Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance service delivery manager IT (zzp)

Geplaatst 19 jul. 2024
Project ID: YIS 9162431
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 aug. 2024
Einde: 28 jul. 2025
Tarief
75 - 93.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 jul. 2024 12:00

Startdatum: 01-08-2024

Duur: 1 jaar

Inzet: 32 uur per week

Inschaling: Schaal 11 CAO Gemeenten

Minstens 50% op locatie aanwezig.


Is het leggen van contacten iets wat je natuurlijk afgaat? Staat klanttevredenheid en dienstverlening bij jou hoog in het vaandel? Zet jij graag dat stapje extra voor een klant en denk je graag met de (potentiële) klant mee? Lees dan verder!

Hier ga jij je mee bezig houden 

Als Service Delivery Manager ben jij het aanspreekpunt voor bestaande IT dienstverlening voor interne en externe klanten, voor IT leveranciers en als het gaat om klanttevredenheid breng je net dat beetje extra. 

Taken, o.a.:

  • Samen met collega service delivery managers verantwoording nemen voor het ITIL Service level management proces.

  • Fungeren als het primaire aanspreekpunt voor klanten en het onderhouden van regelmatig contact om ervoor te zorgen dat de geleverde IT-diensten aan hun behoeften voldoen.

  • In samenwerking met collega service delivery managers en procesmanagers ervoor zorgen dat IT-diensten tijdig en efficiënt worden geleverd.

  • Verantwoordelijk zijn voor het coördineren van de oplossing van problemen met de geleverde diensten en het escaleren van problemen indien nodig.

  • Voortgang bewaken op de prestaties van de geleverde diensten, analyseren van KPI's en regelmatig rapporteren over de servicelevels en mogelijke verbeteringen.

  • Identificeren van mogelijkheden voor procesverbetering binnen de IT-dienstverlening en het sturen op het implementeren van verbeteringen om de klanttevredenheid te verhogen.

  • Inzichtelijk maken van bestaande afspraken, en op een efficiënte manier samen met je collega’s hier het beheer op uitvoeren.

Hier kom je te werken 

Samen met zo’n 20 collega’s val jij onder de afdeling IT Service- en Contractmanagement van de directie Informatie & Services. Binnen deze afdeling is een drietal teams werkzaam: service management, contractmanagement, bedrijfsbureau.

Het team Service management is de spil tussen onze klanten en onze toeleveranciers. Binnen Service Management onderscheiden we 2 rollen die nauw samenwerken:

  • De inhoudelijke Proces Manager voor de diverse ITIL processen,

  • De Service Delivery Manager, het centrale aanspreekpunt voor onze leverancier(s)/klanten.


Binnen team service management zijn 8 – 10 medewerkers werkzaam.

Hier staan wij voor

Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in 

Heldere communicatie is voor jou vanzelfsprekend. Afspraken zijn bij jou glashelder en je staat erop ze na te komen. Ook neem jij zelf het voortouw om andere collega’s hierin (bij) sturing te geven. In een complex werkveld voel je feilloos de belangen en gevoeligheden aan, waardoor je precies weet wie en wanneer te benaderen om besluitvormingsprocessen in gang te zetten.

  • Je hebt hbo+ werk- en denkniveau

  • Je hebt ervaring met het opstellen van rapportages, zowel voor de klant als voor de eigen organisatie.

  • Je hebt affiniteit met ICT, en hebt een visie op je eigen vakgebied.

  • Je kunt integraal denken en handelen , durft prioriteiten te stellen en bent gericht op het continu verbeteren van jouw dienstverlening naar al jouw afnemers en klanten

  • Je hebt ervaring met Servicemanagement, ITIL3/4, en ServiceNOW ITSM is een pre.


Je bent benaderbaar, flexibel en zichtbaar voor je collega’s en hebt een proactieve instelling. Daarnaast ben je communicatief sterk en neemt verantwoordelijkheid voor jouw werk. Gevraagd en ongevraagd advies wordt verwacht vanuit jouw rol, je kan draagvlak creëren.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten