Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Sr. Financieel Adviseur

Geplaatst 19 mrt. 2021
Project ID: YIS000542
Plaats
Dordrecht
Uren
36 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 apr. 2021
Einde: 31 dec. 2021
Tarief
Onbekend

Functieomschrijving


De Organisatie: De Sociale Dienst Drechtsteden, Spuiboulevard centrum Dordrecht

De Sociale Dienst Drechtsteden ondersteund inwoners van de Drechtsteden, 7 gemeenten in de omgeving van Dordrecht, met allerlei voorzieningen en ondersteuning op het gebied van Werk en Inkomen en Zorg. Op deze wijze worden burgers geholpen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven.


De afdeling: Binnen de afdeling Middelen binnen zijn er 3 teams

De afdeling Middelen bestaat uit 3 teams: Planning & Control (P&C), Contractbeheer (CM) en het Interne Controle team (rechtmatigheidscontrole, RMO).

 

Alle delen van de sociale dienst (ongeveer 350 personen) voeren activiteiten uit met financiële gevolgen. Daarom is er binnen de afdeling Middelen een team Planning & Control een aantal adviseurs actief die managers en medewerkers adviseren op het gebied van financiën. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor de maandelijkse managementrapportage en de periodieke rapportage aan het Bestuur en de gezamenlijke gemeenteraad (de Drechtraad) op basis van de P&C-cyclus van de Drechtsteden.


De functie

We zijn op zoek naar een Senior Financieel Adviseur die ons kan ondersteunen bij vorming GR sociaal cq vorming servicegemeente Dordrecht.

De regio zit momenteel in transitie, het Servicecentrum Drechtsteden gaat naar de gemeente Dordrecht. Met deze transitie wordt Dordrecht een servicegemeente voor de overige gemeenten in onze regio.

Het gaat om ontvlechting bestaande budgetten en financiële regelingen.

  • ruime gemeentelijke ervaring (kennis bbv, gemeentelijke administratie, P&C cyclus, etc)
  • ruime kennis van bedrijfsvoeringsprocessen (PIOFAHJC)
  • bij voorkeur ervaring met gemeentelijke fusies, samenwerking, gr vorming
  • Direct (snel) inzetbaar
  • Prognose: tot aan de zomer juli (analyse en advies) met uitloop tot einde jaar (implementatie)


Sollicitatie deadline is 24-3 om 09:00 uur

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten