Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Specialist Juridische Zaken

Geplaatst 1 nov. 2021
Project ID: YIS 9103741
Plaats
Maasdam
Uren
28 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 nov. 2021
Einde: 31 jan. 2022
Tarief
50 - 60 €/uur

Sollicitatie deadline: 9-11 9:00

Startdatum inzet: 1-11-2021

Einddatum inzet: 31-1-2022

28 uur per week

 

Voor de afdeling Juridische Zaken zoekt gemeente Hoeksche Waard een Specialist Juridische Zaken die zich met name richt op de coordinatie en uitvoering aanvragen WOB en mede-coordinatie en behandeling van de gemeentelijke klachten. Ze hebben de voorkeur voor iemand met een achtergrond in het fysieke domein.

 

Daarnaast kan hij/zij zich bezighouden met de behandeling van bezwaren maar dit is een minder prominente taak en kan evt ergens anders in het team belegd worden.

 

Hieronder staat de algemene functie omschrijving vermeld, de nadruk voor deze inhuuropdracht ligt op de uitvoering van WOB aanvragen en gemeentelijke klachten:

 

1)     Adviseren organisatie inzake juridische kwesties (o.a. arbeidsrechtelijk).

2)     Zorgt voor inhoudelijke voorbereiding, ondersteuning en vertegenwoordiging van bestuursorganen in bestuurs- en privaatrechtelijke procedures.

3)     Fungeren als behandelaar en voeren (proces)regie, in afstemming met vakjuridische adviseurs, op informele aanpak, ambtelijk horen, bezwaar- en beroepsprocedures en in rechte. En vervullen van secretarisrol binnen commissies (inclusief pre-advies).

4)     Klachtencoördinatie en contactpersoon van de cliëntenraad Werk & Inkomen.

5)     Aanvragen WOB behandelen.

 

Functie-vereisten:

Ze zoeken iemand die op een rijdende trein kan springen, iemand die overzicht heeft maar ook zelf pro-actief aan de slag gaat met WOB en gemeentelijke klachten. Het is belangrijk dat men communicatief sterk is en bijv. direct contact durft op te nemen met de WOB aanvrager of de persoon die de klacht heeft ingediend. Iemand die het gesprek durft aan te gaan en kan achterhalen wat er echt speelt. Daarnaast dient men praktisch te zijn, en voor de coordinatie is het handig wanneer iemand het overzicht heeft.

De teammanager heeft 2 vacatures waar ze binnenkort mee aan de slag gaat. Ondertussen hebben ze dus een tijdelijke inhuuropdracht. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten