Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch adviseur sociaal domein (zzp)

Geplaatst 15 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130300
Plaats
Helmond, Noord-Brabant
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 apr. 2023
Einde: 30 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 mrt. 2023 12:00

Startdatum inzet: 1-4-2023

Einddatum inzet: 30-9-2023 (optie op verlenging) 

Uren per week: 36,00

Schaal 12 Cao Gemeenten

Standplaats: Helmond

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


In de rol van strateeg sociaal domein maak je maatschappelijke impact. Een vrije rol waarin je je inzet voor het ontwikkelen en vasthouden van de juiste koers. Ben jij een analytische adviseur die proactief kansen ziet en benut? In deze functie kun jij het verschil maken. 


Strategisch adviseur Sociaal Domein  

  

De uitdaging  

Als strateeg ben je (mede) verantwoordelijk voor de strategische agenda van het sociaal domein. Concreet ben je betrokken bij het opstellen en bijsturen van de strategische koers én ben je adviseur en sparringpartner voor het management, directie en bestuur. Binnen het sociaal domein ben je een echte bruggenbouwer, de verbindende schakel tussen de uitgestippelde koers/ visie en de dagelijkse praktijk. Je haalt signalen op uit de praktijk en borgt de voortgang van projecten voortkomend uit de strategie. Externe ontwikkelingen op landelijk en lokaal niveau volg je op de voet en brengt deze in bij beleidsoverleggen. Ook ben je betrokken bij domein overstijgende opgaven waarin je het sociaal domein vertegenwoordigt. Kortom, in deze rol ben je naast strateeg ook een netwerker, adviseur, verbinder en professioneel bemoeial. Een zeer diverse functie die je grotendeels zelf invulling kunt geven.  

 

Thema’s waarmee je je zult bezig houden binnen het sociaal domein zijn onder andere: samenwerking zorgverzekeraars, hervormingsagenda jeugd, toekomstscenario jeugdbescherming, toekomstbestendigheid WMO, de schaalsprong gemeente Helmond en versterking van onze preventieve aanpak.  

 

Een greep uit jouw takenpakket:  

 • Je voert regulier overleg met wethouders binnen het sociaal domein.  

 • Je zet projecten en initiatieven op poten en draagt deze vervolgens over aan een projectteam.  

 • Je ondersteunt collega’s bij het opstellen van beleid en voert regie op opgaven binnen het sociaal domein.  

 • Je sluit aan bij landelijke, regionale en lokale netwerken en brengt relevante ontwikkelingen onder de aandacht bij het management.  

 • Je beschrijft noodzakelijke vernieuwingen binnen het sociaal domein en vertaalt dit naar een Helmondse aanpak.  

 • Je denkt actief mee in tactisch management overleg.  

 • Je presenteert en rapporteert aan de gemeenteraad over de voortgang van de opgestelde kadernota.  

 • Je schakelt met externe partners in het veld en organiseert partner bijeenkomsten.  

 • Je bent aanspreekpunt voor de adviesraad sociaal domein en zorgt dat de raad wordt betrokken door collega’s. Je voert analyses uit en verwerkt dit in inhoudelijke en procesmatig adviezen. 

  

Jouw werkplek  

Je komt te werken binnen de afdeling sociaal domein. Binnen deze afdeling zetten 150 medewerkers zich met veel ambitie in voor onze stad. Zij verbinden en ondersteunen partijen in de stad om samen – bijvoorbeeld in de wijken met inwoners - initiatieven, activiteiten, voorzieningen en oplossingen te organiseren die bijdragen aan meedoen, rondkomen en vooruitkomen. Intensief werk je binnen het team samen met de afdelingsmanager, de programmamanager sociaal domein en een young professional. Daarnaast werk je samen met het bestuur en collega’s vanuit andere beleidsterreinen.  

 

Wat deze afdeling typeert is de maatschappelijke betrokkenheid, de inwoner staat voorop. De betrokkenheid is ook binnen het team sterk aanwezig. Er wordt keihard gewerkt en collega’s staan altijd voor elkaar.  


De ideale collega  

Een proactieve strateeg die in staat is om zowel vernieuwing op te zetten als de huidige koers te borgen. Een persoon met een positieve grondhouding en sterke affiniteit met thema’s binnen het sociaal domein.  

 

Voor deze rol vragen wij:  

 • WO werk en denkniveau en analytisch vaardig;  

 • Ervaring binnen het sociaal domein;  

 • Je bent proactief, initiatiefrijk, daadkrachtig en een aanpakker;  

 • Sterk in het voeren van regie en een krachtige adviseur;  

 • Je voelt je thuis in een continu veranderende politieke organisatie;  

 • Je bent een verbinder en zorgt voor samenhang binnen de verschillende thema’s in de organisatie. 

 • Voor netwerken in- en extern kom jij je bed uit. 

 

Over gemeente Helmond 

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Helmond is een stad in beweging; continu wordt ingespeeld op de veranderende samenleving. Met vernieuwende en innovatieve ideeën brengt men de stad Helmond elke dag een beetje vooruit. Samen met ruim 700 behulpzame collega’s wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering elke dag aan een mooiere stad. Vanaf medio oktober 2023 werken de medewerkers van de gemeente in het nieuwe ‘Huis voor de Stad’, een modern en duurzaam stadskantoor en ontmoetingsplek. Ook jij kan maker van de Helmondse toekomst worden, we ontmoeten je graag!  

 

Wat werken voor de Gemeente Helmond typeert?  

 • Werken bij een moderne organisatie waar plek is om ambities waar te maken.  

 • Een baan met maatschappelijke impact. 

 • Volop kansen om door te groeien en jezelf blijvend te ontwikkelen  

 • Een dynamische omgeving met fijne collega’s. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten