Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance SPO Security & Privacy Officer / Adviseur informatiebeveiliging & privacy (zzp)

Geplaatst 25 jun. 2024
Project ID: YIS 9160708
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 30 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 jul. 2024 12:00

Uren: 16 tot 24 uur per week

Z.s.m. tot en met 30 november 2024.

Het betreft een vervanging voor een verlof met mogelijkheid tot verlenging. 

Indicatieve inschaling conform schaal 10 CAO gemeenten.

Bij voorkeur kandidaten met minimaal 3 jaar werkervaring en kennis en ervaring in een gemeentelijke omgeving. 


- Motivatie, beschikbaarheid en eventuele bijzonderheden vermelden in je reactie.



Gemeente Helmond

De uitdaging  

Als Security en Privacy Officer (hierna: SPO-er) ben je een verbinder: je kijkt hoe informatiebeveiliging en privacy kansen voor de organisatie mogelijk maakt. Met jouw adviezen ondersteun je de proceseigenaren, in hun verantwoordelijkheid om informatiebeveiliging en privacy voor hun afdeling in te richten en te borgen.   


Als SPO-er voer je risico analyses en DPIA’s uit op verschillende processen, projecten en programma’s binnen de gemeente Helmond. Je beantwoord privacy en beveiligingsvraagstukken vanuit de organisatie zoals; adviseren over verwerkingsovereenkomsten, het verstrekken van persoonsgegevens, etc.   


Je geeft daarbij concrete adviezen en stelt maatregelen voor om privacy en beveiligingsrisico’s te verkleinen of weg te nemen (mitigeren). Je werkt daarbij samen met de Decentrale Security en Privacy Officer (DSPO), architecten, informatieadviseurs, etc. Waar nodig, stem je jouw adviezen af met Chief Information Security Officer (CISO) en Functionaris Gegevensbescherming (FG).  


Tot slot, ben je ook een sparringpartner op het gebied van informatiebeveiliging en privacy voor je collega’s in het team van Security & Privacy Officers. 



 Jouw team  

Je komt terecht op de afdeling Informatievoorziening & Automatisering (IVA). IVA is veel meer dan ICT. Vanuit IVA leveren wij een belangrijke bijdrage aan de maatschappelijke opgaven voor de stad. Alle teams binnen IVA werken aan de digitale transitie van onze gemeentelijke organisatie. Dat doen we onder andere door te zorgen voor de infrastructuur, inclusief applicaties en werkplekken. Daarnaast speelt IVA een rol bij het steeds meer data gedreven werken, informatievoorziening, gegevensbescherming en serviceverlening. Team SPO bestaat uit zeven personen. Een team van enthousiaste professionals dat houdt van Brabantse gezelligheid.  



 Je werkt vanuit het nieuwe Huis voor de Stad, ook is er de mogelijkheid om locatieonafhankelijk te werken, zoals vanuit huis. Naast je collega SPO-ers zoek je regelmatig je collega’s in team Regie en de DSPO-ers op. En natuurlijk ook de afdeling waarvan jij de business partner bent.  



Ideale collega  


Je bent een teamspeler, luistert goed naar de vraag van collega's en je bent in staat om de organisatie mee te nemen in ontwikkelingen en keuzes die gemaakt worden. Je bent daarnaast ook in staat om grenzen te stellen en waar nodig een 'nee' te verkopen.  


Gemeente Helmond heeft grote ambities en is bezig met vele ontwikkelingen die aandacht van Informatiebeveiliging en Privacy vragen. Het is van belang dat je goed prioriteert, grenzen stelt en echt eigenaar blijft van jouw werkvoorraad. Je bent een verbinder, werkt goed samen met verschillende partijen en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Ook als iets langer duurt dan verwacht, zet jij door om het gewenste resultaat te boeken.  



 Een aantal praktische randzaken:  

  •  Je hebt een afgeronde hbo/wo-opleiding op gebied van Privacy en Informatiebeveiliging.  

  •  Je hebt meerdere jaren ervaring met het adviseren op het gebied van advisering, Informatiebeveiliging en ICT;  

  •  Je bent op de hoogte van recente wet- en regelgeving en ontwikkelingen binnen het vakgebied van Informatiebeveiliging en privacy; 

  •  Je bent bekend met het werken in een overheidsorganisatie, het liefst in een gemeentelijke omgeving;  


       

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten