Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance srategisch omgevingsmanager - Dordrecht (zzp)

Geplaatst 14 nov. 2023
Project ID: YIS 9143414
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 14 mei 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 nov. 2023 10:00

Opdracht Tijdelijke voor 12 maanden (optie op verlenging)

Schaal 12

Uren: 36 uur (minder in overleg)


Omgevingsmanager

Werken voor Dordrecht is ook werken in de Drechtsteden, een regio met bijna 300.000 inwoners. Als Omgevingsmanager lever je een belangrijke bijdrage aan de dynamiek in de stad en zorg je voor de verbinding tussen onze projecten en de omgeving waar wij deze uitvoeren. Ben jij in staat om de belangen van verschillende partijen bij elkaar te brengen om vooruitgang te realiseren. Wanneer jij deze bijdrage kunt leveren, solliciteer dan op deze vacature.


Waar kom je te werken?

Dordrecht is een stad vol ambities. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Wij geloven in onze stad; in onze inwoners, ondernemers en andere partners. Een organisatie die sinds 1 januari circa 1.500 medewerkers groot is. Een organisatie die in beweging is en kijkt naar wat de toekomst van ons vraagt. We voelen ons verbonden met de stad en zijn inwoners en kennen een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

De ambities van de raad, bestuur en organisatie zijn groot en samen zetten we onze schouders er onder. Door elkaar op talenten in te zetten komt energie los, energie die we kunnen inzetten om de ambities van de stad waar te maken. Ondanks dat we een grote organisatie zijn is de informele sfeer en de korte lijnen naar elkaar wat we koesteren.

Wie zijn wij?

De gemeentelijke organisatie van de stad is opgedeeld in acht clusters. Het cluster Wijken kent vijf teams met totaal ruim 150 medewerkers. Eén van die teams, is het team WGA bestaande uit ruim 35 hoogopgeleide professionals die dagelijks in contact staan met de bewoners, ondernemers en organisaties in de stad. Deze professionals zijn o.a. bezig met overlast in de wijken, het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in de wijken d.m.v. wijkprogramma's. 

Ze begeleiden maatschappelijke initiatieven en bouwprojecten in de stad. Ze ondersteunen ondernemers bij de aanvragen van vergunningen, verzorgen de acquisitie van bedrijfsterreinen. Realisatie van de bouwopgaven van Dordrecht en waarmaken van de ambitie van de extra banen.


Wat ga je doen?

Als omgevingsmanager ga je aan de slag met de ontwikkeling van project(en) in Dordrecht. Jouw passie is het verbinding te maken tussen de omgeving en de project(en) die wij daarin uitvoeren met als optimaal doel het best mogelijke resultaat eruit halen voor alle stakeholders. Jij, de Omgevingsmanager, hebt een frisse blik op het realiseren van projecten waarbij verschillende disciplines komen kijken. Jij haalt jouw energie uit het coördineren en begeleiden van deze project(en).

Kortom, je bent verantwoordelijk voor het actief betrekken van de omgeving, waaronder het verzorgen van het stakeholdermanagement en -communicatie met de betrokken partijen in de omgeving gedurende de looptijd van het project. Je zorgt ervoor dat je goed ingevoerd bent in alle belangen en zaken die spelen rondom dit project. Je kent, spreekt en betrekt waar mogelijk nodig de juiste personen op het juiste moment.

Je kent de omgeving én de gemeente, je weet waarom en wie het project zien zitten en wie niet. Je contactpersonen zijn divers. Van bewoners en ondernemers tot aannemers en van opgavemanagers tot projectleiders en vak deskundigen. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor een goede organisatie van de vergunningen in het project.

Je maakt onderdeel uit van een integraal projectteam. Jij zorgt voor een actieve inbreng en bent een sparringpartner op jouw domein voor de andere projectleden.


Wat neem je mee?

Je beschikt over inzicht in projectgericht werken binnen de ruimtelijke ontwikkeling. Je beschikt over de vaardigheden om onder druk effectief samen te werken. Verder:

  • Beschik je over minimaal een HBO+ / WO werk- en denkniveau en een opleiding in de richting van ruimtelijke ontwikkeling (Bouwkunde, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Rechten of Economie);

  • Heb je minimaal drie jaar werkervaring als omgevingsmanager of als projectmanager met specifieke ervaring met omgevingsmanagement ;

  • Heb je deze ervaring het liefst opgedaan in een gemeentelijke omgeving;

  • Werk je procesmatig en heb je ervaring met projectmatig werken, participatieprocessen en bestuurlijke besluitvorming.

  • Pak je problemen integraal aan, ben je flexibel, oplossingsgericht en houd je van aanpakken.

  • Beschik je over vaardigheden om onder (politieke) druk effectief samen te werken.



De nieuwe rol van de overheid vraagt om een werkwijze die erop gericht is om ruimte te geven aan initiatieven van belanghebbenden (maatschappelijke organisaties, bedrijven en burgers) in de stad. Voor jou betekent dit dat je over de competenties moet beschikken waardoor je in staat bent om die initiatieven optimaal te stimuleren, te versterken en te faciliteren en een verbindende rol te spelen voor de verschillende partijen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten