Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance stedenbouwkundige (zzp)

Geplaatst 29 apr. 2024
Project ID: YIS 9156633
Plaats
Gouda, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jun. 2024
Einde: 30 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 mei 2024 12:00

Start: zsm

Duur opdracht: 6 maanden

Gesprekken: Fysiek, 30 min per gesprek in de week van 13 mei

Schaal: 10/11

Aantal uur per week (min/max): 24 uur per week

Vaste werkdag: verplicht de donderdag en in ieder geval 2 dagen per week op kantoor

Devices = eigen verantwoordelijkheid.

Gemeente Gouda

Indien je mag starten, wordt er een Pre employment screening uitgevoerd. De kosten hiervan (exclusief de kosten voor de VOG) bedragen € 20,57 incl btw. en worden niet door Yacht vergoed.



Binnen de afdeling Ruimtelijk beleid en advies met ca. 70 medewerkers Op deze afdeling wordt de deskundigheid op het gebied van de ruimte, leefomgeving en omgevingskwaliteit gebundeld. Onze afdeling bestaat uit drie teams: Omgeving, Economie & vestigingsklimaat en Ruimte en het programmateam energietransitie.

 

Jouw functie valt binnen het team Ruimte dat bestaat uit de disciplines Stedenbouw en openbare ruimte, Ruimtelijke ordening, Erfgoed, secretariaat Adviescommissie Omgevingskwaliteit en de accounthouder BWT. Hier werken momenteel 26 medewerkers.

De vakgroep Stedenbouw bestaat momenteel uit drie ervaren stedenbouwkundigen en een adviseur openbare ruimte. In verband met taakverschuivingen sinds de inwerkingtreding van de Omgevingswet en de toegenomen hoeveelheid werk zoek we aanvulling in het team.

Als stedenbouwkundig adviseur werk je zelfstandig en schakel je efficiënt tussen wisselende projectgroepen waarbinnen je samenwerkt aan complexe ruimtelijk maatschappelijke opgaven. Regelmatig neem je in projectgroepen het initiatief en zorg je voor een goede afweging van de soms botsende belangen. Je hebt hierbij een inhoudelijk adviserende rol naar de projectleider of initiatiefmanager in het geval van een bouwinitiatief. Het zwaartepunt ligt meer op advisering dan op ontwerp.

Wat ga je doen?

-       Het innemen van een verbindende rol bij ruimtelijke ontwikkelingen.  Je hebt oog voor de sectorale belangen van adviseurs en draagt bij aan een goede integrale afweging van deze belangen zodat deze leiden tot een ontwikkeling met ruimtelijke kwaliteit en samenhang.

-       Adviseren en beoordelen van initiatieven voor locatie ontwikkelingen van initiatiefnemers en het zorgdragen voor een goede stedenbouwkundige inpassing.

-       Adviseren omgevingsdienst over complexe vergunningaanvragen die afwijken van het omgevingsplan.

-       Adviseren van projectleiders en initiatiefmanagers

-       Stedenbouwkundige input leveren aan collega’s van aanverwante beleidsvelden binnen de afdeling.

-       Opstellen van stedenbouwkundige randvoorwaarden bij locatieontwikkelingen.

-       Je verricht ruimtelijk onderzoek, maakt analyses, visies en ontwerpvoorstellen. 


Je neemt mee:


-      Minimaal een afgeronde opleiding in de richting van Stedenbouw, Urban Design, Architectuur, Ruimtelijke Ordening en planologie op bachelor niveau. Je hebt aantoonbare affiniteit met stedenbouw..

-      Minimaal 5 tot 10 jaar ervaring in een soortgelijke functie bij een gemeente of stedenbouwkundig adviesbureau.

-      Je hebt aantoonbare adviesvaardigheden en hebt globale actuele kennis van relevante wet- en regelgeving.

-      Integraal denken is voor jou vanzelfsprekend. Je bent in staat om boven de vakgebieden uit te stijgen en diverse ruimtelijke belangen af te wegen. Je bent creatief en oplossingsgericht weet gemakkelijk meerdere varianten te bedenken en te schetsen.

-      Je bent verbindend en hebt sterke communicatieve vaardigheden.

-      Jij bent vernieuwend zonder daarbij de haalbaarheid en de omgeving uit het oog te verliezen.

 

Daarnaast herken jij jezelf goed in de volgende competenties: communicatief sterk, analytisch, verbindend, resultaatgericht en samenwerken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten