Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch medewerker OOV (zzp)

Geplaatst 12 okt. 2023
Project ID: YIS 9141153
Plaats
Sassenheim, Hybride
Uren
18 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 nov. 2023
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
85 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 okt. 2023 14:00

Startdatum: 1 november 2023

Einddatum: 30 april 2024

Tarief: €85 - €100

Functieschaal: 11



Dit ga je doen

Samen met twee andere strategische beleidsmedewerkers Openbare Orde en Veiligheid adviseer je burgemeesters en directie over strategische veiligheidsvraagstukken. Daarbij kijk je vooruit en pak je indien nodig de regie. In de praktijk betekent dit dat je:

  • beleid ontwikkelt op meerdere inhoudelijk en procesmatig complexe en brede beleidsterreinen. En regie houdt op de implementatie van dit beleid;

  • knelpunten signaleert en daarvoor samen met collega’s en ketenpartners (beleids-) oplossingen bedenkt en invoert. Je werkt dus zowel lokaal als regionaal samen. Het opbouwen en onderhouden van samenwerkingsrelaties hoort daar natuurlijk bij;

  • burgemeesters, directie en collega's adviseert over (regionale) veiligheidsvraagstukken en ontwikkelingen;

  • de regionale bestuursvergaderingen van de burgemeesters inhoudelijk voorbereidt;

  • nauw samenwerkt met (veiligheids-)partners en andere gemeenten in de regio. Dit zowel op beleidsmatig als op casusniveau, wanneer zich een complexe casus voordoet.

Een dag van een strategisch beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid

Je dag begint digitaal met je maandelijkse overleg met de drie burgemeesters en de teamchef politie. Je bespreekt met hen strategische ontwikkelingen en actuele veiligheidsthema’s en je maakt gezamenlijk afspraken.

Daarna ga je naar het gemeentekantoor Sassenheim voor een teamoverleg met je collega’s. Op de agenda staat de voortgang van de Veiligheidsjaarplannen. Jouw inbreng is onder meer de politieke context. Als strategisch aanspreekpunt voor één van onze gemeenten, bewaak je de voortgang van het lokale integrale veiligheidsbeleid en leg je de verbinding met actuele vraagstukken uit de andere domeinen. Dit gebruik je als input voor de nog op te stellen jaarplanning 2024.

Na het overleg ga je naar huis. Daar neem je de stukken van het Regionaal Bestuurlijk Overleg door. Aan de hand daarvan stel je, ter voorbereiding op die vergadering, een advies op voor de burgemeesters. Het was een welbestede dag. Als je afsluit, begin je dan ook voldaan aan je vrije avond.

Dit breng jij mee

Je schakelt soepel tussen strategisch beleidsmatig denken en actiegericht werken. Daarbij denk je kritisch, onafhankelijk en beschik je over bestuurlijke sensitiviteit. Je voelt je als een vis in het water in een politiek-bestuurlijke omgeving. Een stevig advies aan bestuurders ga jij niet uit de weg. Daarbij helpt het, dat je niet snel van je stuk te brengen bent. En dat je communicatief sterk bent. Je beschikt over natuurlijk overwicht, neemt initiatief en opereert soepel en constructief in complexe samenwerkingsverbanden. Netwerken doe je als geen ander.

Je bent bereid eens in de 4 weken piketdienst te draaien. Je hebt dan een dienst van maandag tot vrijdag of een dienst van vrijdag tot maandag. Tijdens deze dienst ben je dag en nacht bereikbaar voor calamiteiten en crisis in HLT. Tijdens jouw piket moet jij dag en nacht binnen maximaal drie kwartier ter plekke zijn als dat nodig is. Verder beschik je over:

  • wo-werk- en –denkniveau en bij voorkeur een afgeronde juridische opleiding op academisch niveau

  • ruime ervaring op het taakveld openbare orde en veiligheid

  • een compacte en heldere schrijfstijl

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten