Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior tester (zzp)

Geplaatst 16 nov. 2022
Project ID: YIS 9123967
Plaats
Apeldoorn, Gelderland
Uren
36 uur/week
Periode
Start: 19 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 nov. 2022 12:00

Belastingdienst B/cao

Uren per week: 36,00

Standplaats: Apeldoorn

Max tarief: € 72,00

Startdatum inzet: 19-12-2022

Tijdelijke functie/opdracht: open einde 

 

Voor de Belastingdienst zijn we op zoek naar een Sr. Tester. 

Opdrachtbeschrijving: 
Binnen Generieke Voorzieningen afdeling Gegevens, onderdeel van Belastingdienst/IV, is de train HI verantwoordelijk voor de realisatie van IT software die de business gebruikt om handhaving en inkomensgegevens in te winnen , te bewerken, te verstrekken of ter beschikking te stellen. Deze train bestaat uit 7 ontwikkelteams waarvan 6 JAVA teams en 1 Cobol team. Daarnaast is er een zgn voorbereidingsteam die in samenwerking met het portfolioteams uitwerkt welke features de ontwikkelteams kunnen gaan oppakken. De train werkt SAFE Agile. Bij 1 van de JAVA ontwikkelteams te weten het team Uranus is een vacature ontstaan door het vertrek van een senior tester. Het team Uranus bestaat uit een tester, een ontwerper, drie bouwers en een parttime scrummaster.Het team voert afwisselende opdrachten uit voor nieuwe functionaliteit. Op dit moment ligt de nadruk op OBW. Van onze toekomstige collega wordt verwacht dat hij/zij, als volwaardig teamlid, participeert in het Agile proces. T-shape. Je ondersteunt en werkt nauw samen met de productmanager, architecten en productowners bij het realiseren en of refinen van de features en userstories zodat deze in het ontwikkelteam verder kunnen worden opgepakt.

Achtergrond informatie over de opdracht: 
Het team Uranus doet vooral de nieuwbouw voor het Ontsluiten van de BasisRegistratie WOZ (OBW). De Gegevens worden ontsloten via het Kadaster, Logius en O&M. Ze worden ter beschikking gesteld en of verstrekt aan DF&A (voor Analyse en BI), het VIA proces en aan alle middelsystemen die WOZ gegevens nodig hebben in hun primaire proces (IH, Toezicht etc.) . Van de inzet wordt verwacht dat hij of zij zowel voor de te onderhouden systemen en voor het nieuwe systeem alle relevante bouwactiviteiten gaat oppakken. Kennis (t shape) met Java bouw is een eis in het kader van de samenwerking met de bouwers. Het team voert afwisselende opdrachten uit voor nieuwe functionaliteit en soms ook onderhoudswerk op systemen die vallen onder Basisregistraties. Momenteel ligt echter het accent op nieuwbouw WOZ. Binnen IV word je ingezet bij het onderdeel Standaard Transactie services (STS), afdeling Gegevens. STS/Gegevens is onderdeel van de IV-organisatie, die staat voor de informatievoorziening van de gehele Belastingdienst en heeft als doel de dienst optimaal te ondersteunen. Gegevens is verantwoordelijk voor de Informatie Voorziening van de uitvoeringsorganisatie CAP/Gegevens t.b.v. de klantregistraties, het inwinnen, in beheer nemen en beschikbaar stellen, bewaken en houden van de kwaliteit van gegevens en aansluitingen op het stelsel van Basis Registraties.

 

De ideale kandidaat: 

  • Is Tmap Next Foundation en/of ISTGB advanced gecertificeerd
  • Is scrum (en eventueel SAFe) gecertificeerd
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met Testontwerp/testuitvoer en testautomatisering (Cucumber, Robot Framework)
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met Agile werken
  • Je hebt minimaal 3 jaar T-shaped ervaring


 

Gewenste aanvullende kennis: 
Gewerkt met Java, MQ, TWS Ervaring met het zelf maken/verbeteren van bestaande Gluecode Ervaring met Jenkins Ervaring met GIT, Jira en Confluence Maken van testspecificaties (op basis ontwerpen in BES) Kennis/ervaring met XML Inhoudelijke kennis van testprocessen Ervaring met Specification By Example

Competenties: 
Teamplayer gericht op samenwerking, analytisch sterk, assertieve persoonlijkheid met een kritische blik en een resultaats- en oplossingsgerichte mentaliteit. Communicatief, creatief, initiatiefrijk, de wil om iets voor elkaar te krijgen Tevens is hij/zij omgevingssensitief en kent zijn/haar stakeholders (stakeholdermanagement).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten