Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch communicatieadviseur (zzp)

Geplaatst 30 mrt. 2023
Project ID: YIS 9131220
Plaats
Helmond
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 7 apr. 2023
Einde: 30 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 5 apr. 2023 09:30

Startdatum inzet: 3-4-2023

Einddatum inzet: 30-9-2023

Uren per week: 36,00

Standplaats: Helmond

Schaal 11 Cao Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Ben jij de strategisch communicatieadviseur die wil bijdragen aan de ambities en opgaven waar Helmond voor staat? Helmond is een groeistad die volop in ontwikkeling is. Vertaal je hun ambities naar een integrale en impactvolle communicatieaanpak? Dan is deze opdracht bij gemeente Helmond in het team Communicatie iets voor jou. We zijn op zoek naar een

Strategisch communicatieadviseur

 

Het team

Je gaat samenwerken in een leuk team met ongeveer 12 andere (strategisch) communicatieadviseurs/-medewerkers en het online team. Het team Communicatie werkt opgavegericht in agile teams rondom de hoofdopgaven voor Helmond. Dat betekent dat je je gaat richten op de communicatieopgaven op één van de volgende gebieden:

·      ‘Economisch vitaal, innovatief en aantrekkelijk’

·      ‘Meedoen, rondkomen en vooruitkomen’

·      ‘Duurzaam & leefbaar’

·      ‘Helder, toegankelijk en transparant’

 

De strategisch communicatieadviseur heeft hierin een regierol en je werkt nauw samen met communicatieadviseurs, bestuursadviseurs en het online team aan de communicatieopgaven voor de stad. Een stad van makers met lef.

 

De uitdaging

Als Strategisch communicatieadviseur ben je een belangrijke adviseur en sparring partner van interne opdrachtgevers: programmamanagers, afdelingsmanagers, beleidsadviseurs, directieleden en projectleiders. In deze rol ben je bij majeure projecten betrokken met soms een complex stakeholderveld. Je bouwt samen met de andere strategisch communicatieadviseurs aan een integrale werkwijze en leidt één van de agile portfolio teams. In deze inspirerende manier van samenwerken houd je koers op de centrale ambities voor de stad. Je weet haarscherp de (hoofd)opgaven voor de organisatie en stad te vertalen naar communicatieopgaven. Je legt verbindingen, geeft proactief advies en signaleert kansen en risico’s, zowel binnen als buiten de organisatie. Je schakelt tijdig met bestuursadviseurs en collega’s in de regio. Je helpt de organisatie vooruit door effectieve methodieken in te zetten, waaronder factor C. Je bent alert op ontwikkelingen in de samenleving en je vakgebied en verwerkt die in je adviezen. Met al je kennis en ervaring ben je een stevige gesprekspartner. Je kunt de juiste prioriteiten stellen en het overzicht houden. Samen met het team vertaal je plannen naar concrete acties. Immers, succesvolle communicatie is zowel denken als doen.

 

Daarnaast is er een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het bemensen van de regionale crisisorganisatie. Zo nodig ben je beschikbaar om op piketbasis als Hoofd Communicatie te fungeren.

 

De ideale collega...

“… draagt bij aan een communicatieve organisatie. Vanuit je expertise en inzicht in het krachtenveld denk en help je mee bij een effectieve inzet van communicatie. Je bent in staat om de grote lijnen te bewaken en vraagstukken van verschillende kanten te bekijken. Je vraagt door, weet tot de kern te komen en ziet de samenhang tussen de grote opgaven van de gemeente Helmond. Daarnaast breng je lijn aan in de communicatieactiviteiten, zodat we ons als een herkenbare en betrouwbare partner presenteren in de samenleving. Je bent nieuwsgierig en met jouw sociale vaardigheden weet je collega’s mee te nemen. Je vindt het leuk om mee te bouwen aan de veranderingen, stap voor stap. In het complexe werkveld houd je je hoofd koel en je hart warm.”

De ideale kandidaat heeft

·      aantoonbaar academisch werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar werkervaring met overheidscommunicatie.

·      aantoonbare ervaring met en inhoudelijke expertise in strategische communicatie.

·      het vermogen om opdrachtgevers en medewerkers op coachende en inspirerende manier mee te nemen in communicatie.

·      oog voor de bestuurlijke verhoudingen, respect voor alle functies en verantwoordelijkheden.

·      een ruime dosis organisatiesensitiviteit.


Werken voor de gemeente zie je als een uitdaging waar je graag de schouders onder zet. Vanwege de veelheid aan opgaves en omdat je jouw bijdrage wilt leveren aan de maatschappij.

 

Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten