Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch adviseur vastgoed

Geplaatst 3 aug. 2023
Project ID: YIS 9137806
Plaats
Weert, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 8 sep. 2023
Einde: 31 aug. 2024
Tarief
90 - 115 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 31 aug. 2023 14:00

Startdatum: 01-09-2023

Duur: 1 jaar

Uren per week: In overleg

Schaal: 11

tarief: €90 - €115 passend bij het cv



Werken als strategisch adviseur vastgoed


Als strategisch adviseur vastgoed vervul jij een strategische rol in het vormgeven van de visie op fysieke ontwikkelingen en de inzet van ons vastgoed om deze ontwikkelingen te faciliteren. Je stelt hiervoor zelfstandig markt- en risico analyses op, adviseert bestuur en management, neemt deel aan project- en stuurgroepen en vervult de opdrachtgeversrol bij de realisatie van gemeentelijk vastgoed.

Je stelt regelmatig analyses op van de gemeentelijke vastgoedportefeuille en specifieke objecten. Op basis van jouw analyses adviseer je het gemeentebestuur over de lange termijn ontwikkeling. Bij verwerving en vervreemding van strategisch vastgoed verzorg jij de regie op de transactie. Je zorgt ook voor afstemming met afnemers van gemeentelijk vastgoed en de betrokken beleidsafdelingen.

Als strategisch adviseur vastgoed begeef jij je op het snijvlak van vastgoed en ontwikkeling. Samen met de (senior) planeconoom en strategisch adviseur stel je een lange termijn visie op voor de ontwikkelingskansen van onze bebouwde en onbebouwde vastgoedposities en de kansen die deze bieden voor ontwikkelingen vanuit de diverse programma’s en ambities van de gemeente.

In jouw rol als strategisch adviseur vastgoed ben je veel in contact met collega’s binnen en buiten de afdeling, maar ook het gemeentebestuur, gebruikers van ons vastgoed en ondernemers. Je beschikt over een open en toegankelijke persoonlijkheid en bent in staat om hoofd- en bijzaak van elkaar te scheiden. Je bent nieuwsgierig, praktisch en probleemoplossend ingesteld, kunt goed omgaan met weerstand en durft kritisch te zijn. Je beschikt over een relevant netwerk en houdt jouw kennis bij over beleid, wet- en regelgeving actueel. Waar nodig stel je het gemeentelijk vastgoedbeleid bij, om daarmee aan te sluiten bij ontwikkelingen in de markt en wet- en regelgeving.

Jouw kwaliteiten:


  • Je beschikt over een relevante achtergrond;

  • Je hebt een sterk analytisch vermogen;

  • Ervaring binnen een bestuurlijke omgeving is een pré;

  • Je beschikt over het vermogen om de materie te ontstijgen en zaken aan elkaar te verbinden;

  • Je kenmerkt jezelf door een praktische ‘can do’ mentaliteit en door jouw expertise en inzicht vorm je het natuurlijke aanspreekpunt voor jouw collega’s, leidinggevende en gemeentebestuur;

  • Je bent communicatief sterk, waarbij je zakelijk maar toch empathisch kunt zijn;

  • Je hebt een scherp oog als het gaat om de details in jouw functie en zorgt voor goede borging van afspraken;

  • Je hebt verbinding met collega’s en zoekt afstemming over de aanpak en uitvoering van je werkzaamheden;

  • Je hebt een professionele instelling en bent dienstverlenend;

  • Je beschikt over goede rapportage-en presentatie technieken;

  • Je hebt drive, bent enthousiast en pro-actief.



Jouw achtergrond:


  • Relevante HBO of WO opleiding;

  • Ervaring binnen het taakveld Vastgoed en gemeentelijke administratie is een pré;

  • Ervaring met het opstellen van besluitvormingsdocumenten, markt- en risico analyses.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten