Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider communicatie en bestuursondersteuning a.i. (zzp)

Posted Nov 9, 2022
Project ID: YIS 9123469
Location
Lelystad, Flevoland
Timeline:
1 year , 1 month
Starts: Dec 1, 2022
Ends: Dec 31, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Nov 16, 2022 4:00 PM

Startdatum: 1 december 2022 (of z.s.m, zodra een VOG beschikbaar is)

Duur: 1 jaar

Aantal uren week: 32-36

Inschaling: 13 Cao Gemeenten

 

We zoeken een interim #eindbaas voor het team Communicatie en Bestuursondersteuning. Een vrolijke, doorgewinterder en inspirerende manager die weet wat teams nodig hebben om op een goede en professionele manier hun werk te doen. Die houdt van dynamiek en de rust weet te bewaren.
 

Wie zijn wij?

Lelystad is volop in ontwikkeling. Met een ambitieus stadsbestuur dat vol energie aan de slag is met de uitvoering van het raadsakkoord. Je komt te werken in een stad waar de pioniersmentaliteit nog altijd heerst. Dit zie je ook terug in jouw werk. Sterker nog, team Communicatie en Bestuursondersteuning werkt als een spin in het web aan de interne en externe contacten van de gemeente. Jij hebt dus directe invloed op hoe de organisatie overkomt op de inwoners en andere stakeholders van Lelystad. 
 

Jouw team

Je komt te werken in team Communicatie & Bestuursondersteuning. Samen met 20 collega’s werken we voor de stad, de organisatie en het bestuur. We informeren en betrekken inwoners, medewerkers en andere stakeholders bij het werk van de gemeente. Je valt onder de directeur Bedrijfsvoering en Strategie en maakt deel uit van het MT Bedrijfsvoering.

 

Wat ga je doen?

Lelystad heeft een ambitieus raadsakkoord en een energiek nieuw bestuur dat vol enthousiasme en ambitie bezig is om uitvoering te geven aan dat raadsakkoord. Dat vraagt veel van de ambtelijke organisatie, waaronder ook die van team Communicatie en Bestuursondersteuning. Om dat goed te kunnen doen is het belangrijk om te investeren in het team: in ontwikkeling van competenties, in rolneming, in samenwerking, in focus en in positionering. Een team waar de basis op orde is, zowel in bezetting als in positie in de organisatie. Dat geldt voor zowel het bestuurssecretariaat, de bestuursadviseurs als voor Communicatie.
 

Voor Communicatie is het nodig om focus aan te brengen in wat wij doen, samen met de organisatie en het bestuur. Een afwegingskader, op basis van het raadsakkoord, voor onze inzet, met heldere afspraken over hoe wij, vanuit onze verschillende rollen binnen het team, daarin samenwerken. Dat vormt dan weer de basis voor een flexibele schil. Hoe gaan we die inrichten? Daarnaast moet, in het kader van professionaliseren, het team online een boost krijgen: het optuigen van een Newsroom, met aandacht voor een professioneel en inspirerend contentoverleg (tools en samenwerking) en voor omgevingsbeelden. En aandacht voor het maken van eigentijdse content voor de gemeentelijke socials.
 

Tenslotte is de positionering en rolneming van de interne communicatieadviseur een belangrijk aandachtspunt: van een nieuw intranet, tot huisstijlbewaking, tot het personeelsmagazine, tot adviseur van de directie. 
 

Dit zijn de hoofdingrediënten van een verandertraject waarin het team met focus beter samenwerkt, met aandacht voor rollen en verantwoordelijkheden.
 

Daarnaast zijn we bezig met de herijking van het merk Lelystad. Want onze stad heeft grote ambities en we willen ons onderscheidend op de kaart zetten. Dit vraagt om een duidelijk profiel van onze stad: hoe willen we bekend staan? Wat zijn onze kwaliteiten nu en in de toekomst waardoor je hier graag woont, werkt, onderneemt en leeft? Een onderscheidend en eenduidig merk vergroot de zichtbaarheid van Lelystad en hoe mensen naar onze stad kijken. Dit helpt bij het aantrekken en behouden van bewoners, bedrijven en bezoekers. Die herijking moet ook aansluiten op de huidige strategische opgave van de stad. Een bureau helpt ons bij deze merkstrategie. Die vormt de basis voor ons verhaal, een visualisatie en voor onze citymarketing. Want ook daar zijn we bezig met hoe we citymarketing professioneel organiseren: wat doet de gemeente en waar heb je partners bij nodig? 
 

De merkstrategie, de citymarketingstrategie en de organisatie ervan vallen onder de verantwoordelijkheid van de interim manager. Dat doe je in nauwe samenwerking met de directeur Bedrijfsvoering.

Kortom, een interessante combinatie van een verander- en professionaliseringsopgave voor een team en het werken aan een nieuw merk van Lelystad. 

 

Wie zoeken we?

We zoeken een ervaren overheidsmanager met hart voor de mensen en gevoel voor de organisatie. Die weet hoe je teams in beweging krijgt. Die weet wat er nodig is aan kennisontwikkeling en competenties om op een eigentijdse en professionele manier ons werk te kunnen doen. En die het boek Communiceren met focus kent van Aart Paardekooper en Renata Verloop en daarmee samen met het team aan de slag gaat. 
 

Wij vragen?

  • je hebt hbo+ / wo werk- en denkniveau;  
  • je kunt goed overzicht houden bij verschillende belangen, visies, wensen en mogelijkheden;  
  • je kunt goed communiceren, netwerken en bent bestand tegen druk (staat stevig in je schoenen);  
  • je hebt oog voor de mens in de organisatie; een sterke gerichtheid op een verdere ontwikkeling en professionalisering van het team;  
  • je hebt ruime ervaring - zeker 10 jaar - als (functioneel) leidinggevende van een Communicatie afdeling binnen een complexe overheidsorganisatie.

 

Similar projects

+ Search all projects