Gemeenteprojecten

Freelance teamcoach bedrijfsvoering

Geplaatst 14 apr. 2021
Project ID: YIS000614
Plaats
Mierlo
Duur
6 maanden
(26 apr. 2021 - 1 nov. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
65 - 80 €/hr

De clusters informatievoorziening en ondersteuning en beheer werken aan de doorontwikkeling van een wendbare ICT organisatie die beter kan schakelen tussen vraag en aanbod en in control is op het gebied van IT-dienstverlening. Er wordt gewerkt aan een servicemanagementarchitectuur waarbij serviceverlening, de klantvraag en regie centraal staat.

 

Profiel

Als teamcoach begeleidt je de medewerkers van twee clusters, in totaal 40 medewerkers. De focus ligt niet zozeer op de inhoud maar vooral op de mens en de processen. Je bent met medewerkers in gesprek over de invulling van het werk, de voortgang van persoonlijke- en teamdoelen en wat er nodig is om een goede werkbalans te hebben en te houden. Daarnaast voer je de HRM-taken uit.

 

Samen met het team maak je afspraken over de te behalen resultaten en ondersteun en faciliteer je het team in haar behoeften. Hierbij ben je zichtbaar voor het team, help je het team om zelf inzicht te krijgen in haar resultaten en geef je doelen mee gericht op kwaliteitsverbetering.

 

Je hebt een aanjagende rol in teamontwikkeling en de ontwikkeling van medewerkers. Je draagt bij aan een kwalitatief proces voor de klant gebaseerd op continu verbeteren. Je borgt daarbij de benodigde capaciteit en financiën. Je bent sparringpartner voor het afdelingshoofd en doet, vanuit eigen ervaringen en constateringen, verbetervoorstellen.

 

Competenties

We verwachten voorbeeldgedrag op dezelfde competenties die we van onze medewerkers vragen, zoals klantgerichtheid, verandervermogen, communicatieve vaardigheden en flexibiliteit.

 

Functie-eisen

-         Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau.

-         Je bent minimaal 32-36 uur p/w beschikbaar.

-         Je bent bekend met de uitdagingen en de dynamiek binnen een overheidsorganisatie en/of gemeenschappelijke regeling.

-         Je hebt ruime en relevante ervaring als coach of leidinggevende waarbij je ervaring zeker ook gericht is op (groeps)processen.

-         Je kunt anderen motiveren, problemen (h)erkennen, deze aanpakken en anderen begeleiden en ondersteunen.

-         Je beschikt over een goed analytisch vermogen en het vermogen om een vertaalslag te maken naar de organisatie en team.

-         Je weet overzicht te behouden, werkt efficiënt en hebt oog voor procesverbetering.

-         Je bent bekend met werkzaamheden binnen de taakvelden informatievoorziening, informatiedienstverlening en automatisering.

-         Je hebt affiniteit met dienstverlening.

-         Je bent bij voorkeur bekend met procesmodellen op het gebied van IT-servicemanagement (ITIL, USM, etc.) en de LEAN-filosofie.

 

Sollicitatie deadline is 19-4 om 8:30 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten