Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strateeg regionale samenwerking, public affairs en city marketing (zzp)

Geplaatst 6 sep. 2024
Project ID: YIS 9165224
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 16 sep. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 sep. 2024 12:00

Wij zijn op zoek naar een Strateeg voor 32-36u p/w

Startdatum inzet: 16-9-2024

Einddatum inzet: 31-12-2024

Beschikbaarheid, bijzonderheden en eventuele motivatie graag in het cv opnemen

Zzp'er dient in het bezit te zijn van een actueel uittreksel KvK zijnde eenmanszaak of BV waarop ZZP’er als enig bestuurder staat vermeld (max. 3 maanden oud), btw-nummer en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met een dekking van 1 miljoen euro per aanspraak, per jaar.


Als tweede stad in de bruisende Brainport regio is Helmond een stad met potentie. De afgelopen decennia heeft Helmond een grote groei doorgemaakt, en ook richting de komende jaren zien we veel potentie, met o.a. 10.000 nieuwe woningen in de komende 10 jaar. Op economisch vlak worden stappen gezet, met een florerende maakindustrie en onderscheidend profiel op o.a. het gebied van slimme en groene Automotive. Daarnaast wordt flink ingezet op de leefbaarheid, door te werken aan een aantrekkelijk centrum en groen stationskwartier, een ambitieuze mobiliteitstransitie, alternatieve infrastructuur, de aanpak van risicojeugd en het tegengaan van een tweedeling in de stad. 



Inmiddels geldt dat in bijna alles wat de gemeente doet, er wordt samengewerkt, met partners om hen heen. Helmond opereert op ruim negentig bestuurlijke tafels, waarbij telkens geldt dat de inhoud voorop staat. Telkens weer moet er gekozen worden met welke partijen zij de prioritaire opgaven, verwoord in de Ambitie 2040 en de Ambitieagenda 2023-2028, het beste kunnen verwezenlijken. Dit geldt zowel binnen de stad, bijvoorbeeld met ondernemers, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties, als buiten de gemeentegrenzen. De manier waarop de belangen behartigt worden richting buurgemeenten, provincie, Rijk en zelfs Brussel wordt steeds belangrijker. Daarbij is het belangrijk om het Helmonds profiel goed voor het voetlicht te brengen en daarin effectief met de partners samen te werken. Het (mede) organiseren van bestuurlijke en ambtelijke werkbezoeken is daar een nuttig instrument voor.



Voor dit grensvlak tussen Strategie, Lobby, Public Affairs en Citymarketing zoeken we een ervaren interim adviseur die daarin een sleutelrol wil spelen. Een adviseur die energie krijgt van onverwachte wendingen, die net zo goed op vrijdagavond als op dinsdagochtend werkt en die het leggen van nieuwe contacten als een uitdaging ziet. Iemand die met flair kan netwerken, de Helmondse bestuurders representeert en vanuit een sterke politiekbestuurlijke sensitiviteit signaleert waar voor Helmond de bedreigingen, maar bovenal de kansen liggen. En zowel zorgdraagt voor de externe contacten als de interne borging. Immers, lobby & public affairs worden ‘buiten de deur’ gespeeld, maar dit kan alleen goed ingericht worden als een groot deel van de organisatie hierbij in dezelfde richting denkt en acteert. Kenmerkend is dat de strategische opgaven dwars door de organisatie acteren.

Veel opgaven raken dus alle afdelingen binnen de organisatie en dat vraagt om goede afstemming. Een optimale verbinding met en tussen de afdelingen is nodig, zodat vanuit de gehele organisatie gewerkt wordt vanuit één referentiekader voor het stellen van de prioriteiten. De Ambitieagenda 2023-2028 is daarvoor een goed sturingsinstrument.


De ideale kandidaat


  • De ideale kandidaat denkt in positionering en profilering. Hij/zij beweegt zich makkelijk in netwerken en weet de soms taaie ambtelijke taal te vertalen in begrijpelijke, korte boodschappen. Hierdoor weet hij/zij anderen te enthousiasmeren voor de beleidsterreinen waarop de gemeente Helmond het verschil wil maken. Daarbij gaan een overtuigende uitstraling en tegelijkertijd een diplomatieke houding hand en hand.


  • Deze PA adviseur weet dat Strategie niet alleen bestaat uit het opstellen van memo’s en annotaties. Het woord zegt het al: Strategie is als Stratego, waarbij het belangrijk is een goed plan op te stellen, dit secuur uit te voeren én collega’s om je heen daarin goed en slim te positioneren. In dit ‘spel’ vervul je een centrale rol door op verschillende niveaus succesvol verbindingen te leggen. Samenwerken zit dus in je DNA.


  • De kandidaat zet zijn/haar creativiteit, lef en durf in om Helmond (nog) beter op de kaart te zetten. Tegelijkertijd ben je pas tevreden als je concrete resultaten weet te boeken.



Functie-eisen


• WO-opleiding

• Werkervaring in een omgeving met een politiek-bestuurlijk bepaalde context

• Ervaring met of, tenminste, affiniteit met de vakgebieden lobby, public affairs & citymarketing

• Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

• Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift

• Affiniteit met Helmond en/of de Brainport-regio is een pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten