Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Strategisch Communicatie Adviseur Veenweide (zzp)

Geplaatst 12 jan. 2022
Project ID: YIS 9107569
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 feb. 2022
Einde: 1 aug. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline: 17-1 13:00

start: per 01.02.2022

uren: 36 per week

duur: 31.12.2022 (met optie verlenging van een jaar).

schaal: 11

 

Als strategisch communicatieadviseur houd jij je bezig met de brede programmacommunicatie, de communicatie vanuit het gebied Aldeboarn-De Deelen en de funderingsaanpak. Aldeboarn-De Deelen is een van de kansrijke gebieden waarin burgers en boeren werken aan innovatieve maatregelen voor de toekomst van het gebied. De funderingsaanpak richt zich op het aanpakken van funderingsschade aan woningen die ontstaan is als gevolg van bodemdaling. Elk van deze drie genoemde pijlers heeft een communicatieaanpak nodig. Jij werkt deze uit en geeft hier invulling aan, in samenwerking met de programmamanager, projectleiders en communicatiecollega’s van het veenweideprogramma.

 

Functie vereisten:

Je opereert op strategisch niveau richting management en collega’s. In de dagelijkse praktijk signaleer je continu en speel je proactief in op actualiteiten. Het gaat hierbij om signalen vanuit de partners en de samenleving, maar ook om bestuurlijke vraagstukken. Je bent scherp op de juiste wijze van communiceren met de verschillende stakeholders. Je draagt vanuit communicatie bij aan integrale en strategisch adviezen aan het college en stemt hierover frequent af met de bestuursadviseur. Intern zoek je de verbinding met de communicatiecollega’s van andere relevante opgaven. Je maakt de inhoudelijke collega’s bewust van wat de meerwaarde van communicatie is en neemt hen mee in de communicatiestrategie. Daarbij heb je een hands on mentaliteit en deins je er niet voor terug om de handen uit de mouwen te steken.

De veenweideproblematiek ligt vaak onder een vergrootglas, bestuurlijk, politiek en in de mienskip. Omgevingsbewustzijn en politiek-bestuurlijke sensitiviteit zijn daarom onontbeerlijke eigenschappen in deze functie. Jouw rol spitst zich verder toe op gevraagd en ongevraagd communicatieadvies, aanspreekpunt voor pers- en mediacontacten (i.s.m. perswoordvoerder en bestuursadviseur), het mede coördineren van informatiebijeenkomsten of andere evenementen en de coördinatie en uitwerking van communicatiemiddelen.

 

Verder vragen wij:

·        minimaal vijf jaar ervaring in strategische communicatierollen;

·        aantoonbare ervaring met het werken met externe partners en/of samenwerkingsverbanden;

·        ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke context;

·        Je hebt een HBO/WO opleiding Communicatie afgerond;

·        Je hebt kennis van Factor C en/of het communicatieframe;

·        Je kunt uitstekend uit de voeten met sociale media;

·        Je beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden;

·        Je hebt een adequate beheersing van de Friese taal.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten