Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance social mediaspecialist Online Redactie - 36u - Provincie Fryslân (ZZP)

Geplaatst 17 dec. 2021
Project ID: YIS 9106542
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 1 feb. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 3-1 12:00

Startdatum inzet: 1-2-2022

duur: tot einde jaar (2022)

uren: 36 uur pw

schaal: 9

 

De online redactie zoekt een bekwame en bevlogen Social mediaspecialist. Als onderdeel van Publyksplein werkt de redactie samen met het KCC, de perswoordvoerder en Streekwurk aan resultaat 40 van het coalitieakkoord: er is één toegangsloket voor de provincie. De social mediakanalen en de website www.fryslan.frl zijn belangrijke visitekaartjes van onze organisatie. Deze vragen om goed onderhoud.

 

Als Social mediaspecialist ben je verantwoordelijk voor de content op de provinciale social mediakanalen: jij bepaalt de online strategie. Het is jouw taak het nieuws te verpakken in laagdrempelige en aantrekkelijke content. Je geeft hiervoor advies aan collega’s uit de communicatiepool. Social media is bij uitstek geschikt om een relatie op te bouwen met de mienskip: het stimuleren van interactie en aangaan van dialoog behoort ook tot je takenpakket.

 

De Social mediaspecialist maakt deel uit van het team ‘online redactie’, bestaande uit een webmaster en een webredacteur. Samen met hen onderhoud je de provinciale website. Je pleegt dagelijks afstemming met dit team, de perswoordvoerder en KCC en legt ook je oor te luister naar wat zich zowel intern als extern op het gebied van social media als de website afspeelt. Dit weet je te vertalen naar concrete acties, als het genereren van passende content voor de social mediakanalen

 

Functie benodigdheden:

De wereld van social media verandert snel. Inzicht hebben in online doelgroepen en hun informatiebehoeften, het bijhouden van trends en ontwikkelingen op social media en deze vervolgens delen en toepassen hoort ook bij je taak. Het produceren en redigeren van teksten is een belangrijk onderdeel van deze functie, evenals ervaring in film(montage) en fotografie.

 

Wij zoeken een bevlogen medewerker met hbo werk- en denkniveau en verstand van en ervaring in social media en online redactie (bij voorkeur kennis van CMS-systemen, webcaretools en vaardigheden op het gebied van audiovisuele communicatiemiddelen). Hij of zij moet de kwaliteit van social media en de website waarborgen en verder tot ontwikkeling brengen. Je werkt nauwkeurig, bent doel- en resultaatgericht, kunt goed plannen en organiseren en neemt graag initiatieven tot ontwikkeling en verbetering. Je beschikt over goed ontwikkelde sociaal en communicatieve vaardigheden, werkt graag in een team en bent klantgericht. Vanzelfsprekend is je taalvaardigheid groot: je weet met correcte doch passende teksten de inhoud van de organisatie naar de doelgroep te vertalen, in Nederlands en Fries.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten