Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance specialist informatiebeheer (zzp)

Geplaatst 2 mei 2023
Project ID: YIS 9133030
Plaats
Assen, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 5 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 mei 2023 17:00

Start: zsm

Duur: t/m 31.12.2023 (mede afhankelijk van het verloop ziekte verloop van de collega)

Uren: 32 uur per week

Schaal: 10, Niveau: senior

Richttarief: € 81


Opdracht:

Als specialist informatiebeheer werk je binnen team Duurzaam informatiebeheer (DIV) om de digitale informatiehuishouding binnen de gemeente Assen breed te versterken. De opgave is om invulling te geven aan behoeften rondom digitaal werken archiveren en publiceren, aan te sluiten op de wet- en regelgeving (Wet Open Overheid en modernisering Archiefwet) en de kwaliteit van archief- en informatiebeheer te verhogen. 

 

Je gaat samen met je collega's van team DIV en de projectorganisatie rondom digitaal werken onderwerpen rondom digitale opslag, archivering, vernietiging, bewaring en overdracht verdiepen. Door de overgang van analoog naar digitaal geef je invulling aan onderwerpen als een bewaarstrategie, procedure digitale vernietiging, conversie- en migratieprotocol, E-depot et cetera. Je bent vanuit deze onderwerpen in staat om mee te denken over de (her-)inrichting van werkprocessen binnen de verschillende domeinen. Daarbij zorg je gezamenlijk met de projectorganisatie voor kwaliteitsbewaking van archieven (opslag en beheer).  

 

Team 

Je valt onder team DIV. Dit team bestaat op dit moment uit 12 specialisten. Op dit moment zit team DIV in een transitie naar digitaal werken. Vanuit het team bestaat een veelheid aan samenwerkingsrelaties op de verschillende domeinen, zoals informatiemanagement, juridische zaken, sociaal domein en functioneel beheer. De projectorganisatie werkt in deelprojecten samen met vakinhoudelijke specialisten vanuit alle domeinen binnen de gemeente.  

 

Jouw competenties 

•   Onderzoeksvaardig: je hebt kennis van relevante digitale bronnen en mogelijkheden en weet deze op de juiste wijze te benutten 

•   Communicatief vaardig: je communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus  

•   Pragmatisch: je bent realistisch en gericht op de feiten 

•   Klant- en servicegericht: je zoek naar de vraag achter de vraag en bedient de klant zo goed mogelijk 

Jij 

Je levert een bijdrage aan de informatiehuishouding van Assen en betrekt collega’s vanuit de verschillende domeinen om de bedrijfsvoering en dienstverlening van de gemeente als geheel te verbeteren. Je levert een bijdrage in het verhogen van de kwaliteit van het digitale archief- en informatiebeheer. Je adviseert vanuit het werkgebied bij informatie- en onderzoeksvragen. Je draagt bij aan een goede kwaliteitsborging van informatiebeheer binnen de gemeente en ziet de samenhang met de verschillende ontwikkelingen binnen Assen. Je bent goed in staat om met de juiste mensen te communiceren en vragen te vertalen naar toepasbare keuzes en oplossingen. Je hebt affiniteit met digitale informatiestromen en digitaliseringsvraagstukken. 

 

Wij vragen 

·      Minimaal HBO werk- en denkniveau 

·      Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie,  

·      Je beschikt over ervaring met en kennis van digitaal informatiebeheer en -dienstverlening binnen lokale overheid 

·      Je hebt brede kennis van relevante kaders en wet- en regelgeving rondom digitalisering 

·      Kennis van relevante gemeentelijke ontwikkelingen rondom informatiebeheer / recordmanagement 

·      Een fijne collega 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten