Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance sociaal rechercheur werk en inkomen (zzp)

Geplaatst 12 jan. 2024
Project ID: YIS 9147877
Plaats
Almere, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 5 feb. 2024
Einde: 5 aug. 2024
Tarief
60 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 jan. 2024 13:00

Startdatum: 5-2-2024 (startdatum is bespreekbaar)

Duur opdracht: 6 maanden met optie tot verlenging

Aantal uren week: 32-36 uur 

Inschaling: <schaal>9

Sollicitatiegesprekken: Fysieke gesprekken 1 februari tussen 13.00-16.00 uur


Sociaal Rechercheur Werk en Inkomen

Welkom in het hart van de samenleving, binnen onze dynamische organisatie! Wij zijn op zoek naar een gedreven individu dat zich wil inzetten voor het stimuleren van fraudepreventie, het uitvoeren van grondige onderzoeken en het opstellen van goed onderbouwde rapporten. Als Sociaal Rechercheur Werk en Inkomen draag je bij aan het voorkomen en aanpakken van fraude bij een van de snelst groeiende gemeentes van Nederland.

De Gemeente Almere is een ware centrumgemeente geworden, aangezien we ons midden in het centrum van de samenleving bevinden en andere gemeenten onze expertise raadplegen. Onze sociaal rechercheurs zijn erkend als best practices in het veld. Om dit niveau te behouden, blijven we voortdurend werken aan onze ontwikkeling, passen we ons aan aan veranderingen en stimuleren we innovatie.

Binnen de afdeling Werk en Inkomen, bestaande uit circa 250 toegewijde professionals, zijn de functies divers. Hier worden onder andere uitkeringsaanvragen beoordeeld en verstrekt, helpen we klanten weer aan het werk en bieden we hen coaching. De afdeling bestaat uit de eenheid Beleid & Staf, de eenheid Werk, Participatie & Arbeidsmarkt en de eenheid Inkomen, Armoede en Schulden. Het Team Handhaving is een onderdeel van de eenheid Inkomen, Armoede en Schulden.


Binnen het Team Handhaving werk je samen met 16 collega's die loyaal en behulpzaam zijn. Hoewel je zelfstandig werkt, ben je onderdeel van een hecht team. Als je om hulp vraagt, kun je rekenen op meerdere helpende handen. Als je bepaalde gebieden minder goed beheerst, staat er altijd een collega klaar om je te begeleiden. Samen streven jullie ernaar om te groeien en te verbeteren.

Jouw verantwoordelijkheden omvatten:

· Uitvoeren van poortonderzoeken, waarbij uitkeringsaanvragen en meldingen binnenkomen via de inkomensconsulenten.

· Onderzoek doen bij vermoedens van misbruik.

· Uitvoeren van waarnemingen en huisbezoeken.

· Voeren van gesprekken met betrokkenen en getuigen.

· Het opstellen van rapporten, waar je een groot deel van je tijd aan zult besteden.

· Het bevorderen van fraudepreventie, zowel binnen als buiten de afdeling.



Wie ben jij?

  • We verwachten dat je, net als je collega's, open, eerlijk en ondersteunend bent. Je zult samenwerken met verschillende afdelingen binnen de Gemeente Almere, inkomensconsulenten, klantmanagers, andere gemeenten, de politie en andere uitkeringsinstanties.

  • Je neemt je werk serieus en bereidt je altijd goed voor. Hoewel je te maken hebt met wet- en regelgeving, verlies je de menselijke kant nooit uit het oog. Je zult niet alleen slimme criminelen tegenkomen, maar ook gezinnen met kinderen. Als zij dreigen dakloos te worden, kijk je verder dan alleen de regels.

  • Je bent flexibel, creatief en staat stevig in je schoenen.

  • Om deze functie succesvol uit te voeren, is een HBO-opleiding of aantoonbaar HBO-werk- en denkniveau vereist, samen met ervaring in (bestuurs)recht.

  • Mogelijk heb je gewerkt bij burgerzaken, bij de politie, als toezichthouder of handhaver, of heb je op andere wijze ervaring opgedaan met wet- en regelgeving.

  • Eerdere ervaring met fraudeonderzoeken en het horen van getuigen of verdachten is een pluspunt.

  • Daarnaast ben je sterk in schriftelijke communicatie, aangezien je nauwkeurige en duidelijke rapporten moet opstellen.



We begrijpen dat deze functie een uitgebreide lijst van competenties en eisen met zich meebrengt. We zijn ons er echter van bewust dat dit een specialistische rol is waar veel bij komt kijken en waar je ook veel voor terug krijgt.

Liefde voor Almere

Bij de Gemeente Almere streven we ernaar een toegankelijke en begripvolle overheid te zijn voor iedereen. We zijn een organisatie die er alles aan doet om in de behoeften van de stad en haar inwoners te voorzien. Werken bij Almere is daarom een kwestie van het hart. Het voelt goed om een verschil te maken voor onze inwoners. We kunnen onze stad alleen optimaal bedienen met medewerkers die oprecht betrokken zijn bij Almere, de stad goed kennen en het verschil willen maken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten