Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch communicatieadviseur/woordvoerder voor burgemeester en wethouder (zzp)

Geplaatst 24 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130872
Plaats
Gouda, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 6 apr. 2023
Einde: 4 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 apr. 2023 09:00

Startdatum voorkeur: zsm

Duur opdracht: 2 maanden met evt. verlenging

Aantal uren per week: max 36 (uren zijn bespreekbaar)

Schaal: 11 (gemeente cao).

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: 30 maart 2023, 09.00 uur

Datum/data van gesprekken: asap

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


De rol

Of het nu gaat om het sociaal beleid, de veiligheid van de stad of de rol van Gouda in de regio, journalisten horen graag de mening van jouw bestuurders. Namens de burgemeester en de wethouder op het sociaal domein verzorg je de woordvoering richting de landelijke, regionale en lokale pers. Je beantwoordt persvragen en weet deze in de beantwoording te koppelen aan de strategische agenda van het college. Jij legt makkelijk contact met journalisten, collega woordvoerders bij andere gemeenten en samenwerkingspartners, zoals de politie en brandweer. Jij denkt vooral in kansen, bent doortastend en weet met een gedurfde persaanpak media-aandacht te creëren. 

Naast woordvoerder ben jij als strategisch communicatieadviseur de rechter- en linkerhand van de burgemeester en een wethouder. Je fungeert als sparringpartner en adviseert over complex bestuurlijke opgaven op het gebied van onder andere openbare orde en veiligheid en de onderwerpen uit de portefeuille van de wethouder. Als communicatieadviseur vertaal jij deze vraagstukken in een duidelijke en doordachte communicatie-aanpak richting inwoners en ondernemers. Ook adviseer jij jouw collegeleden en de organisatie over de communicatiestrategie rond college- en raadsvoorstellen, zodat de inhoud helder en goed met de stad gedeeld wordt.

In het geval van een crisis heb je een actieve rol in de (interne) crisisorganisatie. Je kunt snel schakelen met diverse partners en je houdt in dit soort situaties het hoofd koel. Verder draai je mee met perspiket en je vervangt je collega communicatieadviseurs indien nodig.

 

Het profiel

  • Een stevige persoonlijkheid is essentieel voor deze positie. Je weet wie je bent en waar je voor staat en hebt er geen moeite mee je staande te houden binnen een dynamische en ambitieuze werkomgeving;

  • Je bent teamgericht, neemt graag het initiatief en betrekt automatisch je collega’s hierbij;

  • Je beschikt over goede adviesvaardigheden, bent resultaatgericht en analytisch sterk. Ook kan je goed het overzicht houden en hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden;

  • Een flexibele instelling is van belang. Het komt regelmatig voor dat je buiten werktijden ook bereikbaar moet zijn.

  • Je hebt een vlijmscherpe pen. Ook schrijf je Direct Duidelijk;

  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring, bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke omgeving;

  • Je hebt een afgeronde WO/HBO-opleiding Communicatie of andere bewezen ervaring in het communicatievak.  

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten