Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior test engineer (zzp)

Geplaatst 13 dec. 2022
Project ID: YIS 9125408
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 2 jan. 2023
Einde: 1 jan. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorstel datum: 19 dec. 2022 12:00

Dienst Uitvoering Onderwijs

Uren per week: 36,00

Standplaats: Groningen

Max tarief: € 86,00

Startdatum inzet: 2-1-2023

Einddatum inzet: 1-1-2024


Misschien ben jij wel die medior/senior Test Engineer die zich als een vis in het water voelt in een dergelijke dynamische omgeving? Misschien lijkt het jou wel erg interessant om met gevarieerde en soms nieuwe technologieën bezig te zijn en je daarin te ontwikkelen? Onze testen van de standaard Gegevensmagazijn applicaties worden geschreven in een Java/Cucumber framework. Daarnaast zijn de testen voor de front-end van de Open Onderwijsdata website geschreven in TypeScript en wordt nu nog gebruik gemaakt van Protractor, maar willen wij overstappen naar Cypress. Ten slotte hebben we testen voor Linked Open Data, een andere manier van data ontsluiten, waarbij we de testen ook in Java/Cucumber en Cypress schrijven. Omdat onze externe applicaties nog volop in ontwikkeling zijn, ben je veel bezig om tests te verbeteren en denk je actief mee met ontwerp en bouw over vernieuwingen.We hopen dat jij als medior/senior Test Engineer je steentje bij wil dragen aan de continue verbetering en optimalisatie die we als Gegevensmagazijn nastreven.Korte omschrijving taken en omgeving: als test engineer ben je verantwoordelijk voor het testen van nieuw gerealiseerde/aangepaste programmatuur. Op basis van de ontwerpen toets je de oplossing en communiceer je bevindingen binnen het team. Je werkt in een DevOps-team samen met ontwerpers, bouwers en (technisch) applicatiebeheer (Ops). Gegevensmagazijn Extern werkt middels de SCRUM methode in sprints van drie weken.Achtergrond opdracht


Gegevensmagazijn Extern is op zoek naar een nieuwe collega! Voor de duidelijkheid, het Gegevensmagazijn bestaat uit twee teams, Intern en Extern. Het Interne team is verantwoordelijk voor intern ontsloten applicaties, de "standaard" ggm applicaties (REST API's ) die binnen DUO gebruikt worden. Het Externe team is verantwoordelijke voor extern ontsloten applicaties zoals https://lod.onderwijsregistratie.nl en https://onderwijsdata.duo.nl/datasets.Als Gegevensmagazijn zijn we de spin in het web tussen veel diensten binnen en buiten DUO en de data in de centrale systemen. Gegevens die voor veel diensten essentieel zijn, worden door het Gegevensmagazijn ontsloten uit verschillende databronnen en vervolgens aan de betreffende diensten geleverd.Deze diensten hebben verschillende eisen en wensen ten aanzien van de data, en ook vanuit wetgeving, organisatie en andere externe factoren kunnen er richtlijnen zijn waar we als Gegevensmagazijn rekening mee dienen te houden.Het speelveld waarin het Gegevensmagazijn zich bevindt is onderhevig aan vele veranderingen. Denk aan ontwikkelingen binnen de teams van DUO zelf, maar ook aan ontwikkelingen op het gebied van de overheid, wetgeving, technologie, internationale samenwerkingsverbanden etc. Het Gegevensmagazijn is een belangrijke partij in het ontsluiten van openbare onderwijsdata. Ten aanzien van de ontwikkelingen bij het aanbieden van de zogenoemde “linked open data” en “open onderwijsdata” hebben wij als Gegevensmagazijn een leidende rol.Verder zijn we als Gegevensmagazijn continu op zoek om ons dienstenportfolio uit te breiden, zodat we ons werk voor onszelf zo interessant en uitdagend mogelijk kunnen laten zijn en blijven, en tegelijkertijd steeds beter een steeds bredere klantengroep van de best mogelijke service kunnen voorzien. We zijn hierdoor en hierover dan ook in contact met veel andere partijen (zowel binnen DUO als daarbuiten).


Functie-eisen:

 • Relevante ervaring met DevOps (3 jr.);

 • Kennis van testautomatisering (3 jr.);

 • Kennis van Java/Cucumber (3 jr.);

 • Relevante werkervaring in een Agile / Scrum omgeving (3 jr.);

 • HBO werk- en denkniveau;

 • Werkervaring met SQL databases / query’s;

 • Rest services.


Nice to have

 • Kennis van OpenShift is een pre;

 • Kennis van TypeScript is een pre;

 • Kennis van Cypress is een pre;

 • Werkervaring met het ondersteunen van collega's (met technische expertise);

 • Werkervaring met het samenwerken met collega's in een complexe omgeving, die voortdurend in beweging is.


Competenties

Gericht op samenwerken, teamspeler, communicatief sterk, leergierig, assertief, overtuigend, besluitvaardig, oog voor grote lijnen, analyserend vermogen, goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten