidszorg, onderwijsdeelname en huiselijk geweld en ouderen- en kindermishandeling. Met het uitvoeren van deze (wettelijke) taken helpt de DG&J inwoners van jong tot oud mee te doen aan een gezonde en sociaal veilige samenleving in Zuid-Holland Zuid.

Deze animatie laat goed zien wat de dienst voor gemeenten en inwoners kan betekenen. Meer informatie over de Dienst Gezondheid en Jeugd kan je vinden op onze website.


Wie zijn wij?

De Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid is een uitvoeringsorganisatie van en voor 10 gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid. De Serviceorganisatie Jeugd bestaat uit ongeveer 25 gedreven medewerkers, waaronder contractmanagers (6), beleidsadviseurs, projectondersteuners en backoffice-administratie. Financieel advies en afhandeling en data-analyse betrekken we van de Dienst Gezondheid en Jeugd.

Namens de gemeenten heeft de Serviceorganisatie Jeugd zo’n 130 jeugdhulpaanbieders gecontracteerd en beheren we een jeugdhulpbudget van ruim € 160 miljoen. De Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid vormt samen met Veilig Thuis het cluster Gezond en veilig opgroeien binnen de Dienst Gezondheid & Jeugd.

Het team waar je komt te werken heeft een prettige werksfeer waarin we met grote inzet werken aan het beste resultaat voor onze partners. Het team bestaat uit 6 contractadviseurs, 2 beleidsmedewerkers en twee programmamanagers. Enthousiasme en onderlinge betrokkenheid binnen het team is groot. Het is een relatief 'jong' team, niet zozeer wat betreft leeftijd, maar wel in ervaring in het contractmanagement binnen het sociaal domein. De meeste collega's werken graag vanuit huis, terwijl we de dagen dat we elkaar treffen op kantoor (zoveel mogelijk op maandag ) ook volop benutten. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de inkoop van jeugdhulp, het samen met gemeenten uitvoeren van contractmanagement, op basis hiervan signaleren en rapporteren aan gemeenten en ketenpartners en beheren van het jeugdhulpbudget.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten