Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance systeem integratie analist (zzp)

Geplaatst 19 jun. 2023
Project ID: YIS 9135345
Plaats
Waddinxveen
Uren
16 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 3 jul. 2023
Einde: 30 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 jun. 2023 14:00

Startdatum voorkeur: zsm

Duur opdracht: 3 maanden

Optie tot verlenging: Ja, ivm implementatie na deze adviesopdracht

Aantal uren per week: 16 uur

Datum/data van gesprekken zsm

Er wordt verwacht dat iemand zoveel mogelijk fysiek aanwezig is op locatie.


De gemeente Waddinxveen heeft in december 2022 het zaaksysteem Djuma in gebruik genomen. In Q1 2023 is de telefooncentrale vervangen door Microsoft Teams voor telefonie, videobellen en chat. En in Q2 kregen de meeste medewerkers een laptop, waarmee de werkplekken worden vervangen. Veel veranderingen in korte tijd.

 

En na de zomervakantie verandert er nog meer. Dan willen we de overige functionaliteit van Teams en Microsoft 365 gefaseerd en beheersbaar invoeren. Vooral wat betreft de opslag, het vinden en vernietigen van documenten in combinatie met het zaaksysteem Djuma en de koppeling tussen Teams en Djuma.

 

Tot slot was de aanbesteding van het social intranet gepland. Maar mede door de invoering van Microsoft 365 vragen we ons nu eerst af of we nog wel (enkel) een social intranet willen aanbesteden. Want uiteindelijk is onze wens een eenduidige ‘moderne desktop’ voor PC, tablet en smartphone zoals Workspace365 of Embrace (met Liquit) die leveren, waarmee we het volgende integreren:

 

·         Zaak- en documentmanagement met Djuma

·         Communicatie, collaboratie en kantoorautomatisering met Microsoft 365 en optioneel aanvullend social intranet

·         Application Delivery om eenvoudig applicaties te starten, ongeacht waar ze staan (cloud, Citrix of lokaal)

Uiteindelijk willen we ook informatie en functies uit applicaties of andere bronnen via de ‘moderne desktop’ aanbieden, zonder eerst de applicatie moeten starten. In de geest van Common Ground.

 

Als men nu samen met een collega via Teams aan een zaak of document wil werken en daarbij veelgebruikte informatie van een applicatie nodig heeft, moet men:

 

·         Citrix starten

·         Djuma binnen Citrix starten

·         De Verkenner en/of Word binnen Citrix starten en het document openen

·         De applicatie met de veelgebruikte informatie starten en de informatie zoeken

·         Schakelen tussen de applicaties in Citrix en Teams lokaal, omdat onze Citrix onvoldoende capaciteit heeft voor videobellen.

 

Hoe mooi is het als men de laptop openklapt of op de ‘moderne desktop’ van de iPad of iPhone direct de werkvoorraad van Djuma, de laatst geopende Office documenten en de veelgebruikte informatie ziet. En direct met Teams kan samenwerken aan een zaak of document, zonder Citrix te starten en te schakelen tussen Citrix en Teams . We zoeken iemand die:

 

1.     Een advies aan het MT met daarin de haalbaarheid, de gevolgen van de verandering voor de organisatie, een kostenindicatie en een globaal concept plan van aanpak hoe en wanneer e.e.a. te realiseren.

2.     Optioneel het project voor de aanbesteding, invoering en integratie van de onderdelen van de ‘moderne desktop’ opzet en realiseert, afhankelijk van het advies en het besluit.

 

Daarvoor zoeken we iemand die zoveel mogelijk ervaring heeft met bovenstaande.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten