Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance subsidieadviseur duurzaamheid (zzp)

Geplaatst 23 dec. 2023
Project ID: YIS 9146916
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 22 jan. 2024
Einde: 21 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 jan. 2024 10:00

Startdatum: 22 januari 2024 (indien de VOG beschikbaar is!)

Duur opdracht: 6 maanden met optie tot verlenging

Aantal uren week: 16 uur

Inschaling: 11 (gemeente cao)

Sollicitatiegesprekken: woensdag 10 januari 2024 tussen 13.00 - 17.00  uur.


Help jij Lelystad op weg naar nieuwe energie? Samen met een team van specialisten op verschillende vakgebieden werk je aan het verduurzamen van de stad. We helpen inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties om duurzame stappen te zetten op weg naar een aardgasvrije toekomst. Dat doen we in zeven sporen: handelingsperspectief, gebouwde omgeving, centrumgebied, bedrijven, buitengebied, infrastructuur en maatschappelijk vastgoed.

 

Wat houdt je opdracht in?

Wij zoeken een stevige en enthousiaste subsidieadviseur die ons bestuur, het management, collega’s en de omgeving adviseert over cofinancierings- en subsidiemogelijkheden. Hierbij draag jij zorg voor een optimale benutting van (EU/overheids) fondsen en subsidies bij de uitvoering en realisatie van onze duurzaamheidsambities (incl onze partners en burgers). Je neemt de lead bij het vinden van cofinanciering, het opstellen van projectplannen en het schrijven van subsidieaanvragen (zowel nationaal als Europees).

Als adviseur spoor je subsidiabele projecten op, praat je mee over nieuwe subsidieprogramma’s voor de realisatie van beleidsdoelen en werk je samen met collega’s nieuwe innovatieve projecten uit tot complete projectvoorstellen/subsidieaanvragen. Je bent een echte netwerker, je huidige netwerk zal je in deze rol verder uitbreiden. Daar waar nodig pak je ook zelf de pen om tot een goede subsidieregeling te komen. Juridisch, financieel en procesmatig breng je de nodige ervaring en kennis mee. Je volgt wet- en regelgeving op het gebied van subsidies op de voet en vertaalt deze in acties waar nodig. Je signaleert veranderingen in de organisatie en/of problemen in het proces en adviseert het MT en project team over de impact die het heeft op het subsidieproces. Je ondersteunt de (subsidie) controller daar waar nodig t.b.v. de verantwoording m.b.t. de duurzaamheidssubsidies.

 

Het team…

Het team Subsidie bureau (6,5 FTE) bestaat uit medewerkers met diverse talenten en ervaringsgebieden. Wij hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het ondersteunen van de organisatie. Onze werkwijze kenmerkt zich door een grote mate van zelfstandigheid waar veel ruimte is om elkaar te ontmoeten en kennis te delen. We zijn een zelfstandig werkend team, dat onder andere verantwoordelijk is voor het proces van uitgaande subsidies, het initiëren en realiseren van kansrijke subsidieaanvragen voor gemeentelijke opgaven en het aanvragen en verantwoorden van inkomende subsidies binnen de organisatie. Ook werken we samen met de partners van de arbeidsmarktregio Flevoland voor het benutten van Europese ESF gelden en zijn aanspreekpunt voor subsidies voor zowel de interne als externe relaties.  


Wie ben je?

Je bent iemand die makkelijk contact legt en echt de verbinding opzoekt. Communicatief ben je zeer sterk (zowel in het Nederland als in het Engels), op diverse niveaus weet jij je stijl aan te passen en weet je mensen op een natuurlijke manier mee te krijgen. Kritisch opbouwend, proactief en zelf startend zijn kenmerken die jou goed beschrijven Je bent politiek-bestuurlijk sensitief, dit betekent dat je weet wat er speelt, wat bestuurders drijft en je weet je effectief te manifesteren in complexe krachtenvelden. Oftewel je hebt oog voor verhoudingen en belangen. Analytisch ben je sterk, je ziet snel waar kansen voor verbeteringen zitten en pakt dit ook aan. Je doorziet waar de risico’s liggen op het gebied van subsidieverstrekking en onderneemt acties om die risico’s te verkleinen.

 

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde HBO opleiding passend bij het werkveld.

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau;

  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie en hebt ruime ervaring met Europese en Nederlandse subsidiemogelijkheden.

  • Je beschikt over een breed netwerk binnen het vakgebied

  • Je bent bekend met de wet- en regelgeving

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten