Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider architectuur, informatiebeveiliging & infradesk (zzp)

Geplaatst 3 feb. 2023
Project ID: YIS 9127976
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 15 feb. 2023
Einde: 2 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 feb. 2023 12:00

Startdatum: ZSM

Duur: 1 jaar, evt verlenging

Inzet: 36 uur

Schaal 11a, CAO Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Ben jij de inspirerende teamleider die met overtuiging professionals ondersteunt binnen de afdeling Regie ICT bij de ontwikkelopgave van de gehele regie op informatievoorziening? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat je onder andere van de functie kunt verwachten:

Als één van de vier teamleiders binnen de afdeling Regie zorg je ervoor dat jouw team van circa 20 professionals goed functioneert. Je vertaalt visie naar duidelijke doelen en resultaatafspraken voor medewerkers en stuurt zowel op proces als op inhoud. Je voert HR-beleid uit en implementeert dit. Dit alles om medewerkers in hun werk met eigenaarschap, professionaliteit en lerend vermogen een bijdrage te laten leveren aan de dynamische én complexe omgeving van informatievoorziening binnen en buiten de organisatie. Daarnaast draag je bij aan verbinding tussen de teams van Regie. Je geeft vorm aan en stuurt op de doorontwikkeling van de totale regiefunctie. Dit alles onder leiding van twee afdelingshoofden Regie.

Waar kom je te werken?

Gegeven de veelheid aan vraagstukken op het gebied van zowel informatiemanagement

(informatieadvies en informatiebeheer) als benodigde ontwikkeling op het gebied van IT-architectuur, informatiebeveiliging, contractmanagement en servicemanagement is de afdeling Regie (meer dan 70 medewerkers) in ieder geval tijdelijk opgedeeld in twee aparte afdelingen: Regie Informatiemanagement en Regie ICT. Zij vallen onder de directie Informatie & Services, onderdeel van het Shared Service Center en één van de 16 directies binnen de gemeente Groningen. De gemeente Groningen heeft een groot deel van haar ICT uitbesteed aan een externe leverancier en zit in een afrondende transitie van deze diensten. Er is veel werk te verzetten en het is dynamisch en complex, maar medewerkers geven aan trots te zijn op de betrokkenheid van collega’s. “Collega’s hebben hart voor de zaak en gaan voor kwaliteit” (Marije Plas, hoofd Regie Informatiemanagement).


De vier teams:

Er zijn vier afzonderlijke teams binnen de afdeling Regie die zich ieder richten op verschillende domeinen;

• team Informatie-advies;

• team Informatiebeheer;

• team Contract- & Servicemanagement & Bedrijfsbureau;

• team Architectuur & Informatiebeveiliging & Infradesk. Dit laatste team bestaat uit IT-Architecten, security officers en medewerkers Infradesk.



Dit zijn o.a. de taken:


• het opstellen van gemeentelijke ICT- en informatiearchitectuur, als basis voor de ICT- en

digitaliseringsstrategie en deze toepassen in afzonderlijke projecten;

• het opstellen, coördineren en controleren van het beleid en de kaders op het gebied van

informatieveiligheid;

• het behandelen van alle aanvragen vanuit de gemeente en haar klanten voor aanpassingen en uitbreidingen van de ICT infrastructuur op de vele locaties.

De medewerkers van dit team toetsen samen en met de outsourcingspartner nieuwe ontwikkelingen aan wettelijke en gemeentelijke standaarden op het gebied van architectuur en informatiebeveiliging.


De uitdagingen voor dit team:

Vanuit de aanwezige ICT- en informatiearchitectuur een doorontwikkeling van het ICT- en applicatielandschap te maken om zo relevante ontwikkelingen en innovaties te kunnen inbedden. De kern van deze functie richt zich op samenhang en de logische ontwikkeling van het applicatielandschap. Daarbij ligt de nadruk op rationalisatie, standaardisatie en ver-SaaS-ing. De security officers adviseren over operationele en tactische informatiebeveiligingsvraagstukken binnen de organisatie en onze klanten. Ze dragen bij aan de bewustwording binnen heel de organisatie, aan verbeteringen vanuit projecten en ze sturen onze leveranciers aan om vanuit dit perspectief hun dienstverlening te verbeteren. Ook analyseren ze informatiebeveiligingsincidenten en dragen ze structurele oplossingen hiervoor aan.


Om als teamleider Architectuur & Informatiebeveiliging succesvol te zijn, vragen wij het

volgende van jou:


• HBO/WO werk- en denkniveau;

• kennis van en ervaring met het opzetten en uitdragen van (gemeentelijke) Enterprise-architectuur en domeinarchitecturen;

• ervaring met GEMMA, NORA is een pré;

• bekendheid met ISO27001;

• een krachtige persoonlijkheid die wendbaar en flexibel is in zijn/haar handelen en deze waarden om weet te zetten naar de mensen, processen en de organisatie;

• een toegankelijke en coachende leider die in staat is om op een verbindende manier leiding te geven en werkt vanuit vertrouwen;

• sturing kunnen geven aan interne veranderprocessen;

• integraal kunnen denken en handelen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten