BIZOB

Freelance strategische (project)communicatieadviseur (8 uur, zzp)

Geplaatst 9 feb. 2024
Project ID: YIS 9149973
Plaats
Gemert
Uren
8 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 26 feb. 2024
Einde: 2 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 feb. 2024 13:00

Start: zsm

Eind: jaar (verlenging mogelijk)

Uren: 8 (flexibel inzetbaar in de week, niet vast één dag)

Schaal: 11

Senioriteitsniveau: senior

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Dit ga je doen:

In deze afwisselende opdracht zijn jouw communicatieve vaardigheden onmisbaar. De gemeente Gemert-Bakel is een gemeente met veel ambitie. Eén van de grootste projecten (en daarmee ook investeringen) de komende jaren is de nieuwbouw van een nieuwe middelbare school (het Macropediuscollege).

De beoogde plek van deze nieuwe school in Gemert is onlangs vastgesteld. De komende tijd wordt net als het project de communicatie geïntensiveerd en is het jouw opdracht deze in goede banen te leiden. Dit is dan ook jouw hoofdtaak gedurende deze opdracht.

Je neemt in deze advisering een proactieve rol en bent je bewust van de zorgen die er leven bij omwonenden en weet met jouw communicatieaanpak betrokken stakeholders goed mee te nemen in dit proces. Daarnaast adviseer je vanuit jouw vakkennis de verantwoordelijk portefeuillehouder. Je bent in dit proces proactief, krachtig, omgevingsbewust en weet vanuit een helikopterview de communicatieaanpak te stroomlijnen.

Naast het opstellen van de communicatiestrategie werk je ook actief mee aan het uitvoeren hiervan, hierbij word je soms ook ondersteund door de andere medewerkers van het cluster communicatie.

Jouw collega’s:

Je komt te werken binnen het cluster communicatie van het team Klantcontacten en Informatievoorziening (KCI). Dit cluster bestaat naast jou uit 4 medewerkers. Juist door deze omvang kun je in jouw dagelijkse werkzaamheden makkelijk schakelen. Het cluster is pas net compleet en zelf ook nog in ontwikkeling.

Het totale team KCI bestaat uit ongeveer 35 medewerkers. Deels werk je solistisch maar uiteraard blijf je wel aangehaakt bij jouw collega’s binnen het cluster. 

Gemeente Gemert-Bakel

Gemert-Bakel, een landelijke gemeente met een ondernemende bevolking. We hebben zo’n 30.000 inwoners met de ambitie door te groeien naar 35.000 inwoners (onze schaalsprong). Binnen de gemeentegrenzen is er variatie van zeven kleine en wat grotere kernen, ieder met hun eigen karakter en uitdagingen. Het gemeentehuis staat in Gemert, de grootste van de zeven. Samen met onze collega’s zoeken we naar manieren om dingen slimmer, beter of anders te doen dan we tot nu toe deden. En daar is jouw vernieuwende blik hard voor nodig.

Gemert-Bakel ligt in de sterke Brainportregio, met gezamenlijke opgave rondom de versnelling van de woningbouw en de transitie van het landelijk gebied, pakken we positie. We realiseren ons tegelijkertijd dat een gemeente van onze omvang niet alles kan, met lef en durf maken we daarom keuzes om de beste oplossingen voor onze inwoners en partners te vinden, en daar houden we ons ook aan.


Wie ben jij:

·       Je bent flexibel (je kan indien gevraagd flexibel over de week jouw uren verspreiden) en je handelt proactief

·       Je bent je bewust van het politiek-bestuurlijke speelveld.

·       Je bent omgevingsbewust en sluit hier naadloos jouw communicatiestrategie op aan.

·       Je hebt een proactieve houding.

 

Dit breng je mee

·       Minimaal 5 jaar ervaring als strategisch communicatieadviseur.

·       Je bent gewend te werken in een politiek-bestuurlijke omgeving.

·       Je hebt minimaal in het bezit van het hbo-bachelor opleiding.

·       Je hebt goede contactuele en sociale vaardigheden. Dit zien zowel jouw collega’s als onze stakeholders dagelijks bij jou terug.

·       Je ziet het als een uitdaging een communicatieproces 'vlot' te trekken.

Wat bieden we jou?

·       Een boeiende en uitdagende tijdelijke opdracht binnen een organisatie in ontwikkeling.

·       Inschaling van de opdracht conform schaal 11 van de cao-gemeenten (01-01-2024).

·       Jouw werkuren vinden plaats in onderling overleg, bij voorkeur werk je op ons gemeentehuis (dit gezien de beperkte uren van deze opdracht). Zoals eerder omschreven kan het soms voorkomen dat jouw uren meer verspreid over de week worden ingevuld.

·       Jouw startdatum bepalen we in onderling overleg, onze voorkeur is dat je op korte termijn start.

·       De duur van de opdracht bedraagt één jaar. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten