Gemeenteprojecten

Freelance Strategisch communicatie adviseur

Geplaatst 3 jun. 2021
Project ID: YIS 9095994
Plaats
Helmond
Duur
6 maanden
(14 jun. 2021 - 1 dec. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

Locatie: Helmond

Sollicitatie deadline: 9-6 om 14:00


De uitdaging

Als Strategisch Communicatieadviseur ben je een belangrijke adviseur van de programmanagers. Samen met collega’s geef je vorm aan de positionering van en profilering rondom onze prioritaire programma’s, die zijn vervat in de Strategische Agenda. Deze is breed, en loopt van Duurzame en Gezonde Stad tot de ontwikkelingen in ons Centrum en de wijken. In jouw werk verwachten we van jou hoogwaardige (interne en externe) communicatieactiviteiten, waarbij je de ene keer het brein en de andere keer de handjes bent. Oftewel: je bedenkt, creëert en voert uit. Je signaleert relevante ontwikkelingen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Waar liggen kansen? Waar schuilen risico’s? Hoe krijgen we een besluit zo voor het voetlicht dat we de bedoeling goed duidelijk maken richting de stad en dat het de positionering van Helmond ten goede komt?

 

Door deze unieke rol ben je bij heel veel dossiers betrokken. Collega’s uit de organisatie weten je makkelijk te vinden. En jij hen. Immers: achter alle communicatie schuilt een inhoudelijk verhaal. En tegelijkertijd kan geen inhoudelijk verhaal zonder een goede vertaling naar de buitenwereld. Naast de sparringpartner ben je ook de rest van je werkweek bezig met communicatie, profilering en het ‘vertellen van onze boodschap’. Binnenkort stellen we ons Verhaal van Helmond vast: dat wordt zonder twijfel het inhoudelijke kompas. De Strategisch Communicatieadviseur bedenkt strategieën, zowel voor de korte als voor de lange termijn. Je brengt hierbij nieuwe en innovatieve ideeën in. Samen met de programmanagers, strategen en bestuursadviseurs weet je hoe dossiers in de samenleving moeten landen. Daarvoor bereid je persgesprekken voor, maar schakel je ook informeel met journalisten. Daarvoor schrijf je speeches en neem je filmpjes op. En daarvoor weet je vooral goed te balanceren tussen de strategie en de operatie. Immers, succesvolle communicatie is zowel denken als doen.

 

Functie-eisen

Je hebt HBO werk- en denkniveau en een aantal jaren werkervaring met (overheids)communicatie. Je neemt inhoudelijke expertise mee en je weet (project)leiders en medewerkers op coachende manier mee te nemen in communicatie. Je hebt oog voor de bestuurlijke verhoudingen, respect voor alle functies en verantwoordelijkheden. Werken voor de gemeente zie je als een uitdaging. Vanwege de veelheid aan opgaves, maar ook omdat je het mooi vindt een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten