Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider bouw- en woningtoezicht (zzp)

Geplaatst 10 jan. 2024
Project ID: YIS 9147648
Plaats
Sassenheim, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 mei 2024
Tarief
80 - 97 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 jan. 2024 13:00
  • Startdatum zsm, voor een periode van 5 maanden

  • Functieschaal: 11

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Als teammanager ben je verantwoordelijk voor het efficiënt en effectief inzetten van het team Toezicht & Handhaving binnen de gemeente. Je bent het eerste aanspreekpunt voor het team en treedt op als coach. Je werkt nauw samen met diverse partijen zoals de omgevingsdienst, brandweer, politie, en diverse interne teams.


Je kan deze persoon eigenlijk zien als een meewerkend voorman. De rol is inhoudelijk gericht op bouw en woningtoezicht breed, moet hierin ook vooruit kunnen denken en met adviezen komen.

Het gaat niet om een beleidmaker, maar moet hier wel in mee kunnen denken. Werkt vooral vanuit de uitvoering en kan het team daarin ook bijbrengen. Gaat het team ook evalueren.


Profielschets:

Iemand die thuis is in Bouw- en woningtoezicht, die kan sparren met de handhavingsjuristen en de inspecteurs/toezichthouders bouw en de handhavers over de inhoud (oud) bestemmingsplannen = nieuw (omgevingsplan). Iemand die kennis heeft van de Omgevingswet. Die een eerste aanspreekpunt is voor het team, de rollen toezicht en handhaving voor de omgevingswet kan vertalen, die meegaat naar lastig politiek gevoelige gesprekken. Die snapt waar toezichthouders/handhavers tegen aanlopen bij onduidelijk of ontbrekend beleid/visie op bepaalde ruimtelijke vraagstukken en die daar richting de (beleids)afdeling een lans kan breken, beide kanten op.




Concrete werkzaamheden:

  • Dagelijkse aansturing en coaching van het cluster Bouw- en woningtoezicht.

  • Monitoren van de voortgang en kwaliteit van het Handhavingsuitvoeringsprogramma (het HUP) en handhavingsacties. Opstellen evaluatie HUP.

  • Signaleren van knelpunten in de uitvoering. Aandragen en invoeren/implementeren van verbetermogelijkheden.

  • Met het team opstellen van werkprocessen met interne en externe partners, zoals politie, ODWH en de buitendienst;

  • minimaal een afgeronde hbo-opleiding

  • kennis van en/of werkervaring met de Wabo, WKB, omgevingswet en de AWB

  • leidinggevende ervaring en coachings- en communicatieve vaardigheden; kunnen denken in de keten

  • politiek sensitief en haalt energie uit het werken in een bestuurlijk politieke omgeving

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten