Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior technisch projectleider gebiedsontwikkeling Rivium (zzp)

Geplaatst 24 jan. 2024
Project ID: YIS 9148605
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 12 feb. 2024
Einde: 12 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 jan. 2024 12:00
  • Schaal 11

  • Voor minimaal 16 of maximaal 24 uur per week, meer uren niet mogelijk

  • Duur 1 jaar, met optie tot 1x jaar verlenging

  • Bring your own device is van toepassing.



Senior technisch projectleider gebiedsontwikkeling RIVIUM

 Werken aan het ontwikkelen en onderhouden van de mooie stad Capelle, uitdagende en leerzame projecten, daar ben jij van! Jij wordt de technische projectleider van het grootste ontwikkelproject van de gemeente.

 

De organisatie

 Capelle aan den IJssel werkt aan de duurzame ontwikkeling én het beheer van Capelle aan den IJssel. Samen met inwoners en organisaties bedenken we plannen en voeren ze uit. Als projectleider doe je dit vanuit de afdeling stadsbeheer. Je wordt intern gedetacheerd bij de projectorganisatie RIVIUM.

De afdeling Stadsbeheer bestaat uit een staf en drie units, t.w. de units Project & ingenieursbureau, Uitvoering en Handhaving & vergunningen. De unit Project & ingenieursbureau bestaat uit een drie teams, t.w. Beheer Openbare Ruimte (BOR), Ingenieursbureau (IB) en Directie en Toezicht (D&T).

 Je komt te werken bij het ingenieursbureau. Dit is een hecht team van circa 25 mensen. We zijn allen heel gedreven en betrokken bij ons werk. We werken in verschillende projectteams samen.

 

Het project Rivium

De plannen om het bedrijventerrein Rivium om te bouwen naar een bruisende stadswijk worden steeds duidelijker. Een aantal kantoorpanden wordt omgebouwd tot woningen, andere gebouwen worden gesloopt en vervangen.

 5.500 woningen. Rivium telt in de toekomst ongeveer 5.500 woningen, waarmee de gemeente een belangrijke bijdrage levert aan het oplossen van de woningnood. Er komen koop- en huurwoningen in verschillende prijscategorieën.

 Hoogbouw. Er worden woontorens gebouwd in verschillende hoogtes. De twee grootste gebouwen worden ruim 130 meter. De meeste woontorens krijgen een hoogte van ongeveer 70 meter.

 Voorzieningen. Op het Rivium wordt ruimte gemaakt voor winkels, onderwijs, zorg, horeca, sport en recreatie. Dit is fijn voor de toekomstige bewoners, maar ook voor de bewoners van de wijken eromheen. De gemeente werkt ook aan een groene en duurzame inrichting van de buitenruimte. Hierin kan worden gesport, gespeeld en gewandeld.

 Mobiliteit. Op het Rivium wordt ruim baan gemaakt voor fietsers en voetgangers. Het openbaar vervoer wordt verbeterd door de ParkShuttle, die steeds vaker tussen Rivium en metrostation Kralingse Zoom zal rijden. De waterbus en de watertaxi hebben al een halte aan het Rivium. De gemeente doet verder onderzoek naar maatregelen voor de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer.

 

Meer informatie over het project vindt je op www.capellebouwtaandestad.nl Neem eens een kijkje om een indruk te krijgen.

Jouw rol

Je hebt een passie voor de openbare ruimte. Als senior technische projectleider voor de openbare ruimte werk je aan het voorbereiden en realiseren van de meer complexe en omvangrijke herinrichtingsprojecten binnen het project RIVIUM.  Je gaat je bezighouden met:

  • Je levert de nodige technische adviezen, maakt planningen en zorgt voor kostenschattingen.

  • Het samenstellen en aansturen van een technisch team met verschillende vakdisciplines. Onder jouw leiding werkt het team schetsontwerpen uit richting definitief ontwerp. Daarnaast zorgt je voor de realisatie.

  • Het laten uitwerken van ontwerpen en organiseren van de aanbestedingprocessen;

  • Het bewaken van deelprojecten op basis van een risicoanalyse met het oog op tijd, geld, kwaliteit, organisatie, informatie en communicatie;

  • De projectorganisatie bestaat uit een opdrachtgever/projectdirecteur en drie manager. Jij valt direct onder 1 van de manager en richt je op de technische zaken.

 

Jouw profiel

Wij denken aan het volgende profiel:

  • Jij brengt ons enthousiasme, energie en opgestroopte mouwen;

  • Je toont initiatief en denkt in oplossingen;

  • Je werkt omgevingsgericht en je bent communicatief sterk;

  • Je hebt ervaring met het doorlopen van een ontwerptraject in samenspraak met verschillende stakeholders;

  • Je bent hebt kennis op het gebied van zowel de RAW- als UAV-systematiek;

  • Je beschikt over een werk- en denkniveau op HBO niveau met daarbij ruime ervaring in de civiele techniek, weg- en waterbouw (denk aan minstens vijf jaar).

Daarom werken voor Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel is een gemeente met het mooiste aantal inwoners dat er bestaat. Groot genoeg om te werken met de uitdagingen en complexiteit die bij een grote stad horen. Klein genoeg om op individueel niveau echt verschil te maken. Je bent onderdeel van een gezellige, hechte en slagvaardige organisatie. Leren doen we samen. Met collega's en inwoners. Van én met elkaar. We zijn altijd op zoek naar verbetering, met de middelen en het lef om dingen anders aan te pakken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten