Gemeenteprojecten

Freelance Servicedeskmedewerker ICT

Geplaatst 30 jun. 2021
Project ID: YIS 9097586
Plaats
Maasdam
Duur
5 maanden
(26 jul. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
35 - 50 €/month

Locatie: Maasdam

Sollicitatie deadline: 05-7 om 12:00 uur


Voor de Gemeente Hoeksche Waard zijn we op zoek naar een Servicedeskmedewerker ICT. Vanaf 1 september a.s. gaat men bij de Gemeente weer gedeeltelijk op kantoor werken. Men verwacht daarom veel drukte op de afdeling ICT beheer met bijv. het klaarzetten en uitreiken van laptops. De teammanager is op zoek naar een pro-actief iemand, een echte aanpakker, met als harde eis kennis van Topdesk. Het is belangrijk dat de klanten (medewerkers Gemeente) goed geholpen worden, dat zij netjes en correct te woord worden gestaan , dat de werkvoorraad wordt weggewerkt en de voortgang van de incidentafhandeling wordt bewaakt. Men zal veelal telefonische gebruikersondersteuning geven, maar tevens op de diverse locaties medewerkers moeten helpen. Men moet dus in het bezit zijn van een rijbewijs. Binnen de Hoeksche Waard heeft men 3 hoofdvestigingen maar ook enkele dependances waar men evt langs moet gaan om ICT problemen op te lossen. Er zijn auto's van de Gemeente beschikbaar.

Kennis en ervaring met Topdesk is dus een harde eis, tevens is het belangrijk dat men bekend is met incidentafhandeling.


Deze functie is voor 36 uur per week. Men zal werkzaam zijn vanaf de vestiging in Maasdam. Er wordt niet thuisgewerkt. De Servicedesk is bezet tussen 7.30-17 uur. Men zal binnen deze werktijden moeten werken.Functieomschrijving

Schakel jij moeiteloos tussen verschillende systemen en handel jij met gemak en zorgvuldigheid eerstelijns vragen af? Dan is deze functie iets voor jou. Afhankelijk van de vraag kijk je via de laptop op afstand mee om je collega’s verder te helpen of beantwoord je de vragen telefonisch. Het is belangrijk goed te luisteren en door te vragen zodat je het eventuele probleem snel kunt verhelpen met de juiste oplossing. Verder denk en werk je mee aan de professionalisering en uitbreiding van verschillende diensten (waaronder onze eigen kennisbank). Dit doe je natuurlijk niet allemaal alleen, maar ook samen met je collega’s van de teams systeembeheer en netwerkbeheer. Als servicedeskmedewerker werk je binnen het ICT-beheer team en samen met je andere 4 collega’s ben jij het eerste aanspreekpunt voor alle medewerkers van de organisatie. Samen met je team zorg je voor een tijdige en zorgvuldige afhandeling van verschillende vragen via de telefoon, mail en/of Topdesk.


Taken & verantwoordelijkheden

•   Het registreren, behandelen en classificeren van meldingen

•   Het doorzetten van meldingen en vragen naar de tweedelijnsmedewerkers

•   Installeren, configureren en uitleveren van laptops

•   Aanspreekpunt voor leveranciers en medewerkers van de organisatie

•   Verantwoordelijk voor doorontwikkeling en verdere professionalisering van de afdeling

•   Het opstellen van ICT gerelateerde instructies voor gebruikers en collega’s

•   Gebruikers ondersteunen bij ICT gerelateerde vragen

•   Bijhouden van configuration management database (CMDB)

•   Ondersteuning op verschillende locaties binnen de Hoeksche Waard 


Functie-eisen

• Een afgeronde mbo-opleiding gericht op (medewerker) ICT 

• 1 tot 3 jaar ervaring in een vergelijkbare servicegerichte rol waarbij je hebt gewerkt met een registratiesysteem (b.v. Topdesk)

• Kennis van Active Directory, Microsoft Endpoint Manage en Microsoft office 365 is een pré

• Kennis van RES One workspace is een pré

• In bezit van een rijbewijs

• Wanneer ben je het meest succesvol in deze functie? Als je klantvriendelijk, geduldig, initiatiefrijk, enthousiast, communicatief vaardig en oplossingsgericht bent. Ook is het belangrijk dat je nauwkeurig bent aangezien je veel zaken moet registreren. Je bent in staat om zelfstandig oplossingen te bedenken en deze in overleg met collega’s te implementeren. Je moet kunnen omgaan met ad hoc situaties waarin het belangrijk is dat je focus houdt op de belangrijke zaken, goed overzicht houdt en makkelijk schakelt. Goed doorvragen en blijven communiceren zijn ook waardevolle eigenschappen om deze functie tot een succes te maken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten