Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance taxateur woningen (zzp)

Geplaatst 25 jul. 2023
Project ID: YIS 9137262
Plaats
Capelle aan den IJssel, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 jul. 2023 12:00

Startdatum: Z.s.m.

Einddatum:

Let op: Solliciteren met CV en motivatie



Wie zoeken we?


Als taxateur woningen is geen dag hetzelfde. Het analyseren van de marktinformatie wissel je af met het uitvoeren van taxaties of met opnames van objecten in het veld. Weet jij als taxateur woningen de objecten tot op de fundering uit te zoeken en breng je complexe objectafbakeningsproblemen tot een goed einde? Ben jij een echte teamspeler? Maakt het voor jouw niet uit om analyses voor de PMA te doen of analyses voor de Waarderingskamer inzichtelijk te maken, weet jij vakkundig de bezwaren van de particulieren of de NCNP-bureaus van advies te voorzien? En weet jij wat er voor nodig is om data gedreven te kunnen werken? Dan ben jij de taxateur woningen die we zoeken!


 

Het werkveld:


De unit belastingen verzorgt niet alleen de uitvoering van de wet WOZ, inclusief de taxaties van woningen en niet-woningen, maar ook de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen. Samen met Administratie en Beleid en Advies is de unit Belastingen onderdeel van de afdeling Financiën.


 

Functieomschrijving:


Als taxateur woningen werk je zelfstandig in een enthousiast team en ben je verantwoordelijk voor het efficiënt en effectief uitvoeren van de Wet WOZ. Je verzorgt de permanente marktanalyse, onderhoudt contact met (grote) belastingplichtigen en je zorgt voor de jaarlijkse herwaardering.  

Daarnaast ben je actief bezig met de periodieke rapportages voor de Waarderingskamer en zorg je voor een tijdige afhandeling van de bezwaren als ook het aanleveren van taxatierapporten voor eventuele beroepszaken.

Je werkt nauw samen met de gegevensbeheerder met betrekking tot de permanente marktanalyse en de registratie van de objecten in het waarderingspakket.

Je hebt een proactieve houding in het contact met belanghebbenden; zowel via e-mail, telefoon als ook op locatie.



Wij vragen:


·        Je hebt een afgeronde SVM-NIVO opleiding, bij voorkeur aangevuld met het WOZ-diploma;

·        Je staat ingeschreven bij het NRVT, kamer Bedrijfsmatig Vastgoed, woningen is een pré;

·        Je kunt goed prioriteiten stellen en beschikt over een sterk analytisch vermogen.

·        Je hebt relevante werkervaring en kennis van diverse taxatiemethodieken;

·        Je bent handig met kantoorautomatisering en het werken met vele geautomatiseerde systemen en digitale hulpmiddelen is voor jouw standaard;

·        Je kunt meer dan goed overweg met Excel

·        Je bent klant- en resultaatgericht;

·        Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent een stevige gesprekspartner voor onze grote belanghebbenden;

·        Je bent een verbinder, vernieuwend, nieuwsgierig en stressbestendig.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten