Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Sr. beleidsmedewerker voorzieningen en evenementen

Geplaatst 16 jul. 2021
Project ID: YIS 9098602
Plaats
Best
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 sep. 2021
Einde: 1 mrt. 2022
Tarief
70 - 90 €/month

Sollicitatie deadline: 19-7 om 15:00 uur


Functieomschrijving 

De afdeling Regie & Ontwikkeling is één van de 6 afdelingen van onze gemeentelijke organisatie. De afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het (strategisch) beleid voor sociale, economische, maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor de ontwikkeling van (woning)bouwlocaties in de gemeente Best. 


Wat ga je doen?

  • Je signaleert ontwikkelingen en initieert, regisseert en ontwikkelt visie, gevolgd door beleid en uitvoeringsplannen. Je doet dit samen met collega’s (al dan niet in projectgroep verband) en met relevante externe partijen, waarbij alle vormen van participatie aan de orde kunnen zijn.
  • Je bent op de genoemde thema’s strategisch adviseur en eerste aanspreekpunt voor portefeuillehouder, manager, collega’s en externe partijen.
  • Je neemt actief deel aan regionale verbanden en zorgt voor een goede verbinding tussen het regionale en het lokale beleid.
  • Zwaartepunten van de werkzaamheden liggen bij toerisme en recreatie (ook voor een substantieel deel regionaal), kunst en cultuur en Sport. Enerzijds is het een strategische functie, waarbij de beleidsmedewerker klankbord is voor de bestuurder en de regionale afstemming doet voor wat betreft Visit Brabant. Anderzijds zit er een stuk begeleiding van de cultuurcoaches in het takenpakket.


Functie-eisen

Wat verwachten wij van jou? Wij zoeken een enthousiaste, professionele collega met:

  • WO werk- en denkniveau en aanvullende kennis en ervaring met minimaal 2 van deze thema’s: sport, kunst & cultuur, toerisme en recreatie
  • ervaring met en gevoel voor politiek/bestuurlijke zaken bij de overheid
  • ervaring met het ontwikkelen van beleid
  • affiniteit met en inzicht in de belangen van verschillende doelgroepen waarvoor je werkt
  • ervaring met projectmatig werken
  • een frisse blik, niet bang nieuwe ideeën uit te proberen en met een ‘van buiten naar binnen’ gerichte stijl van werken
  • een klant- en resultaatgerichte houding, die samenwerking vanzelfsprekend vindt en in- en externe partijen op de juiste manier met elkaar weet te verbinden


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten