Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider beheer & openbare ruimte

Geplaatst 3 jul. 2023
Project ID: YIS 9136164
Plaats
Sliedrecht, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 11 jul. 2023
Einde: 3 jan. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 10 jul. 2023 15:00

Startdatum inzet: 3-7-2023

Opdracht: van 6 maanden

Schaal 12

Uren: voorkeur voor 20 uur



Als MT-lid krijg je de kans om je leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van jouw team en de organisatie. Je speelt een belangrijke rol in de implementatie van assetmanagement en het betrekken van het team bij Programma Ruimtelijke Vernieuwing en (externe) ontwikkelingsprojecten.

Daarnaast ga je bijdragen aan de verdere ontwikkeling van je medewerkers door de kennisontwikkeling binnen je team te bevorderen en de werkprocessen verder te professionaliseren. Je hebt de verantwoordelijkheid voor een eigen buitendienst en het inhoudelijk budgetbeheer gedelegeerd binnen het team. Dit geeft je de mogelijkheid om te werken aan een breed scala aan uitdagingen op het gebied van beheer, civiele projecten en buitendienst activiteiten.

Ben jij iemand die samen met anderen een bijdrage wil leveren aan Sliedrecht? Dan is dit een geweldige kans om jezelf verder te ontwikkelen als teamleider en professional.

Waar kom je te werken?

De Gemeente Sliedrecht zitten midden in de transitie en dat betekent dat jij een actief rol hebt in de verdere doorontwikkeling van het team en de gehele organisatie. We doen het samen! Het is daarom van belang dat je het hoger doel voor ogen houd en aandacht besteed aan het team en individuele medewerker. Je zorgt voor voorspelbare en haalbare plannen. Als Teamleider Beheer & Openbare Ruimte neem je niet alleen verantwoordelijkheid voor je eigen team, maar stuur je ook op onze koers 2030 en zoek je actief je weg in het gemeentelijke netwerk en zorg je voor een goede relatie met externe partners.

Wat ga je doen?

Aben je verantwoordelijk voor het aansturen van een team van circa 50 medewerkers, bestaande uit beheerders, civiele projectleiders, opzichters en buitendienstmedewerkers. In jouw rol als manager faciliteer je je team optimaal, zodat jouw medewerkers met hun kennis en kwaliteiten het werk zo optimaal mogelijk en met veel plezier kunnen doen. Je bevordert de collegiale samenwerking en verbinding binnen het team en met andere afdelingen binnen de gemeente, je stimuleert kennisontwikkeling en het professionaliseren van werkprocessen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het vertalen van het teamplan naar resultaten en het laten uitvoeren van het Collegewerkprogramma.


Om onze kapitaalgoederen in de openbare ruimte zo efficiënt mogelijk te beheren, is een verdere implementatie van assetmanagement en het opstellen van een meerjaren-investeringsplan van essentieel belang. Jij hebt hierin een faciliterende rol om te zorgen dat dit binnen jouw team wordt uitgevoerd.  Jij zorgt ervoor dat het team aan de voorkant actief betrokken wordt en blijft binnen het Programma Ruimtelijke Vernieuwing en bij (externe) ontwikkelingsprojecten. Je bent financieel eindverantwoordelijk voor de onderhoudsbudgetten en investering binnen het team.

Wat neem je mee?

Je hebt een afgeronde hbo opleiding, aantoonbaar leidinggevende vaardigheden en bij voorkeur ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je hebt affiniteit met het vakgebied openbare ruimte. Verder komen de volgende persoonlijke kenmerken in jouw profiel naar voren:

  • Van nature ben je een verbinder en bruggenbouwer. 

  • Je bent communicatief sterk, enthousiast en je krijgt mensen mee.

  • Je staat stevig in je schoenen en stelt je op als sparringpartner voor directie en bestuur.

  • In de basis ben je coachend leidinggevende. Je geeft vertrouwen en ruimte, tegelijk kun je stevig sturen indien nodig. Je motiveert jouw medewerkers zelf oplossingen voor vraagstukken te bedenken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun werk.

  • Je voelt zaken goed aan en kunt risico’s goed inschatten. Je schakelt daardoor tijdig en gemakkelijk op diverse niveaus.

  • Je toont voorbeeldgedrag: open, duidelijk en koersvast en spreekt mensen makkelijk aan.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten