Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch adviseur communicatie (zzp)

Geplaatst 30 mrt. 2023
Project ID: YIS 9131272
Plaats
Lisse
Uren
32 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 10 apr. 2023
Einde: 1 sep. 2023
Tarief
0 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 3 apr. 2023 14:00
  • Start z.s.m. tot september

  • geen optie tot verlengen

  • functieschaal 11

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Wat ga je doen?

Als strategisch adviseur communicatie weet jij als geen ander wat er op maatschappelijk en politiek vlak speelt in onze gemeenten, en specifiek in de gemeente Lisse. Dat maakt jou tot een essentiële schakel bij het versterken van de relatie tussen samenleving en gemeente.


Jij:

  • bent strategisch sparringpartner van het college en de directie. Samen stellen jullie de bestuurlijke en communicatieve prioriteiten vast. Je brengt dilemma’s in beeld en je maakt de consequenties van keuzes inzichtelijk;

  • bent verbinder tussen samenleving, bestuur en organisatie. Je helpt bij het zichtbaar maken van de maatschappelijke opgaven waarmee de gemeente bezig is. Je maakt complexe opgaven begrijpelijk voor de buitenwereld en voor de interne collega’s;

  • helpt de organisatie en het bestuur bij het vertalen van trends en ontwikkelingen naar kansen en risico’s. Je brengt ze in kaart en komt met voorstellen voor scenario’s en communicatiestrategieën;

  • hebt een belangrijke rol bij crisiscommunicatie. Je brengt de communicatieopgave in en vertaalt deze naar strategie. Je stemt af met de regionale en landelijke partners op strategisch niveau;

  • bent binnen het team communicatie verantwoordelijk voor het ‘afpellen’ van communicatieopgaves en deze samen met je collega’s te vertalen naar een communicatie-aanpak met impact.

Team Communicatie 

Wij, ‘communicado’s’ –strategen, adviseurs, medewerkers en contentspecialisten- zijn een ontzettend leuk, collegiaal team van professionals. Wij houden van ons vak en van mensen. Wij zien de wereld – deels gedreven door technologie – veranderen en faciliteren nieuwe manieren van omgaan met elkaar, zowel ‘live’ als ‘online’.

We staan natuurlijk in verbinding met de samenleving. Die vraagt om zeggenschap en een gelijkwaardige relatie met de gemeente. Andersom verwacht de gemeente meer zelfredzaamheid van de samenleving. De gemeente wil ook de motieven en drijfveren van inwoners, ondernemers en verenigingen kennen en daarover in gesprek zijn en blijven. Wij -en jij- zijn daarvoor een belangrijke schakel. Samen staan we voor goede communicatie. We lachen én huilen met elkaar. Je staat er nooit alleen voor. 

 

Over HLTsamen

Meer informatie over HLTsamen vind je hier: werkenbijhltsamen-overons

Dit breng jij mee

Vanzelfsprekend voel jij je thuis in de lokale overheid. Je weet als geen ander hoe je contact maakt. Je hebt een duidelijke visie op de rol van communicatie in de democratie. Ook ben je politiek sensitief. Je kunt je verplaatsen in het politieke speelveld en je analyseer de complexe belangen. Je bent een denker en een doener. Met jouw ruime ervaring als strategisch communicatieadviseur ben je onze steun en toeverlaat en die van het bestuur. Je gaat voor een strategisch communicatiebeleid, dat inspeelt op verwachte ontwikkelingen. Je reikt strategische adviezen, hulpmiddelen en handvatten aan om verbinding te maken. Samen met je collega’s zorg je voor de realisatie. Je houdt ervan om flink aan te pakken. Je werkt zelfstandig. Daarbij verlies je, voor het beste resultaat, de samenwerking met je collega’s en de bestuurders natuurlijk niet uit het oog. 


Daarnaast beschik je over: 

  • wo- werk- en -denkniveau, bij voorkeur op het gebied van communicatie;

  • minimaal 5 jaar ervaring als strateeg of senior communicatieadviseur, bij voorkeur bij de overheid;

  • belangstelling voor het sociale domein en bedrijvigheid;

  • ervaring met Factor C;

  • analytisch vermogen;

  • omgevingsbewustzijn

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten