Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Team manager - Kwartiermaker

Geplaatst 30 apr. 2021
Project ID: YIS000661
Plaats
Sliedrecht
Uren
32 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 30 apr. 2021
Einde: 31 dec. 2021
Tarief
Onbekend

Gemeente Sliedrecht zoekt een kwartiermaker beheer

 

We zijn een kleine organisatie met grote ambities waar je gezien wordt en jouw inbreng er toe doet. Zo hebben wij voor het ruimtelijk domein de kernopgave ruimtelijke vernieuwing geformuleerd waar vijf enorme ambities in zijn geformuleerd. Om deze ambities te realiseren hebben wij een vertaling gemaakt naar wat wij als organisatie te doen hebben om dit te realiseren. Enerzijds gaat het hierbij om de enorme opgave om de uitbreiding met 2.500 woningen in een tijdsbestek van 20 jaar -met een accent tot 2030- te realiseren. Daarnaast moeten wij het beheervraagstuk van openbare ruimte en vastgoed op orde te brengen door dit verder te ontwikkelen en te professionaliseren.


We zoeken daarmee een kwartiermaker die zorgt dat de basis op orde komt en werkt aan een verdere ontwikkeling van de beheervraagstukken die zijn weergegeven in de kadernota. Momenteel is beheer versnipperd georganiseerd over de organisatie. Zowel bij beleid, als bij het team openbare ruimte als projecten houdt men zich in meer of mindere mate bezig met beheer. Dit moet meer bij elkaar gebracht worden. In deze fase blijf je daarnaast verantwoordelijk voor de personele aansturing van de vaste en ingehuurde medewerkers voor de bestaande afdeling projecten en vastgoed, waarvan een groot gedeelte interim is. Deze afdeling is ook in ontwikkeling en moet verder worden gebouwd waarbij ook steeds meer vaste krachten moeten worden aangetrokken voor stabiliteit. Een groot netwerk binnen dit vakgebied is dan ook een pre. Daarnaast ben je als ambtelijk opdrachtgever ook verantwoordelijk voor het op orde krijgen van de vastgoedportefeuille van de gemeente Sliedrecht en ben je opdrachtgever voor de civiele projecten.

Binnen het huidige team Projecten en vastgoed werken we met circa. 20 collega's aan ruimtelijke projecten, aan beheerprojecten en vastgoed. Voorbeelden van ruimtelijke projecten zijn Burgemeester Winklerplein, Sliedrecht Buiten, uitbreiding Begraafplaats en de inrichting van de openbare ruimte rond jongerencentrum Elektra. De beheerprojecten gaan voornamelijk om beheer- en onderhoudsprojecten van wegen en riolering. Tot slot zijn er ook nog structureel terugkerende werkzaamheden die worden opgepakt door de civiele projectleiders, zoals contractmanagement op wegonderhoud asfaltonderhoud en elementenonderhoud. Voor vastgoed gaat het om de basis op orde brengen en het realiseren van een aantal concrete vastgoedprojecten.


Functie eisen

  • Aantoonbare en succesvolle werkervaring als teammanager bij de (semi) overheid op het gebied van projecten en assetmanagement op openbare ruimte en vastgoed.
  • Aantoonbare werkervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving.
  • Aantoonbaar netwerk om disciplines te werven en onderzoeken uit te voeren en/of gelieerd aan een groter bureau of netwerk.

 

Competenties

  • Resultaatgericht en koersvast.
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Gericht op samenwerken.
  • Goed analyserend vermogen.
  • Ondernemend
  • Omgevingsbewust
  • Gestructureerd


Sollicitatie deadline is 07-5 om 10:00 uur

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten